Prečo deti v škôlke plačú?

30. apr 2024

Preco deti v skolke placu? Viem, ze su aj deti, ktore sa do skolky tesia. Ale je dost deti, ktore v skolke placu. Aky je podla vas dovod? Zvazujem ci dam moje dieta do skolky. Alebo dam dieta az ako predskolaka aj to len na 4 hodiny. Lebo ja by som nezniesla, aby moje dieta placuce mi v naruci som na silu dala cudzej tete do ruk a s placom ho nechala v skolke. Prosim krkavice, ktore od roka davate dieta do jasli nereagujte. Prosim iba reakcie maminiek, ktore dali deticky do skoliek v 3 rokoch a viac ci plakali a preco.

zitaje
30. apr 2024

Tak dieťatko zvyknuté byť celý deň s mamou prirodzene plače, ak je ponechané bez mamy... Najprv sa možno aj teší, ale potom zistí, že je to na celý deň / pol dňa a každý deň a to je mu už veľa.
Za mňa dieťa o nič nepríde, ak bude chodiť len rok-dva na dopoludnie, aj 3 zo 4 mojich detí tak chodili (najmenšia ešte chodí).

dennissa16
30. apr 2024

Záleží od povahy dieťaťa, od učiteliek, zmena v ich režime - tam niektoré veci proste robiť musia.
Rôzne dôvody.

jaroe
30. apr 2024

Moje mali 3+ keď išli, neplakali sice, ale nebolo im všetko jedno. Neviem si predstaviť dať ich skôr. Dcéra išla takmer 4 ročná, synovia cca 3r a 4 mesiace

syslik81
30. apr 2024

krkavice? to vazne? predstav si ze niekde je materska ani nie rok ... a deti placu prave takym ceckom ako si ty vychovavas doma ...

bloger
30. apr 2024

Chýba im pravdopodobne mama.

autor
30. apr 2024

@syslik81 Kazdy ma pravo na svoj nazor. Ja zijem na Slovensku a podla mna je zena, ktora take male rocne dietatko da do jasiel je krkavica. Ty mas pravo mat iny nazor. Ja som to pisala len preto, ze nazor takych krkavic ma nezaujima.

syslik81
30. apr 2024

radsej nechci vediet co si ty v moich ociach po takomto vyroku-ale na rozdiel od teba ta nebudem tak nazyvat len si to pomyslim ...

autor
30. apr 2024

@syslik81 Mne je tvoj nazor ukradnuty 😀, neviem preco si mala vobec potrebu mi pisat co som v tvojich ociach 😀. Ale zrejme si krkavica a male placuce dietatko si dala do jasiel. Raz ked budes starsia si to budes vycitat, ze si s nim mala byt doma aspon do tych 3 rokov, uvidis.

mimi3008
30. apr 2024

Syn siel teraz 1.rok ako 4 rocny, zaciatok bol velmi tazky. Plakal lebo 1: nie je zvyknuty byt bez mamky a ocka, 2: lebo nechcel ostat s cudzimi ludmi, ktorych videl 1.raz v zivote

biglovemom
30. apr 2024

Boze teba mala mater radsej zhltnut🤢

syslik81
30. apr 2024

dcera starsia uz je a mame uzasny vztah ..snad sa aj ty takeho s tvojim deckom dockas .. a ano som krkavca-lebo som v krajoine kde je materska prave len rok a vies co? deti su tu uplne normalne .. ty si svoje na cecku nechaj vysiet do zaciaatku zakladnej a potom zaloz temu preco reve .. odsudzujes hned druhych a cudujes sa ze reagujem? uplne chora cela tato doba- kazdy nech si da kedy chce-ale neosocuj a nenazyvaj druhe matky hanlivo lebo sama sa tym zhadzujes este na nizsiu uroven ako si nazvala ich

autor
30. apr 2024

@biglovemom aj teba 🤮

lenka22031
30. apr 2024

Mila autorka, kým niečo napíšeš a niekoho začneš osočovať zamyslí sa, či niekomu neublizsis svojimi slovami. Slobodná matka ktorá nemá na vyber a potrebuje svoje dieťa niecim živiť ho da do jasiel v roku, lebo inak jej hrozí existenčná kríza.
A k tvojej otázke je jedno koľko má dieťa rokov poväčšine vzdy v skolke plače a keď si to neodoláte v skolke príde do v skole

biglovemom
30. apr 2024

Jasne inu odpoved som ani necakala…😃

mimi3008
30. apr 2024

Akoze, je to tvrdo napisane a neznie to pekne, ze krkavica, ale tiez si nemyslim nic dobre o mamach, ktore nemusia (financne, strata zamestnania) a daju deti do jasli

amelia89
30. apr 2024

Navod neexistuje, dolezite je aby si s tym bola vyrovnana ty lebo dieta to citi z teba. Dieta ktore absolutne vobec nezaplace je extremna vynimka, a je to normalne.
Tebe by som zase poradila byt trochu viac empaticka a mat otvorenu mysel,kazdy si nesie nejaky kriz a kazdy ma podmienky ine. Zivot je rozny. Netreba vynašat sudy nad vsetkymi mamami, kazdopadne je to tak ze velakrat sa 2-rocne dieta sa zadaptuje rychlejsie v skolke ako 3-4 rocne. Ale kazdy si robi tak ako moze,chce,potrebuje a je najlepsie pre neho.

