Ako často dávať dieťa na nočník?

tinulka174
13. sep 2015

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať ako často ste davali drobcov na nočník....
Môjho malého odučam od plienok a neviem či ho mam dávať sadat v istom režime.
Môj drobec sa ešte nepýta ani neukáže.
Ďakujem za každu radu 🙂

sense
13. sep 2015

My sme nocnik ponukali ci chce cikat...ked bola pripravena sadla si sama.... kamwratka dava maleho od narodenia po krmeni plus pred spanim ...medzitym ma ale aj plienku

gogolienuska
13. sep 2015

Ja sme začala v 8 mesiaci vždy keď sa zobudila a papani. Krásne spravila čo bolo treba. Už som myslela, že budeme rýchlo bez plienky no V roku sa stal zlom A na nosník ani sadnúť. Tak sme dali chvíľu pauzu.

pribinak
13. sep 2015

Vždy ráno ked sa krpec zobudil, ked sa sa najedli, ski vín, po návrate s vonku, pred spánkom, pred pozeraním vecernicka, zas pred spánkom ....

pribinak
13. sep 2015

Ski vín = šli von

tinulka174
autor
13. sep 2015

Ďakujem, drobec ma 2r nastupil do škôlky, tak ho potrebujem odplienkovat...
On sedi na nocniku ale nevycika sa ....
Davam ho cca kazdých 30 min.
Plienku mu uz cez den nedavam - tak mi to vraveli aj v škôlke...

liebling98
13. sep 2015

@tinulka174 ja Ti poradím, hlavne ho nenútiť. Keď mu to v malej hlavičke dôjde a pochopí to, odplienkuješ za pár dní. Môj najstarší aj prostredny mali cca 2,5 roka, keď som ich odplienkovala. Dovtedy to bolo také, že sem-tam sa vycikali, vykakali do nočníka, väčšinou nie. Ale keď prišiel ich čas, sami sa začali zaujímať o záchod a najstarší bol odplienkovaný za týždeň, prostredny za 3 dni. Kopec mamičiek Ti bude hrdo tvrdiť, že oni už odplienkovali aké malé deti a aké sú ich deti šikovnejšie ako Tvoje. To pusti jedným uchom dnu a druhým von. Lebo to Ti už nepovedia, že dieťaťu stali celý deň za zadkom a furt sa ho vypytovali, či mu netreba cikať, kakať, či si nejde sadnúť na nočník, ocikať trávičku... A posadzovali ich pomaly každých 5minút na WC. Ja mám 3 deti, na takéto divadielko čas nemám. Moji sa od začiatku pýtajú sami, alebo sa ani nepýtajú, proste idú sami. Žiadne extra pozvanie im netreba. A nehodu nemali ani raz! A to poznám mamičky, ktoré mali akože už 1,5 ročné deti odplienkované, ale aj ako 4ročných sa ich musia furt vypytovať, či im netreba a nehody mávajú tiež často.
Sú aj deti, ktoré proces vyprázdňovania pochopia už skôr, pred 2r, ale to sú skôr výnimky. Väčšina z nich to má nacvičené len ako Pavlovov reflex: posadia ma - cikam -odmena (potlesk, úsmev, pesnička...)
Takže, ak sa Ti zdá, že tieto veci má úplne na háku, počkaj ešte. Neboj sa, do 15r tie plienky nosiť nebude. Držím palce!

sense
13. sep 2015

@liebling98 mozem sa spytat ako dlho trvalo od bytia bez plienok cez den po bytie bez plienok aj v noci?...moja sa tiez odplienkovala dost rychlo cez den...ale v noci keby jej nedam plienku tak prezliekam aj tri krat

tinulka174
autor
13. sep 2015

@liebling98
Ďakujem krásne za radu 🙂
Mam len ten problem,ze nastupil do skolky a oni mu plienku nedaju...
Tak chodime zo skolky s taskou veci, ktore pocika :(

pribinak
13. sep 2015

@tinulka174 ma nejakého väčšieho kamoska? Ak áno, tak ho pozvete k vam domov, nech mu ukáže ako sa cika do nocnika, kamoska treba odmeniť, aby mal syn pozitívny vzor ;)
My sme sa chodili vonku pozerať ako kamoš polieva travicku

