Uvoľňovanie oxytocínu počas dojčenia

chanthall
26. júl 2013

Ahojte.
Od pôrodu som mala niekoľkokrát veľké bolesti - začali ako menštruačné, no potom ma rozbolelo celú brucho, trup, presne ako počas kontrakcií, no bolo to intenzívne, bez prestávok (prvý krát ma to bolelo od poludnia do druhého rána, kým mi mm nedoniesol tabl.). Opakovala sa to už 4x. Ak si nevezmem tabletku, tak netuším, kedy to prestane, lebo tá bolesť trvá neskutočne dlho.

Na pohotovosti mi nezistili nič. Môj gynekológ nevidí nič zlé (okrem nálezu na kŕčku, čo s tým iste nemá nič spoločné), no povedal, že to môže byť uvoľňovanie oxytocínu, keďže stále kojím.

Nemáte s tým skúsenosti??? Ako to ukončiť bez brania zbytočných tabletiek?! Na nete som sa o tom ešte nič nedočítala ☹

xlucia
26. júl 2013

@chanthall treba robit dalej vysetrenia. nemas endometriozu, alebo nieco podobne. krv mas zobranu? mas spraveny hormonalny profil?

chanthall
autor
26. júl 2013

@xlucia čo??? 😀 nikdy som o ničom takom nepočula a ani Dr. mi nič nespomínal ☹ môžeš mi to lepšie vysvetliť?

andrejka1978
26. júl 2013

ja som mala take silne bolesti len asi do 3mesicov po porode. lekar vravel, ze to moze zhruba tak dlho trvat lebo maternica sa vraj dava na svoje miesto v brusnej dutine,tak ako bola predtym. potom mi povedal,ze ak mi tie bolesti nezmiznu, tak to nie je dobre a mam sa ozvat. no zmizli po prvom aj druhom porode. ale tiez boli dost silne a niekedy dost dlhe. bolelo ma aj pol dna ako teba. mozno skus skonzultovat s inym lekarom. tie vysetrenia co pise xlucia by ti mohli spravit. ked ti je zle proste sa dozaduj. nenechaj sa odbit.