Prevod peňazí

vava_1994
10. júl 2023

Uz sa mi to 3 krat stalo, ze mi moja mama posielala peniaze z vub banky na moj ucet do tatra banky a vzdy to pride az o 2 dni, a nie na druhy den. Odomna má na ucte peniaze hned a do teraz som aj ja od nej mavala na druhy den..robí to len mne alebo som neni jediná?😀

cocolino234
10. júl 2023

@vava_1994 ale predsa cez vub banku je potrebné označiť či chceš poslať okamžitou platbou alebo klasickou sepa platbou. Ak si nevyberie, tak sa to okamžite nepošle a príde to do 24 hodín od odoslania. Mne sa ale zase nestáva, že by to prišlo až o dva dni, to sú celkom výnimočné situácie a sú na to aj dôvody ale tie neviem konkretizovať. Ale keď posielaš z vub do tatry, stačí zvoliť okamžitú platbu a príde to hneď či cez víkend alebo sviatok, tak jej to povedz a peniažky budú chodiť okamžite.

milanemila
10. júl 2023

@vava_1994 o 2 dni pride sepa platba jedine ak ju zadavala po cut off time alebo ak do toho padne vikend. Sepa platba je pripisana do 24hod, ak ide o rovnaku banku alebo instantnu (“okamzitu”) platbu, tak je to v podstate hned.

katarinaba
11. júl 2023

Ja prevadzam peniaze pravidelne z VUB do TB cez mobil banking, alebo aj internetbankig - okamzita platba je nastavena automaticky, nic nezadavam. Pokial neprekrocim denny limit na prevody, tak to automaticky do par minut (vacsinou takmer okamzite) mam na ucte. Zasla by som do banky, resp. zavolala na hotline.

kiwi3
11. júl 2023

tiez som mala vubcku (par rokov dozadu) a myslim, ze len s tatra bankou trval prevod 2 dni, zvysok bol do 1 dna. tak to urcite nerobi len tebe... v kazdom pripade, som rada, ze ju uz nemam.

mata_27
3. feb 2024

Neviete mi povedať či sú vo VUB banke okamžité platby cez internet banking do inej banky ešte nejak spoplatnené ?