jankastubka
13. sep 2015

@tinulka174 a to nastupil do sukromnej, ci statnej skolky. A doma sa uz pytal na wc sam? Lebo ak nie, tak to musi byt pre neho dost frustrujuce, a este verim ze ked je v skolke vela deti, tak ucitelka anin emusi zachytit, ze sa chudak aj vypyta. Ja s malou utekam hned ako sa pyta, lebo niekedy nevydrzi napr dlhsiu cestu na wc, ale tak to som s nou sama,

liebling98
13. sep 2015

@sense u najstaršieho asi za 2-3 týždne, sám sa pýtal z postele cikať. Povedala som mu, že veď má plienku. On chcel ale cikať na záchod a po vycikani už plienku naspäť nechcel. Pred tým bol už pár nocí suchý. Prostrednemu to trvalo dlhšie, také 3 mesiace. Ale to bolo tým, že on si ráno rád dlho pospal a keď sa zobudil, zaujímalo ho všetko iné, len nie záchod. Ale aj on mal ráno vždy mokrú plienku. Uňho som nečakala, kým bude ráno suchá, to by som čakala možno fakt do 15r. Proste som to riskla, večer ešte tesne pred spaním poslala na WC, ráno sme skoro vstavali, tak hneď na WC. A kupodivu posteľ suchá. Každé dieťa je iné, to čo platí pre jedno, môže byť pri inom úplne neúčinné.

siska53
13. sep 2015

@tinulka174 urcitr hned po zobudeni.. Potom vraj kazdu cca hodinu.. Ni moja skusenost - syna som sa pokusala od 13.m. Neuspesne niekolkokrat. Nepomohlo pravidelne posadzanie,nic.. Sam sa naucil vo veku 2,5r.,pomohla nam plienkova dermatitida. Maly musel byt nahy,aby sa vetralo a prvr dni cikal kade-tade a na 3. ci 4.den mu to doslo a odvtedy sa pyta. Predtym cikal uplne mimo,aj som sa ho pytavala,aj posadzala a ani mu neprekazalo ze je pocikany ci pokakany.
Mala si v 2.r.zrusila plienku ale uspesnost bola vyse 3m. 50:50., tiez sme aj posadzali a tak.. Hoci sa sama rozhodla,v tom veku to este nebola schopna zvladnut. Po uraze zubkov sa zatala a dlho odmietala si na nocnik co i len sadnut,pokus o odplienkovanie ignorovala..az 2m.pred 3.r. sa to podarilo uspesne.

Takze skusaj,ale nesil. Mozno este nebude pripraveny.

liebling98
13. sep 2015

@tinulka174 tak v tom prípade to máš ťažšie. A hlavne on. Je toho naňho teraz veľaNové prostredie a ešte aby zvládol novú činnosť. Skús mu ešte dávať tie plienkové nohavičky, aspoň doobeda jedny, na poobedie, keď idú spinkať, tak sa aj tak prezliekajú, nech mu dajú suché. Nie je to ideálne riešenie, ale aspoň kým si zvykne na nové prostredie. A tie plienkové nohavičky toho viac popijú ako keby mal len slipy, tak nebude v mokrom a znížiš tak riziko nachladnutia a nejakej infekcie.
Skús aj to so starším kamarátom, ako radila @pribinak. Aj pre môjho prostredneho bola motivácia, že chce cikať ako starší brat.

sense
13. sep 2015

@liebling98 vdaka u nas je to takmer tiez uz 3 mes. Co cez den nic a v noci musim aj plienku menit...hoci v noci nepije a pred spanim ide cikat...aj cez obed tak ked spi hodinu tak bez nehody a ked dlhsie tak je mokra a ona sa na to ani nezobudi...ma 2 roky a 4 mes.

janickacrazy
13. sep 2015

@sense Niektoré deti majú na noc dlhšie plienku, je to veľmi individuálne, ak dieťa tuho spí, tak sa proste nezobudí na cikanie. Daj jej čas, mne vravela doktorka, že regulácia cikania v noci dozrieva u detí až do 4 rokov, takže dovtedy sa to ani medicínsky nerieši. Niektoré to zvládnu skor, iné neskor.

