Mám odsávať mlieko v noci, keď dieťa prespí celú noc?

standy222
27. dec 2012

Ahojte. Chcem sa opýtať či si mám v noci odsávať mlieko keď moja malá prespí celú noc. Do obedu jej potom stačí piť raz z jedného prsníka a o dve hodiny z druhého ale ku večeru už pije z oboch a mám pocit že stále ma málo? Pijem dosť veľa viac už sa asi nedá tak ako mám tvorbu zvýšiť? Pomôže nočné odsávanie?

melaniaa
27. dec 2012

No ja som čítala kopu článkov o nočnom odsávaní. Písalo sa v nich že ak žena v noci nedojčí - do roka príde o mlieko.. Nemám to otestované ale verila by som tomu. Malý mi začal v noci lepšie spávať (kvôli kaši na dobrú noc) a ja som začala dojčiť len 2x za noc... (predtým to bolo tak 5x) .. a musím povedať že pokračujem v odstriekavaní v noci už len kvôli dobrej tvorbe mlieka a aby som oň postupne neprišla lebo známe okolo mňa mi hovoria že kvôli dobrej tvorbe by som mala mať "odber" aj v noci 🙂 je to len môj názor a aj ja som zvedavá na ostatné názory na túto tému 🙂

carodejnica
27. dec 2012

@standy222 Dcéra mi prespala cca 7-8 hodín v noci, neodsávala som, a dojčila som takmer 3 roky. 😎

jk79
27. dec 2012

ahojte.ani ja som v noci neodsavala a to moj drobec prespal prve 2 mesiace celu noc bez zobudenia. kojila som ho cely rok, potom sa sam odstavil. takze si myslim, ze je to individualne.

kacena4
27. dec 2012

tiez len moja vlastna skusenost. ked som kojila len cez den a nie v noci, tak som rano vzdy dala z oboch prsnikoch aby sa "vyprazdnili" alebo aby aspon trosku ubudlo a zacalo sa obnovovat mlieko. ked budes kojit dostatocne cez den v noci by sa ti asi mohli "len" naliat prsniky ale podla mna nie prist o mlieko ked kojis pravidelne cez den. mne si dcerka vypytala cez den aj 4-5x nie len od hladu ale aj smadu, nedavala som vodu vobec len cez leto a kojila som ju do takmer 1,5 roka
zalezi ako stare babatko mas, ale ked kojis cez den nemala by si prist o mlieko lebo v noci nekojis, mlieko sa tvori pocas kojenia, takze koj cez den dostatocne a budes mat mliecka dost, ale ak nahradis denne kojenie napr vodou ci stravou tak mliecka sa bude tvorit menej, ale tvorit sa bude (mne sa vzdy tvorilo podla potreby)

jk79
27. dec 2012

myslim si presne to iste. ja som cez den kojila naozaj vela.a mliecka som mala dost.po noci som mala naliate prsniky, ale drobcovi som hned rano dal pit z oboch a islo to ok.

zumasi
27. dec 2012

ak sa ti zda ze mas menej mliecka tak skus par noci odsavat a uvidis ci sa to tym zlepsi... ja nekojim,len odsavam, maly spi celu noc. kym vstaval rano okolo 5tej a hned som si odsala, mala som mlieka dost, ale odkedy zacal spavat dlhsie- do siedmej, polosmej, tak to dost citim na tvorbe mlieka. moze to byt aj niecim inym samozrejme, ale nic ma nenapada :D ale u kazdej je to ine, treba vyskusat 🙂 a hlavne, ak aj nebudes cez noc odsavat, tak po rannom papani sa este dovyprazdnuj, aby mliecko nezostavalo zbytocne dnu.

alena0305
27. dec 2012

@standy222 Koľko si dieťa vytiahne - toľko sa vytvorí. Čiže keď večer pije z obidvoch - tak sa tvorí viac. Pokiaľ sa ti prsníky cez noc príliš nenalejú - aby si nedostala zápal z upchatých mliekovodov- tak by som neodsávala. Ak by si mala málo mlieka - tak by ti bábo toľko nespalo ale budilo by sa aj každú hodinu. Čím viac by si odsávala tým viac sa bude mlieko tvoriť. A po pár mesiacoch už sa prsníky toľko nenalievajú ale to neznamená že má bábo málo mlieka.

standy222
autor
27. dec 2012

ďakujem za rady. Malá bude mať o pár dní 3 mesiace. Cez deň pije každé 2 až 3 hodiny a keď to spočítam tak 6- 7 krát. Len večer je zlostná na prsníkoch cez deň vôbec.

majka1981
28. dec 2012

Moj nazor je, ze pokial kojis na poziadanie cez den, tak sa tvorba mlieka reguluje sama. neprides o mlieko.

miskax2
28. dec 2012

ja kojim uz 10 mesiacov a odsavala som si len v porodnici lebo mala bola na infuzkach ale inak ako som doma tak si neodsavam dokonca kojim len z jedneho prsnika z druheho mi nechcela papat a neodsavala som mlieko mam furt v tom jedno a v druhom neviem netlaci ma netecie mi neriesim 😀 😀 😀 😀 😀