galganka
30. apr 2024

...ja len tak nahlas dumám. Ak ti prereve dieťa aj tie 4 hodiny, čo spravíš potom? Alebo prereve prvý polrok prvého ročníka? Zriadiš si domoškolu, ty nekrkavica?

dada13288
30. apr 2024

Ehm krkavice :D no boze ... To si napisala naschval, aby ti tu polovica zien nadavalo a ty nadlahom odpisovala, ze mam vas u riti :D
No nic ... Moja malicka je majova a bude mat len 2 roky bohuzial pojde do skolky skor (asi januar). Starsieho mam sukromnej skolke, ktory ma dgn a nejak platit ucty a terapie musim, nie je mozne aby to potiahol len manzel. To su krasne romanticke predstavy ako zostanem s detmi 3 roky doma ... Hej, ale pred materskou bola uplne ina situacia ako pocas a po materskej bohuzial.
Inak najidealnejsi rok dat dieta do skolky je rok a pol. Rychlo si zvykne a bez placu. Placu presne tie deti, ktore zostavaju pri maminke do 3 rokoch a nepoznaju pomaly ani babky

galganka
30. apr 2024

A aby sa nepovedalo, že nereagujem k téme. Dve z troch v škôlke nepustili ani slzu, najstaršia pindala, že pre ňu chodím priskoro. Najmenšia slzila a doteraz zvykne ráno vyjednavať. Tak neviem, pokazené je dieťa, či výchova? Mala by som dať výpoveď, aby ma niekto anonymne neodsúdil? Zvážim to... 🤷🏼‍♀️😄

majlo1234
30. apr 2024

No podla mna ziadna matka, ktora by chcela ostat doma, a mohla ostat doma, neda do skolky male batola. Do jasiel sa deti davaju, lebo matky bud musia, alebo chcu ist pracovat. Pretoze existuju dokonca aj zeny, ktore sa chcu vratit naspat do pracovneho zivota, a je to ok.
Za mna poviem, ze sa zatial nechystam davat dieta do skolky, je prirodzene, ze placu, ked su odmalicka vacsinou sami s matkou a potom zrazu na xy hodim v cudzom prostredi. Ale kazde dieta si nakoniec zvykne.
Ja este nemusim syna davat, tak ho proste nedam. Ale nikdy by ma nenapadlo tak kratkozrako osocovat pracujuce matky

fairyy
30. apr 2024

taka si uzasna nekrkavica a nevies preco moze plakat dieta ked ide do skolky?

denithestrange1993
30. apr 2024

Ano,zo zaciatku dieta zvykne plakat,kym si zvykne na nove prostredie,ludi...aj fakt,ze je bez mamy zavazi. Treba mu len stale prizvukovat,ze sa pon vratite. Bohuzial,ked mama chce alebo musi ist do prace,nie je inej moznosti. Napokon si vacsina deti zvykne a prospeje im to - nove hracky,hry,pesnicky,kamarati. Toto,ze krkavica myslis vacsinu zapadnych krajin? Lebo tam sa matky vracaju do prace max v roku dietata, neviem z tej tvojej poznamky mam neprijemny pocit. Verim,ze vacsina mamiciek by chcela byt s detickami co najdlhsie, ale nie kazdemu sa da.

nevenka
30. apr 2024

Boze, jaka arogantna osoba a ona sa ide tvarit, aka je super. Vsak ho nechaj doma aj na homescholingu, aby nikdy pre pana krala, nebodaj neplakalo.
Ja som 1 dieta dala v 4 rokoch, neplakalo, ja som plakala. Druhe muselo ist v 3 rokoch a plakalo. Proste bolo ine a to by plakalo aj v predskolskej. Tretie pojde 3,5 rocne a stvrte sa uvidi.
Mozem si dovolit byt s kazdym dost dlho doma, ale toto, co Ty predvadzas by som si nikdy nedovolila. Ci radsej maju triet biedu, len aby dieta nahodou v skolke, ci jasliach neplakalo? Su mamy, ktore do prace proste musia. Tak nesud, lebo sa Ti to vypomsti.
Deti proste placu, ak nevies pochopit preco, tak neviem, kde mas vlastne rozum, ved to je uplne logicke, preco placu...🤪

dzejny656
30. apr 2024

Tebe príde normálne nadávať iným ženám? To aj v reálnom živote by si tak komunikovala s ľuďmi či to len na internete?

