Mám riedke mliečko

patrisia1
23. feb 2017

Ahoj, chcem sa opýtať mam pocit ze mam veľmi riedke mliečko. Je biele až Do priesvitná. Kojim normálne. Existuje niečo nejaká potravina s čím by sa mliečko možno aj keď len trošku zahustilo?

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caramelbiscuit
23. feb 2017

A čo chceš ťahať smotanu na šľahanie?

mimla
23. feb 2017

Konzistencia mlieka sa mení aj v priebehu dňa aj v priebehu vývoja dieťaťa na takú, aká je momentálne potrebná. Je to v poriadku, netreba nič zahusťovať ani inak upravovať.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elise
23. feb 2017

Neexistuje riedke mlieko, slabe mlieko bud mlieko je alebo nie je ak mate pocit ze je toho malo streknite na bavlnenu plienku a uvidite aky kruh sa urobi. Tesne po narodeni byvaju prsia trvrde ako skala neskor uz nie su ako psie usi makke. Podla dopytu sa tvori aj mliecko. Kolko vypije babo tolko sa dotvori. Kvalita sa odvyja od veku dietatka cize sa vekom tvori aj vyzivnost podla potreby. Ked dieta place neznamena ze je hladne.

limoncino
23. feb 2017

Riedke mlieko neexistuje, je to mýtus a výmysel. Je predné a zadné mliečko, predné je priesvitnejšie, slúži najmä na uhasenie smädu, tečie prvé minúty dojčenia a potom poznáme zadné mliečko, ktoré je belšie, obsahuje viac tukov a slúži na zasýtenie dieťaťa.
Ty môžeš ovplyvniť čiastočne iba tvorbu mlieka, nikdy nie jeho konzistenciu. Čím viac dieťa pije, tým viac sa ho tvorí - presne podľa jeho potreby.

elise
23. feb 2017

Este dodam nikdy som neprikrmovala. Prveho syna po prirodzenom porode som dostala prisat az 4 den lebo bol v inkubatore kojila som 3,5 roka. Starsiu dceru dceru po sekcii som dostala cca 2 hodiny na prisatue, tiez som ju kojila 3,5 roka. Teraz poslednu tiez po sekcii ale hodinku telo na telo sa prisala, kojime, boli krizy kedy sa jej nechcelo tahat 1 az 2 dni revy ale musela tahat umele som nedala rozkojili sme. Dufam ze aj ju budem kojit aspon 3 roky

lubi40
23. feb 2017

@patrisia1 mliecko moze byt priesvitne, to je v pohode, ale skus si odsat a ak to nechas odstat, tak by ti mala na vrchu plavat "smotana". Ja som jej mala strasne malicko (take 2 mastne ocka ako na polievke - odsavala som aj hodinu az kym nic neslo, takze aj zadne mlieko)) a preto som aj musela od konca stvrteho mesiaca dokrmovat (proste bol hladnucky). Kamoska mala normalne suvislu vrstvu smotany a kojila do vyse roka.
Ale ako vravia aj ine kocky, ak babo pribera a nie je hladne, vsetko je OK. Ak nie, mozno skus pridat nejake zdrave tuky a syry, to by vraj tiez mohlo pomoct (mne, ale nepmohlo, iba som 2 kg pribrala).
Drzim palce!

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubi40
23. feb 2017

@akronop Nie, ja som normalne kojila na poziadanie (cca kazde 3 hodiny) + raz denne odsavala, aby som mohla dat malemu neskor do jasiel. Potom v tych 4 mesiacoch sa mi zacal budit kazdu hodinu-dve v noci (cez den bol v pohode). Tak som to konzultovala s pediatrickou a ona, ze asi je hladny, nech mu na noc resp v noci dam UM a bol v pohode. Kamoska kojila + z jedneho iba odsavala.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinali
23. feb 2017

To tu este stale niekto veri na riedke mlieko? :D to je len dalsi vymysel starych mam :D mlieko sa ti zda priesvitne,lebo to je predne mlieko,je od smadu babatka,obsahuje vela vody..ked ho tvoje babo vypije,dostane sa k zadnemu mlieku,to je hustejsie,ma viac tuku a je od hladu..tak sa nestresuj,keby ti bolo materske mlieko nanic,priroda by ho pre dieta nevytvorila..a prsniky hustu krupicu uvarit nevedia

gir
23. feb 2017

"RIEDKE", "SLABÉ" mlieko neexistuje.

inka04
23. feb 2017

materske mlieko nie je salko, slabe, riedke mlieko neexistuje🙂

hettinka
23. feb 2017

ale existuje ... ja osobne som mala take mlieko, ako vodu. Z prsníkov mi lialo aj samé, dieťa stále pricucnuté a aj po 2 týždnoch po príchode z pôrodnice stále chudlo, vrieskalo, nespalo... Už v pôrodnici sme videli problém, aj preto ma púšťali nekor s tým, že bude sa to upraví, alebo UM. Plienky sme mokré mali, to znamená, že pilo, tekutiny boli, ale výživa žiadna. Tak som začala davať Um a hned bolo po probléme, kym sa ešte dalo, aj som dojčila, ale do mesiaca už nebolo mlieko vlastne žiadne.

elise
24. feb 2017

@hettinka tam mohol byt problem iba v tom ze babo sa nedostalo k zadnemu mlieku mozno si po chvilke dala z druheho prsnika a zase malo len predne mlieko od smadu.

hettinka
24. feb 2017

@elise nie, taký problm nebol, neprekladala som ju, kontaktovala detskú lekárku, aj laktačnú poradkynu, kojila celé dni prakticky nonstop, skúšala homeopatiká ... nezabralo nič, len zo, že mi mlieko tieklo ale bola to len taká mútna voda
inak,máme to v rodine, moja mama mna tiež nekojila, krstná svoje deti tiež nie, dokonca ani stará mama v tej dobe nekojila, že to isté, deti furt na prsníku a hladné

yollanda
24. feb 2017

@patrisia1 riedke neznamena slabe. Ak jes normalne, je plnohodnotne