Pokec - overenie telefónnym číslom

15. apr 2024

Ahojte, tí co pouzivate roky pokec tak idem na vas s otázkou ci aj vam prisiel mail ze od 1.5 bude povinne overenie účtu tel.cislom,bez overenia sa do uctu neda dostat.na overenie je rok ,potom ucet zanikne.pokec mam viac ako 10 rokov,pouzivam mail ktorý mam vsade,doteraz nikto nic take nechcel a zrazu v polke mesiaca oznamia toto. Je to risk davat číslo na takéto stránky. Myslíte ze im to prejde? Ved takto pridu o vela ľudí.ako to budete riešiť vy?

bloger
16. apr 2024

Telefonne číslo sa už bežne používa na overenie účtu. Nemyslím si, že je dôvod na nejaké obavy. Okrem toho bežne sa človek zapája do rôznych súťaží. Tam je uvedenie telefonneho čísla nutnosť.

maranco
16. apr 2024

Lepšie ak chcú len telefónne číslo ako keby chceli posielať fotky občianskeho ako pýta FB.
Možno chcú preriediť falošné účty, alebo je to aj rýchlejšie pre políciu zistiť totožnosť užívateľa keď rieši internetovú kriminalitu.
Kúp si SIM kartu 4ka za 4€ a raz za 16 mesiacov dobiješ kredit 4€ a môžeš ju používať na overovania.

babkaland
23. apr 2024

Veď sem na toto fórum tiež je povinnosť cez číslo. Aj Bolt to tak má. Pokec nepoužívam ale nečudoval by som sa. Touž je všade tak. Ja mám také šuflíkové simkarty tak neni problém.

walentina7
23. apr 2024

@maranco ale aj ked tú sim kartu čo radiš si kupime, tam pri kúpe tiež musíme udať svoje údaje meno atd.. takže nebudeme anonymne na pokeci, aj ked si kúpime nové číslo.

maranco
23. apr 2024

@walentina7 no pokec nebude mať tvoje meno a adresu, to má okrem operátora polícia ak niečo rieši s daným číslom

rikarika
24. apr 2024

@babkaland ja som tu evidovana roky a nikdy mk odo mna tel cislo nepytal.

zuzanka.zuzu
24. apr 2024

aj mne ten mail prišiel. nie, kur*vnikov neubudne 😉 takže to prejde. overia to číslami ktoré hneď zahodia. ak by na to aj žena prišla, tak povedia že niekto si podvodom registroval na ich meno a je v tom bordel. a tá chudinka bude na konikovi zisťovať ako je možné že si telekomunikačné spoločnosti nedávajú pozor a údaje jej zlatúšika takto zneužili 🙈 tu môžeš čítať že im doma prechádzajú väčšie sprostosti (ako "nakupoval som susedke" a podobné 😂), takže simku tie ženy riešiť ani nebudú. trtošiť sa bude ďalej 😛

babkaland
24. apr 2024

@rikarika a práve v tom to je že roky... Toto sa zavádza dodatočne. Aj na G-Mail niekedy stačilo meno a heslo tedaz sú všelijaké overovania, číslo, captcha, všelijaké tie 3D obrázky že niesi robot, potom že prihlásiť sa ťa nepustí lebo chce kód iného zariadenia atď. Možno MK nerieši starých užívatelov ale len nových. Veď skúste zo srandy novú registráciu len ju nedokončíte. Dostanete sa po krok keď to bude chcieť overenie cez číslo. Bazoš zašiel ešte ďalej. Nemusíte byť ani registrovaný, stačí že chcete kontakt na predávajúceho. Bez overenia čísla nemôžete ani email ani volať.

babkaland
24. apr 2024

Ale tam sa evidujú len čísla nie údaje. Tie má len operátor. Ale aj to že získajú samotné číslo, spôsobí že ho posunú tretím stranám na marketingové účely a zrazu vám začnú vyvolávať s ponukami. Tak preto keď šuflíková simkarta nevadí že je na vašom mene, len vám nebudú vyvolávať otravné marketingy.

maranco
24. apr 2024

@babkaland na nevolanie s marketingom slúži registrácia na https://www.nevyziadanevolania.sk/

babkaland
24. apr 2024

Tak si im pomohol. Jedine riziko pri rozdávaní čísla je že budú vyvolávať. Takže nebojte sa majitela čísla má len operátor, stránka kam sa registrujete nie.

fido69
24. apr 2024

Zásadný rozdiel je v tom, že menované aplikácie/web stránky požadujú tlf číslo priamo pri registrácii. Takže každý má možnosť výberu. Registrovať sa prostredníctvom telefónu alebo nie.
Pokec telefón nepoužíval. Teraz plánuje zmeniť svoju politiku. A dosť nešťastne pokiaľ sa svojich užívateľov snaží donútiť nátlakom a vydieraním o registráciu telefónom ešte pod hrozbou zrušenia mailu. Aj väčšie firmy ako napriklad Meta pod tlakom užívateľov ustúpili od rôznych hlúpostí. A toto mi ako hlúposť príde . 😉

babkaland
24. apr 2024

Lenže ak ti dáva na výber len buď udáš číslo alebo sa neregistruj tak to by som nemal pomaly žiadnu aplikáciu. Takže všelijako je to vydieranie. Lebo ti nedajú na výber. Čo keď chceš používať ale bez udania čísla? Tú možnosť neponúka pomaly nikto.