Synček už 24 hodín nekakal

mlil77
6. okt 2015

narodil sa mi syncek 29.9 od nedele sme doma, v nedelu pekne kakal ale vcera rano o deviatej mal naposledy pokakanu plienku a dnes uz je to 24 hodin co ani raz nekakal...mam panikarit ? ma zapchu alebo co ? mlieko este nemam uplne spustene, lebo som rodila cisarskym a dost mi krvacaju bradavky takze snazim sa maleho prikladat ale dokrmujem ho viac menej nutrilonom....a uz sa zacina lenit prisat na prsnik lebo je mu pohodlnejsie z flase, aj z toho kojenia som nestastna, mlieko aj mam ale ked sa aj prisaje mi tak zvacsa sa spusti odtial dost krvi tak to musim hned ukoncit takze viac menej papa umelinu, z toho moze mat zapchu ? co mam urobit ak sa aj dnes nevykaka ? prosim mamicky poradte mi, je to moje prve babo tak sa vsetko len ucim dakujem

eliska1309
6. okt 2015

Ahoj ja som mala tiez ten problem len som nekrvacala s prs. Ja som dobre dva 2 tyzdne bojovala s jeho kakanim ked sme sli na UM. Potom dosla mama urobila harmancekovy cajik s kminom a bolo po probleme. Ale harmancek som kupovala sypany v lekarni nie vrecuskovy.

eeffka
6. okt 2015

@mlil77 ak dokopy nic nejedol tak mu vsetko stravilo a nie je jednoducho co kakat, 24hod je nic, netreba to riesit
treba prikladat, prikladat a prikladat, nie co ziadna hystericka zastankyna kojenia ale teraz stresujes ze nekaka, ak ho zacnes krmit umelym, dieta zacne mat tuhu stolicu a kedze je este male nevie "potlacit" takze bude kriku, placu a ine problemy spojene s tuhsou stolicou priskoro...
Treba este zabojovat s kojenim, viem ze boli ale to si len koza potrebuje zvyknut.

no a co sa tyka harmanceka ( @eliska1309 ) ... mama mia !!! sak to je alergen ako vysity, to co vas to napadlo... a ze to detske caje obsahuju? no ano...a potom sa mamicky cuduju ze sa im deti vysypu, skriabu a riesia ekzemy...

marcela305
6. okt 2015

na bolave prsia a bradavky pomaha bepanthen ale aj stare babickovske recepty napriklad vlozeny kapustny list do kosickov podprsenky alebo aj kapsicka pastierska,Ja som mala tiez podobny problem s dcerou ale po mojom komandovani sme zas presli na materske mlieko ale ak by ti to tvoj stav nedovolil skus pouzit umele mlieko s probiotikami aby maly nemal take problemy. lacnejsie sa daju kupit na feedo .sk

bonaqa2013
6. okt 2015

aj ja som krvácala z pŕs pri 3 dieťati - pri kojení. Pôrod som mala prirodzený - rýchly. dcéra mi bradavky na prsníkoch dosť žula a robili sami ragády. Aspoň to tak lekári nazývali. V lekárni som si kúpila chladiaci gél na prsia - chladil a zároveň liečil. bolo to určené na prsia, bradavky - takže som nemusela prsia pred kojením ani umývať. Prípravok bol neškodný a určený na boľavé bradavky pri kojení.
Po čase to prešlo a dieťa som kojila asi 7 mesiacov..... Nič moc, ale aspoň čosi.
inak aj ja som 29 sept. - bábu prajem veľa zdravia.
Ak máš nejaký problém - zavolaj pediatrovi. isto poradí....

mlil77
autor
6. okt 2015

dakujem za rady ...

maminkasisa
6. okt 2015

@mlil77 na bolave prsia skus bepanten, ten treba umyvat, ja som pouzivala aj kalciovu mast, ta mi velmi pomohla, tiez pred kojenim treba umyvat, mala som aj take, co sa nemuseli umyvat, ale vobec mi nepomahali.... držim palce, ako vravia ostatne baby, vydrzat... kojenie cez klobuciky ja osobne neodporucam, chcela som aby sa mi zahojili prsia a mala len cuckala, a ja som si myslela ako sa napapala a ked som ju zacala vazit, zistila som ze nevypila skoro nic....