moni244
13. sep 2015

@liebling98 presne toto je moja reč, tiež do mňa hustili, nauč ju na nočník, je veľká, ale tiež nemám čas chodiť za ňou každú pol hodinu a dávať na nočník, v lete bola u svokry, videla sesternicu bez plienky, pochopila, dala dole plienku a nemusím za ňou chodiť, pýtať sa, sama príde, povie, alebo si rovno sadne, vydrží necikať aj 3-4 hodiny, čiže úplna pohodička
@tinulka174 keď to nezvláda bez plienky, neciká na nočníku, nemal ísť do takej škôlky, kde mu plienku nedajú

sense
13. sep 2015

@janickacrazy vdaka, ja ju nesilim u nas sa vo Vela veciach osvedcilo nechat dieta kym pride jeho cas len ma to zaujimalo....lebo tiez som zo vsadial pocuvala hlavne od rodiny zo svk ako ju mam ucit a preco ma v dvoch rokoch plienky a tak ...a tuto kde zijem ked som prisla na poradnu mala mala dva roky aj mesiac tak ze vau ona zu je bez plienok, cez den plienky nepotrebuje, niekedy sa vypyta inokedy spoji nohy a viem ze musi - to sa jej stava hlavne ked je zaujata hrou,...len v noci to ani neriskujem bez plienky lebo viem ze ju mava plnu , a to som zu tiez pocuvala rady ako ju mam v noci budit na cikanie hoci som Rada ze spi...je dost hore aj bez budenia

janickacrazy
13. sep 2015

@sense Dopraj jej len čas , budiť v noci na cikanie je jednak otravné a nevyspíš sa ani ty ani dieťa. Múdre rady si nevšímaj, ja som tiež dostala kopu rád od babiek a tetušiek, prečo sa ešte malý nepýta, ako keby to nebolo jedno, či má plienku do 2 rokov alebo do 2,5 roka.

liebling98
13. sep 2015

@sense také komentáre púšťaj jedným uchom dnu a druhým von, bez zastávky v hlave. Presne ako píše @janickacrazy, niektoré deti spia tak tuho, že ich nutkanie na cikanie nezobudí. Proste má ešte na noc plienku. A? Čo koho do toho. Nikomu to nevrav, je to intímna vec Tvojej dcéry. Na oplátku sa dotyčných žien spýtaj, ako často si menia vložky/tampóny.
Výhodou u mňa je, že mám tri deti, tak som už na blbé reči imunna. Len mrdnem plecom, zazriem (a zazerať teda viem) a spýtam sa: A? Tónom, ktorý dáva jasne na javo, že diskusia na túto tému skončila.
Veľa trpezlivosti!

sense
13. sep 2015

@janickacrazy
@liebling98 diky dievcence ja uz na to nereagujem lebo by ma porazilo zvlast ked v rodine mame oar deti plus minus rovnakeho veku...jedno prespi id narodenia celu noc, dalsie id roka nema cumel , tretie od 8 mesiacov "sa pyta" cikat a bla bla bla...a ked potom raz za rok viedia co vie moja tak sanka dolu a reci o tom ako jej mam nechat volnost nech sa sama vyvija...lebo moja dokaze veci o kt. Sa zas im detom ani len nesnivali ale neriesim....ked pride jej cas zbavime sa aj pluenky na noc....zas az tak biedne na tom nie sme aby som si nemihla dovolit kupit raz za mesiac balik plienok

maslenka47
13. sep 2015

@tinulka174 na tvoje dieta je zrejme este skoro. Moj tiez prestal nosit cez den plienku az po 2.5 roku. A teraz ma 4 a do skolky ho nezobrali ani bez tej plienky 😠

Ak v tvojej skolke maju s plienkou problem, bud ho daj do jasli alebo s nim zostan doma. Este rok mas predsa narok na rodicak.

michaela1711
14. sep 2015

Náš si sadol keď sa mu chcelo cikať alebo vždy som ho vtedy posadila na nočník ale on mi nechcel do 2,3 roka sedieť na nočníku a od 2,3 roka si sám začal sadať a som pozerala ako blázon. Sám si sadol a myslím že to tak veľa detičiek spravilo zo dňa na deň čo som tu aj čítala.