Invalidný dôchodok - žiadosť

19. dec 2023

Prosím vás dr ma poslala do poisťovne si podať žiadosť na invalidný. Keď tam idem už musím mať zo sebou zdravotnú kartu či netreba nič? Nemáte čerstvú skúsenosť?

alickapusinka
19. dec 2023

Najprv dáš všetky papiere a potom čakáš môže to trvať pokiaľ ju zavolajú aj rok. Tam jej povedia či prešla alebo nie na koľko percent a vráti jej celu dokumentáciu nazad.

markusrasford
19. dec 2023

@ nedáva sa originál nález ale prefotene čo ti obvodný lekár povie ktoré Dg. Rok sa väčšinou necakaale zhruba 2 až 3 mesiace.

markusrasford
19. dec 2023

@alickapusinka uznaná môže byť a nedostane peniaze

aimee77
19. dec 2023

@markusrasford
@markusrasford 9-12 mesiacov aktulane.Dr

markusrasford
19. dec 2023

@aimee77 možno u u teba

alickapusinka
19. dec 2023

@markusrasford hej teraz som čakala rok v januári 2024 uplynie rok tak čo aké 2 tri mesiace predtým to bolo. Ak bude uznaná ID automatický jej pošlú na koľko percent je a koľko bude dostavať.

aimee77
19. dec 2023

@markusrasford Zrejme ste uplne mimo reality...Vypisujem pacientom mesacne niekolko ID, primarne riesia onkopacientov..Doba cakania 3 mesiace znie ako zly vtip..Dr

nikitka444
20. dec 2023

@alickapusinka
To ste ako na to prišla? Posudkov lekár nevracia dokumenty nazad. Všetko ostáva u nich

nikitka444
20. dec 2023

Sú klienti co čakajú mesiace na posúdenie nakoľko je malo posúd.lekarov.
Klient bol v hospici a aj tak neurychlili posúdenie.

alickapusinka
20. dec 2023

@nikitka444 celu dokumentáciu kartu moje záznamy originál som niesla a potom ak som bola na komisiu mi ju vrátili. TY mne ideš hovoriť najprv si over informácie a potom píš. Bola som teraz pred mesiacom som pri zmysloch tak asi viem čo som mala doniesť. Už žiaden prefotene dokumenty sa tam nedávaju. Dáva sa originál dokumentácia ktorú TI vrátia následne a vrátila som lekárke nazad.

markusrasford
20. dec 2023

@alickapusinka tak asi na Slovensku to máme podľa regiónov. Niekde chcú prefotene lekárske diagnózy niekde rukou prepísané. Teraz nedávno bol kamarát na komisii a žiadosť si dával koncom júla.

markusrasford
20. dec 2023

@nikitka444 úplný súhlas. Moje prefotene nálezy ostali u posudkoveho lekára.

markusrasford
20. dec 2023

@aimee77 čo vypisujete? Lebo či pôjdem xy lekárovi a on následne svoje nálezy napíše do Pc a potom to vytlačí a založí sa to do zdravotnej kartoteky. Čo vypisujete možno žiadosť ktorá je na A4 tak ma prosím vás nepoucujte.

alickapusinka
20. dec 2023

@markusrasford odo mňa brali celu originál dokumentáciu. Po komisií mi ju vrátila nazad a vrátila som ju obvodnej. Asi aký kraj také spôsoby.

markusrasford
20. dec 2023

@alickapusinka páči sa mi že ste zmiernila ton písania. Áno pani mala takú skúsenosť aj ja mám takú skúsenosť. Nikto vás nepoucujte ale môže to byť aj ináč ako to bolo vo vašom pripade

alickapusinka
20. dec 2023

@markusrasford len ja som ani netušila že to niekde berú tak inde tak to naozaj iný kraj iný mrav. Ja som sa tiež čudovala načo im je originál dokumentácia tak potom napísal meil zo SP lekárka mojej a vydala mi kvôli nej dokumetáciu. Ale ani som nemal potuchy že všade je ináč.

alickapusinka
20. dec 2023

neviem najsť na ake dignozi sa ide na ID. Mám veľa diagnozi.

nikitka444
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikitka444
24. dec 2023

@alickapusinka možno ste mala výnimku,tak budte rada! Sú klienti kt sa nevrátilo absolútne nič, som z fachu, takže viem o com píšem. A neviem kedy sme si my dve potykali😉Prajem pekne sviatky 😘

alickapusinka
24. dec 2023

@nikitka444 Kľud a nohy v teple asi to je rozdelene po krajoch. Len ešte povedzte že z MT.AK ste si pani madam nevšimla tu si medzi sebou všetci týkame a nikto nerobí s toho žiadnu veľkú drámu. Tak pardon vaše vysoké blahorodie. Ja tam teraz po roku pôjdem si podať na ID prvý krát mi zamietli ale teraz to potrebujem čierne na bielom pre občana za dverami ja tam idem iba preto aby bola s toho reportáž v STV 1 a nie preto že tam chcem ísť asi mi zamietnu aj druhý krát. V MT bola taká doktorka na komisii že ani zastrúhaný vlas by sa jej do riti nevošiel tak preto. Ja to potrebuje pre média hlavne aby som mala napísane a nie pre seba. Za úplatok ktorý by som jej dala už by ID bol ale namiesto toho by som ju vopred nahlásila na políciu aby si pre ňu prišli. Taký úplatok by videla. Smer polícia. A nie nie som debil dať človeku čo má plát dať úplatok.

aimee77
25. dec 2023

@markusrasford Samozrejme ziadost.Rozhodujem o hlavnej dg., ak je ich niekolko, podla kt sa urcuje hlavne bodove hodnotenie.Apropo a 2 specializacie.Mam rada osobky s dvojcifernym IQ, ktore tu radi poucuju..

aandrea9
25. dec 2023

Netreba nič. Hlavne aby ti obvodná vyplnila tlačivo, ktoré ti dajú v sociálnej poisťovni na vrátnici. S vyplnenym tlacivom, ku ktorému doložis fotokópie nálezov diagnóz, na ktoré ziadas ID potom pôjdeš do sociálnej poisťovne kde ti spíšu žiadosť. A potom už len čakať.