adka629
6. okt 2015

ucmulane rozzuzlane bradavky mozu byt sposobene aj kratkou uzdickou pod jazykom..ak babatko nevie poriadne chytit bradavku tak ju len na konci zuzle a to sposobuje strasnu bolest..kratku uzdicku treba riesit s pediatom, ktory by vas mal poslat na chirurgiu a tam sa to prestrihne..my sme akurat tiez v procese strihania.. 🙂 mne na bradavky velmi pomahala masticka z DM babylove masticka na bradavky..je fantasticka..nemusi sa zotierat pred kojenim..co sa tyka kojenia.. jedine co mozem poradit..zahodit flasu a prikladat a prikladat..mliecko sa spusti..s kakanim by som nic neriesila..ak je viac dojcene ako prikrmovane..novorodenci niekedy nekakaju aj tyzden..niektore naopak do kazdej plienky..no do dvoch mesiacov sa to zvykne upravit a stolica bude viac menej pravidelna..

kadan
6. okt 2015

@mlil77 keď spotrebuje všetko mliečko nemusí kakať aj niekoľko dní, môj malý nekakal asi 3 dni, bruško mal mäkké, žiadne bolesti ani nič podobné.
na tie bradavky si daj bepanthen, ale umy si ich pred kojením a naštuduj prikladanie, zle sa ti prisaje a tak ťa zraňuje, poprípade zavolaj laktačnú poradkyňu aby ti pomohla, držím palce 😉

kindervajicko
6. okt 2015

@mlil77 Na bolave bradavky mi velmi pomohla univerzalna mast na bradavky, v lekarni ti spravia. A viem ze na zaciatku to strasne boli ale dieta treba prikladat a prikladat, zlepsi sa to. A ked babo papa materske mlieko, bude mat castu stolicu. Prajem vela sil.

maminkasisa
6. okt 2015

kojene dieta nemusi kakat aj 10 dni, pokial neboli brusko....

eliska1309
6. okt 2015

Ten harmancekovy caj vyuzivali uz stare matere v nasej rodine nie je to ze by sme si to teraz vymysleli. A zasa mamicka vidi ze ked sa dietatko vyhadze tak ho nema davat. Mojmu malemu nebolo absolutne nic akurat ze sa pekne vykakal po dvoch tyzdnoch chodenia k pediatricke a skusania hadam milionu kvapiek ktore su mimochodom sama chemia. A ani jedny nezabrali.

marikagalisova
28. okt 2015

Pri UM je možné, že si musí zvyknúť. To niekedy trvá dlhšie. Alebo je možné, že mu zle trávi. Skús mu do mlieka pridať pár kvapiek Coliprev. Tie pomáhajú pri trávení laktózy.

daandra
28. okt 2015

na bradavky pomoze laktacna poradkyna - da lekarni podnet, aby ti namiesali masticku - unverzalnu mast na bradavky...mne ani bepanthen ani ziadne maste nevyliecili bradavky, len tato univerzalna mast - na nete su zoznamy lakt. poradkyn na stranke mamila.sk....Mne pomohli a tiez som myslela, ze nebudem kojit..a mala ma 19 mesiacov a stale kojime...A tiez tak viem, ze male babo nemusi kakat aj pat dni..

kocurica1
30. okt 2015

Ja som v lekárni tiež dostala masť na bradavky, ktorou som si ich natierala po každom kojení. Takže choď do lekárne, oni ti isto poradia. Taktiež ak máš pocit, že malého zapeká z UM my sme používali Colprev kvapky na správne trávenie laktózy. Tiež sme s tým mali zo začiatku dosť veľký problém, po každom kojení plač ale po pridávaní kvapiek do mlieka sa to upravilo.

mlil77
autor
1. nov 2015

nam nepomohol coliprev, teraz davame espumisan a celkom to zabera, lebo uz ma prdiky ........