Mám týždňovú dcérku a problém s dojčením

erika2789
21. apr 2021

Prosím Vás zienky mám strašne výčitky a cítim sa hrozne, mám týždňovú dcérku a mame veľký problém s kojenim, skúšam stále ale mala sa nechce prisat a je nervózna keď ju dávam na prsník, tak zatiaľ odsavam a dávam jej s fľašky, a mám pocit úplného zlyhania..:( ako sa toho pocitu zbaviť ?

nafka0483
21. apr 2021

@erika2789 Nemozes za to, su veci, ktore neovplyvnis. Nie ty si sa vedome rozhodla, proste sa to stalo. Nemozes sa obvinovat za to, ze je zamracene pocasie a mas nizky tlak a chce sa ti spat. Tak isto sa nemozes obvinovat za to, ze mas problem s dojcenim.

Ak mas zaujem skusat to dalej, popros o pomoc napr. laktacnu poradkynu, pomoze ti, navedie ta, da ti odporucania ;)

janinah
21. apr 2021

Robila som to isté skoro pol roka.inak sa nedalo.vycitky sú zbytočne.bala som sa o prsné bradavky.ale znormalizovali sa potom.mam ich normálne.len dieťa to nedalo.

lulu0123
21. apr 2021

Zavolaj si laktacnu poradkynu.Mne ta v porodnici velmi pomohla.Stacilo zmenit par malickosti a je to ovela lepsie.

elanor
21. apr 2021

hlavne sa za nic neobvinuj. to je zaklad. Proste niekomu to ide, niekomu nie. NIe si o nic menej mama ako druhe. Ak sa ti da aspon odsavat, tak odsavaj a davam do flasticky. Ak by ani to neslo, je velky vyber dnes uz kvalitnych umelych mliecok. Tak prejdes na UM, a budes davat malinkej take. I tak budes stale vynikajuca mamina. (Ne)kojit, (ne)odsavat, alebo davat UM nieje zlyhanie.
Kazda mama je uzasna, lebo kazda sa stara o svoje dietatko ako najlepsie vie. A pre kazdu mamu a pre kazde dieta je to najlepsie nieco ine. Kazdy ma to svoje.
Zapamataj si jedno - spokojna mama = spokojne dieta. Ak sa ty budes trapit aj dieta bude nervozne, z toho budes ty este viac rozhodena, atd zacarovany kruh. Ale ak ty budes spokojna, vyrovnana, aj babatko bude spokojne.
Ziadne vycitky, ziadne triznenie, ziadne veci nasilu. Hlavne klud a pohoda...
drz sa 😉

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
21. apr 2021

Aj ja som sa snazila, ale neslo to. Aj laktacnu som mala a nic. Tiez som 4 mesiace odsavala, potom som o mlieko prisla a presli sme na um. Dcera ma 3 roky a je to spokojne zdrave dievcatko. Nestresuj sa preto.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bikarbona
21. apr 2021

@erika2789 uvaz podla seba. Ja som mala problémy tiež a cítila som sa hrozne. Aj preto, že sa mi nepáčilo kojenie. Keď mi v nemocke na zápal prsníka povedali, že dieťa prežije aj na UM, tak som bola rada. Tri mesiace som to kombinovala a potom prešla na UM. Dieťa nasýtené, spinkalo a ja spokojná. Hlavne, nech nehladuje.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liliana363
21. apr 2021
domak2
21. apr 2021

Deti nie sú blbe, prišla na to ze z fľaše to ide ľahšie tak si ju vyzaduje a prsník odmieta. Ak chceš kojit, tak flasu daj preč a priprav sa na cca 3 dni bojov. Ak ti nevadí odsavat a dávať vo fľaši tak pokračuj, pripadne prejdi na um ak to nepôjde. Hlavne musis byť v pohode, pocity zlyhania patria k materstvu, ale zas moc si ich nepripustaj 😅

elizabet173
21. apr 2021

@erika2789 prestan sa obvinovat. Laska k dietatu sa nemeria poctom odkojenych mesiacov. Su maminy, ktore nekojili vobec, ci uz zo zdravotnych alebo inych dovodov, maminy s dietatkom, ktore si adoptovali, myslis, ze su horsie, ako tie, ktore dojcili dva, tri roky? Vobec nie. Tvoje dietatko potrebuje kludnu, vyrovnanu maminu, tak si to prestan vycitat

nevenka
21. apr 2021

@erika2789 ak chces, napis mi sukromnu spravu. Ak chces kojit a dat tomu sancu. Ja som s 2 detmi vybojovala kojenie. Druhe v poradi nemalo problem. Iba prve a tretie. Jeden sa nevedel prisat mesiac, druhy 6 tyzdnov. Kojila som cez klobuciky a dokrm flaskou, napisem Ti postup, co nam fungovalo, mozno aj Vam zafunguje. Plus odsavacka na cas, kym sa neprisaje normalne. S cievkami mi to neslo, ale da sa to aj takto. Teda nam to fungovalo pri 2 detoch.

1angelika
21. apr 2021

Zavolaj si laktačnú poradkyňu, pri týždňovom bábätku je úplne normálne, že máš problémy s kojením. Táto téma je tabu, nik ti vopred nepovie, že to nieje len tak - priložím k prsníku a hotovo, je to náročné na začiatku ale ak to chceš riešiť tak to dokážeš no ak chceš kojiť tak fľašku nedávaj a ozvi sa čím skôr nejakej laktačnej, nájdeš si na stránke mamila podľa bydliska určite. Držím palce ❤

essenceee
23. máj 2021

vyčitky su zbytočne, okolie nepočuvaj a kde to ide, dojči, kde to nejde, nedojči. Ved už je uplne normálne, kde deti vyrastaju na umelom mliečku