A teda môj názor k téme:
Moja dcéra išla do škôlky keď mala 2,5 roka. Chodila a chodí do sukromnej skolky. Škôlku sme starostlivo vybrali, nedali sme ju do prvej štátnej kde by ju vzali. Keď tam išla, ja som doverovala že to zvládne bezo mňa a zároveň som mala veľkú dôveru v učiteľky, že sa o ňu budú starať dobre a ze jej pomôžu keď bude treba. Moja dcéra plakala veľmi málo, pár prvých dní pri rozlúčke, potom už nie. Škôlku miluje a chodí tam veľmi rada. Za mňa je to úplne v poriadku, že dieťa v zivote aj plače. A je v poriadku, že zažije (primerane) aj frustráciu. To je to, čo robí osobnosť odolnejšou a posúva ju dopredu.
Veľa detí plače aj preto, že cítia u matky neistotu, strach a nedôveru v skolku. Ja poznám deti, ktoré sú na mamy nezdravo naviazané (a mamy na nich) a do škôlky ich nedali lebo by to "nezvládli". Za mne je to obrovská škoda.

belllinka
30. apr 2024

Veď ho ani nedávaj do školy, uč ho doma, aby si ho ochránila. Čo keby plakal aj v škole

nikpa
30. apr 2024

Nie je plač ako plač. Deti ktoré plačú dajme tomu prvý týždeň, je to normálne. Proste zmena režimu, kolektiv, odlúčenie od matky... Ale ak dieťa plače aj po pol roku, zamyslela by som sa, či je už mentálne pripravené na škôlku. V tomto prípade je určite lepšie si ho ešte nechať doma.

A ešte jedna vec. Nie každá matka co dá dieťa od roka do jaslí, je krkavcia. Niektoré proste nemajú na výber...

medda_beda
30. apr 2024

Moja sestra plakala asi do 2 ročníka ZŠ ja som od 3 rokov od prvého dňa neplakala vraj ani raz.Do škôlky som sa tešila a chodila som aj do školy v prírode už v MŠ.
Takže je to individuálne.

Niekedy ženy museli chodiť do práce, nesedeli 3 roky doma s deťmi a nemám pocit, že by deti boli menej ľúbené.
Ak krkavicou nazveš matku ktorá sa musí vrátiť do práce tak ty si potom len lenivá ženská ktorá by to potiahla ešte aj do 4 rokov lebo sa jej nechce robiť.
Páči sa ti toto osočovanie? :D

Nedaj dieťa ani do školy lebo plače a aspoň do 30tky mu behaj okolo zadku.Čo ak chudáčik bude plakať, že ma vstať do práce 🤦.
Raz tak či onak do tej škôlky, školy bude musieť ísť či plakať bude alebo nie.

pralinka86
30. apr 2024

Skolka da toho velmi vela. Aj bacilov, aj roznych zvykov, aj nove slovicka, aj nove spravanie, ale da aj to, comu sa doma nenauci.. nadvazovat kontakt, socializovat v kolektíve, mat inu autoritu ako mamu, fungovat bez mamy, ma tam pestry program, inu stravu, zvyka si na zmenu
Dieta bolo z tych citlivejsich, zvládlo to lepsie nez som cakala. Nie najlepšie boli asi len prve 2 tyzdne, odvtedy sa tesi

mabenn
30. apr 2024

syn bol na mna naviazany, co posilnoval covid v case, ked mal cca 2roky + proste jeho povaha bola od narodenia taka, ze nechcel s nikym velmi inym byt, uz vobec nie cudzim...ale...jednak som bola vycerpana po 3rokoch, jednak to dieta potrebuje vyvoj, zaradit sa do spolocnosti...ja som to riesila tak, ze som mu vybrala prv jasle (zacal 3mes pred 3rokmi, este ho vzali, samoobsluzne cinnosti "0bodov" mal) - kde som ho fakt z ruk do ruk dala totalne laskavej ucitelke, ktora mi kazdu chvilu davala o nom vediet, chodil 4hod, mal adaptaciu, proste prechod...casom siel do skolky, zas absolutne starostlivo vybranej, na pol dna chodil dlho (asi 1,5roka), kym som videla, ze je pripraveny ostat na obed spat...postupne sa vsetko menilo a ja si spatne hovorim, ze urobila som najlepsie, ako sa dalo a som s tym spokojna

deedol
30. apr 2024

chcela som ti odpisat, lebo sme mali presne taku situaciu - syn siel ako 3,5r, plakal, nechali sme ho potom este doma do 4r... ale nepaci sa mi, ako nazyvas mamy, ktore to maju z roznych dovodov inak. cakala by som, ze osoba, ktora chce citlivo pristupit k svojmu dietatu, bude rovnako citlivo pristupovat aj k inym ludom na tomto svete, aj ked sa s nimi vo vsetkom nezhodne. tak len ze drzim palce v skolke.