Ako rozbehnúť kojenie u dvojičiek?

janulka257
21. jún 2019

Maminky prosím poraďte ❤️ v pondelok sa nám v 37. týždni narodili naše babulky, dnes nás konečne pustili domov, dievčatká majú 5 dní. Ešte nemám dostatok mlieka, len dnes sa mi konečne začali nalievať prsníky. Pijem čaj na podporu dojčenia, užívam Benedikt aj Senovku 3x3. V pôrodnici sme sa snažili baby zosynchronizovať. Jedna na jeden prsník + dokŕmiť UM, druhá na druhý prsník + dokŕmiť UM. Pekne sa hneď od začiatku prisali. Len začala som mať dnes pocit, že na prsníku sa im nepáči, lebo vedia, že potom dostanú UM - neviem či ozaj sajú, alebo len cuckaju, aj sa na prsníku hnevajú, alebo dudkaju a zaspia. Čo a ako robiť, aby sa mlieko na plno rozbehlo? Aby si nezvykli len na UM? Častejšie prikladať? Budiť na prikladanie keď spia? Dokrmovať na prsníku s cievkou? Poraďte prosím, ako ste to robili vy a čo vám fungovalo. Som po cisárskom a ešte dosť unavená, ale veľmi chcem kojiť. Chcem si domov zavolať aj laktačnú poradkyňu.
Ďakujem za všetky vaše rady ❤️

ktochytavzite
21. jún 2019

No ,nedokrmovat,prikladat radsej kazdu hodinu a ak by bolo malo mlieka,tak cez cievku.Ked sa dokoja,este si odsaj mlieko,ak nemas odsavacku,stacia ruky.A akus tbl trioherb.A ak mas cas a trpezlivost,dokrmuj cez cievku ale to kazde osobitne.

mirka17
21. jún 2019

@janulka257 nedokrmovať umelým mliekom, pretože potom sa ti nebude tvoriť dost mlieka, ale iba tolko kolko odsaju, radšej prikladať častejšie. Ja mam dvojičky, prvý mesiac čisto kojené, druhý mesiac, som musela raz za den a to večer prikrmovať, ale iba 30 ml, lebo boli hladne a dlho zaspavali a večer už toho mlieka nebolo dosť. Kojila som 7 mesiacov, same sa odstavili, po prvej menštruacii, jednoducho nechceli. Ako mama dvojičiek ti dam jednu radu, ked chceš ma zo života niečo, a ked chceš si svoje deti aj vychutnať a nezblazniť sa neboj sa umeleho mlieka, Pretože čím budu staršie tym budu toho mliečka chcieť viac, a aby si neskončila tak, že nebudeš nič robiť len kojiť, to nie je sranda, tiež som bojovala s umelym mliekom, ale už to bolo neunosne a dala som im, a boli to perfektne zlate detičky, a aj napriek umelemu mlieku prsník neodmietali. Ked si predstavim že prvé mesiace vstavali každé 2 - 3 hodiny na striedačku, jednu som kojila 20 minut manžel uspaval, potom druhu 20 minut ja som uspavala, a ked konečne zaspali a ja som si lahla, ubehli 2 hodiny a opet ten istý kolotoč, človek ani nemôže spať, nonstop hore. Neviem ako som to dala

janulka257
autor
21. jún 2019

Nedokrmovat aj keď si viem z prsníka vytlačiť len pár kvapiek?

ktochytavzite
21. jún 2019

@janulka257 no nie,to zasa ano,zalezi na tom kolko vypiju a kolko potrebuju,nemas vahu??Pred kazdym kojenim si odvaz dieta aby si vedela ze kolko vlastne mas mlieka a kolko vypiju a skus to Trioherb.A ak mas cas,dokrmuj cez cievku,tak si nezvyknu na flasku a to ti poradi aj laktacna.Ona vladtnevti ani nic ine,co sa tu nedozvies neporadi.

mirka17
21. jún 2019

@janulka257 nedokrmovať aj ked si vieš z prsníka vytlačiť len pár kvapiek, nie každý si dokaže odsať mlieko, niekomu to tečie samo a niekto si nedokaže nič odsať aj ked ma plne prsniky, ty musíš cítiť či tam mliekomaš alebo nie, mne ked sa po dvojičkach narodil syn, tak toho som iba kojila, prsia plné, a mlieko som nevedela vytlačiť ani bohovi. kojim ho už takmer 20 mesiacov, a ešte jedno som sa naučila, že aj ked mam pocit že už nemam take plne prsniky, skôr mam pocit že už su prazdne, tak stale tam to mlieko je a malemu to stačí