Individuálne vzdelávanie predškoláka

6. mar 2023

Ahojte je tu niekto ,kto individuálne vzdeláva predškolaka zo zdravotných dôvodov? Potrebovala by som sa niečo spýtať

monikaludr
10. mar 2023

Ja mam predskolacku v IV na ziadost rodica (bez zdravotnych dovodov), ale poznam legislativu, ak by to bola otazka tohto typu mozem poradit.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monikaludr
30. mar 2023

Dobry den, ak mate pre preskolaka povolene individualne vzdelavanie zo zdravotneho dovodu, tak by mala ucitelka skolky vzdelavat Vase dieta v rozsahu min. 2 hodiny tyzdenne (bez ohladu na to, ci mate papier od pediatra alebo z poradne). Preverte si v rozhodnuti, ze ci skutocne mate povolene individualne vzdelavanie z dovodu zdravotneho stavu podla § 28b ods. 2 pism. a) skolskeho zakona. Ak to tak mate, tak by ucitelka zo skolky mala chodit k Vam domov vzdelavat dieta, alebo by to vzdelavanie mohlo prebiehat aj na inom dohodnutom mieste. Deti, ktore maju povolene individualne vzdelavanie zo zdravotneho dovodu nemusia v marci absolvovat posudenie v materskej skole. V tom pripade len ucitelka vypracuje spravu pre riaditelku materskej skoly.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tempee
19. apr 2023

@monikaludr dobrý deň, kde máte prosím kmeňovú mš? bola to aj vaša spádová mš? ď.

monikaludr
19. apr 2023

@tempee My mame kmenovu MS inu ako je spadova MS. Dcerka je zapisana v BA v Slovnaftaciku (ale ziadost som podala nie zo zdravotnych dovodov). Ak poziadate o IV zo zdravotnych dovodov, tam je asi lepsie si vybrat MS, ktora je blizko Vasho bydliska, lebo ucitelka by mala k Vam chodit domov ucit dieta.

tempee
25. apr 2023

Nie, my sme tiež bez obmedzenia. Spádová u nás nepripadá do úvahy vôbec.

tempee
25. apr 2023

monikaludr
Nie, my sme tiež bez obmedzenia. Spádová u nás nepripadá do úvahy vôbec