Dcéra má v centre pre deti veľmi dobré známky

waspera
21. apr 2024

Ahojte
Momentalne.som na dlhodobom lieceni a kedze nemame nikoho, na dohodu je umiestnena v Centre pre deti.Ja o chvilu koncim, je tam dva mesiace.Zo vsetkeho jej vychadza 1 a 2.Doma.sme.sa normalne ucili, klasicka priprava do skoly, atd..hovorila mi, ze ich inac ucia ale nevedela to vysvetlit vraj su na.nich dobri a mili a lahsie pochopi ako na predoslej skole.Vo.svojej skole takmer prepadala, stazovala sa ze nestiha a tak, alebo trojky vacsinnou.Rada by som bola za.vase nazory.Ma 10 rokov a Adhd a je integrovana.

anjelicek26
21. apr 2024

Tak evidentne sa jej tam pekne venujú a veci jej dobre vysvetlia. Zvazila by som kvalitu toho,čo s ňou robíš doma,asi tam sú nejaké deficity.. ci sa nesustredi,či jej to inak vysvetlujes. V tom prípade radšej nejaké doucko priplatiť tie predmety,co jej vysvetliť nevieš. Lebo dieta,co takmer prepada - za dva mesiace hore na jednotky a dvojky,to nie je len tak. To je odmakane.

heleninamama
21. apr 2024

V škole pri takomto zariadení pracuje kamarátka a poviem ti to tak, že deti sú tam traumatizované neprítomnosťou rodičov a kadejakými zlými zážitkami a preto sú k ním učiteľky a aj vychovávateľky dobré a mäkké a tak tam aj vyzerajú známky. Nejdu po výkone, ale potom, aby sa deti dobre cítili a zvládli to tam bez psychických následkov, keď sa pritom niečo naučia, je to len plus. Navyše, venujú sa im tam celý deň, nielen počas vyučovania. Je to proste ich práca. Plus, konkurencia žiakov v takýchto zariadeniach/školách nebude veľká, aj priemerné dieťa vynikne, keď sú okolo neho len podpriemerné intelekty. Aspoň tam, kde pracuje kamarátka sú umiestnení väčšinou rómovia, deti s hraničným intelektom a diagnózami, zanedbávané deti zo zlého sociálneho prostredia...
Realitu uvidíš po návrate do bežnej školy a samozrejme, môžeš si ju preskúšať aj sama. Zázrak by som nečakala, najmä ak chodí na nejakú kvalitnejšiu ZŠ a má prísnejších učiteľov. Sama musíš vedieť, že medzí školami sú obrovské rozdiely. Čo sú niekde vedomosti na 1, inde sotva stačí na 3.