Prvé očkovanie vo vyššom detskom veku

26. okt 2021

Ahojte, moje deti (3 a 11 rocne) nie su vobec ockovane. Chceli by sme ich teraz dat zaockovat proti chorobam ako zaskrt, cierny kasel, detska obrna, tetanus. Mate niekto osobnu skusenost, ktoru vakcinu lekar moze pichnut a kolko davok?
PS: Nepytam sa, ci/preco ich mam dat zaockovat.

ella2015
26. okt 2021

Myslím, že je najlepšie bude obrátiť sa pediatria detí ten povie čo a ako, ten snáď pozná okrem rodičov zdravotny stav deti najlepšie

zuzanka.zuzu
26. okt 2021

ak vôbec niekto odpovie, aj tak sa tu rozbehne presne tá debata "či/prečo" 🙄 však sa spýtaj pediatra a on snáď bude vedieť čo môže pichnúť a koľko dávok kurníkšopa 😂 tí lekári študovali... či aj statikovi by ste kecali do nosnosti domu po porade na modrej streche?

miadi
27. okt 2021

Zavolaj vasej detskej dr a toto jej povedz ona ti uz bude vediet povedat presne. Da sa ockovat v kazdom veku. Niektore kombinacie davaju aj 4naraz .. a tetanus treba kazdych 10r opakovat.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
27. okt 2021

@fidka79 dr nebude vediet naplanovat ockovanie? Mimo tabuliek ? Ja som posunula detom namiesto od 2m od 6m a uplne v pohode sa dalo vsetko ..len to bolo v inych mesiacoch ako podla tabuliek.

54tinka54
23. mar 2022

@miadi ahoj prosím ťa v akých mesiacoch očkovali tvoje deti keď to mali posunuté? My máme 7,5mes a uvažujem o tom že by sme už s očkovaním začali, ale myslela som že tie rozostupy budú rovnaké ako keď sa očkuje podľa povinného očkovacieho kalendára 🧐