Dieťa odmieta chodiť do škôlky

123andy123
9. nov 2021

Ahojte, potrebujem sa poradiť. Mam syna, v marci bude mať 5 rokov. Nechce sa mu chodiť do škôlky. Vraví že tam nemá kamarátov. Každé ráno ma stres, plače a prosí ma aby nešiel. Častokrát je kvôli tomu doma. Je mi ho ľúto ale tiež ma mrzí keď ostatné deti idú bez problemov do škôlky. Neviem si rady. Či mnou manipuluje? Či nieje este zrelý? Či mu tam nieje dobre? Do škôlky nastupoval neskoro, ako 4 ročný. Aké mate finty ako dostať dieťa do škôlky? Mam ho zdrapit ako vrece zemiakov a dovliect ho tam nasilu?

chadkroeger
9. nov 2021

@123andy123 a čo hovoria učiteľky? Hraje sa cez deň s deťmi? Je tam spokojný? Mám kamarátky, ktoré normálne bez stresu odovzdajú úplakané dieťa učiteľke a odídu. Ona si ho už utíši.

veronikavaneska
9. nov 2021

Veď ti povedl že tam nemá kamarátov... Asi sa tam necíti dobre. A je tam nešťastný....tak rok chodiť do školy a nemá kamarátov to musí byť ťažké psychicky.... Chudáčik... Nechja si ho doma o nič nepríde len mu to prospeje 🥰

anjelicek26
9. nov 2021

Tak uprimne asi ano, netreba o tom diskutovat... mas este stale moznost zmenit skolku a najst taku, kde bude chodit rad. Ale neustupuj v tom, ze by nechodil vobec. Coskoro je predskolak a potom skolak - tam chodit proste bude musiet, je to povinne...

zuzka565
9. nov 2021

Môj syn chce chodiť do škôlky ale nechce tam spávať. Lebo učiteľky na neho nakrúcali aby spal a nie iba lezal. Minulý rok chodil v pohode lebo mal iné učiteľky. Aj keď sem tam skúšal že nechce ísť. Išli sme veľa krát s plačom dokonca ho raz musel muž naháňať po aute. Podľa mňa keď rodič robí čo najviac ustupkov tak tým viac to deti zneužívajú. Môj sa napríklad v škôlke naschvál pozvracal aby išiel domov 🤦‍♀️. Od kukal to od iného dievčatka ktoré sa tiež pozvracal a išlo domov. Ešte sa mi s tým pochválil a ze to urobí aj nabudúce aby išiel domov. Takže deti sú vynaliezave. Musí sa adaptovať na škôlku lebo potom môže vymýšľať a to ver tomu ze bude vymýšľať lebo bude mať väčší rozum keď pôjde do školy a tam bude musieť chodiť. Skus mu vysvetliť ze on musí chodiť do škôlky že ty musíš chodiť do roboty. Alebo sa skus porozprávať s učiteľkou nech ho viacej zapája do hrania.

luccija
9. nov 2021

@123andy123 porozprávaj s učiteľkou nech ho viac zapája..nie všetky deti majú radi škôlku moja detto išla, nerobila scény, ale nebavilo ju to tam.Aj kamarátov mala, ale ..

123andy123
autor
9. nov 2021

on povie sice ze nema kamaratov ale vzdy sa tam s niekym zahra. Aj pokecame co vsetko zazil. Kto ma co nove ake tricko, novy ruksak so spidermanom. Je to zlate. Aj po meste ked ideme a stetavame jeho spoluziakov tak pekne sa pozdravia. Sa smejem ze ma viac kamosov ako ja. Len tie rana su take srdcervuce a uplakane. Je tazke najst novú škôlku, všetko je plné. Aj tak skusim sa popytat. Ani na ihriská ho už nebaví chodiť. Pritom tam bol najoblubenejsi a vzdy si nasiel kamoša. Teraz by sa najradsej len doma hral. Nechcem ani aby zlenivel ale nechcem ani aby sa trapil. Chodi aj na kurz kickbox, tam sa velmi tesi. Veru, uz si začína aj vymýšľať ze ho niečo bolí, ze je skolka zatvorena a podobne.

lienka9
9. nov 2021

@123andy123 u nas to iste.rok s hukotom,ale vzdy len rano.ucitelky po 5minutach posielali fotky ze usmaty od ucha k uchu..opytaj sa ucitelky ci sa ukludni a aky je cez den.. mozno potrebuje este cas ale u nas sa najviac osvedcilo proste vydrzat tie 3 tyzdne na zadaptovanie.tiez predtym chodil vseliako a mal v tom chaos.ked raz ide a raz nie,tych kamosov si ani nevie najst :/

123andy123
autor
9. nov 2021

@lienka9 on sa ukludni. To on je herec. Minule som s nim musela cakat pred skolkou kym si poutiera slzy aby ostatni nevideli ze plakal. Sa hanbi za to. Skusim sa teda spytat uciteliek ako sa zapaja. Aj ked.... 2x si nevsimli ze je pocurany ( to bolo este na zaciatku), potom mu uz ukazali kde maju wc. S muzom sme sa bavili ze este pobehame skolky a uvidime...

margaretka_
9. nov 2021

Nemate možnosť sa stretnut s jeho spolužiakmi aj mimo skolky, aby sa viac skamosili? 🤔

kattky
9. nov 2021

Moj syn rok chodil k nam v dedine di skolky. Mal stres z ucitelky nakolko mala ostrejsi hlas a si bral ze na neho krici. Potom to preslo no neskor dostal koliku z jedla a bal sa tam uz jest a opat chodil s placom rano a aj stresom. Teraz chodi do skolky do mesta a aj tak rano place ze on nejde di skolky, ze uz su prazdniny. Chodi s takym stresom, ze ani jest nechce abi pit nic rano lebo ho napina na zvracanie a niekedy ho aj prezenie. No jemu je len tazko odomna sa oddialit. Cely den funguje pekne. Povedaly obe ucitelky a poobede stake povie ze on plakat uz nebude a ze dobre je v skolke no rano mame stale to iste. Plac a stres. Horsie je ked pochodi tyzden do skolky a 2 tyzdne je doma, tym padom je stale s tym zvykanim na skolku na zaciatku.

simca06022011
9. nov 2021

Mne takto dcera vrieskala (doslova), lebo jej vadili tie 2,5-3r uplakane s vraj "smradľavé" deti 😂 predtym to nebolo a keď sme presli do mestskej škôlky tak toto.... len dlho som to z nej ťahala (u nas najlepšie sa o takuchti veciach rozpráva vecer v posteli 😂) . ale nikdy som neustupila ze ostáva doma, aj ked som ju tam dotiahla . hrať sa urcite ma s kym plus doobeda urcite zvyknu mat program s ucitelkou. Moju ti prešlo po par mesuacoch až, nasls som v susedstve kamošku co s nou chodila do skolky aby sa mala na co tešiť. Po roku sme ale menili skolku a uz bol klud navzdy.

flimelka
9. nov 2021

ale tak asi by to bolo horsie, keby aj ucitelky vraveli, ze sa tam trapi a nema kamaratov, ale pokial sa vie zahrat a ako vravis, sa aj pozdravia ked sa stretnu, ono keby to bolo take vazne, asi by sa s nim nikto nebavil 🙂 snad ho tie rana rychlo prejdu a bude to v pohode.

weggie
10. nov 2022

zeny, ktore radite "nechajte ho doma" vy ste asi zeny politikov alebo podnikatelov, vsak?