Spotrebný úver

00m
29. apr 2024

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadom získania spotrebného úveru vzľadom na zopár záznamov v registroch.
Rád by som opísal svoj stav v úverovom registri nasledovne
Prvá už vyplatená zmluva mala 2 splátky v omeškaní 25 a 10 dní
Druhá zmluva, taktiež vyplatená mala jednu splátku v omeškaní 67 dní. Rád by som ešte podotkol že daná nebanková inštitúcia, v ktorej zmluvy figurovali mi pripísali ďalšie 3 splátky v omeškaní, kde bolo ďalších 67 dní, 40dní a 9 dní, ktoré sú už ale po vzájomnej konfrontácii vymazané z úverového registra a uznali to za chybu z ich strany.
Je po tomto možné získať nejaký úver? Peniaze by som využil na kúpu auta. Poprípade nejaká lízingovka?
Na záver chcem dodať, že mi tam pribudla jedna zamietnutá žiadosť v ČSOB a jedna odvolaná z 365. Následne po týchto dvoch žiadostiach sa zistil daný problém.
Vopred ďakujem za každú odpoveď

petamich
29. apr 2024

nie, ziadna seriozna banka ti uver neda, kedze mas niekolko negativnych zaznamov (su v UR 5 rokov) a tiez zamietnutu ziadost

chrobak7
30. apr 2024

@00m Zobrať si auto na úver môže len finančne negramotný. Je to najväčšia blbosť, keď si ako fyzická osoba zoberieš úver na kúpu auta. Ako podnikateľ to pochopím, keď auto slúži na podnikanie. Potom aj lízing je pochopiteľný.

Ak nemáš ani na jazdené auto, tak cestuj MHD. Kúpou auta na úver sa tvoje finančné problémy len prehĺbia.

cukorfalat
30. apr 2024

@chrobak7 su ludia, ktori si kupia auto na uver, ale zato este nemaju z toho financne problemy. Takze toto tiez neplati vseobecne.
Myslim taky pripad, ked fyzicka osoba si kupi auto na uver. Proste si to kupi skor, nez keby cakal, kym sa to nasetri.

sasa1310
30. apr 2024

@00m bože ľudia, najprv si peniaze zarobte až potom míňajte. Z jedného úveru skákať do druhého. A problémy so splácaním a je úplne jedno aké problémy. Stačí ti to zamietnutie v ČSOB. Potom, že sú samé exekúcie a veľa ľudí má neskôr samé problémy. Trošku s rozumom a s rozvahou treba brať tie úvery.

solange7
30. apr 2024

@00m ty tie dovody opisujes ako keby sa nic nedialo. Ved si meskaval so splatkami a este k tomu v nejakych nebankovkach. Sa necuduj, ze ti nikde nechcu dat uver. Nechapem ako si niekto moze v hlave ospravedlnovat neschopnost na cas uhradit splatku.