Financie a výdavky medzi partnermi

insed
12. jún 2023

Ahojte. Som rozvedený s 2 deťmi v striedavej starostlivosti, mám priateľku, ktorá má tiež 2 deti. Keďže mám striedavú starostlivosť, bývame spolu len 2 týždne v mesiaci. Tie 2 týždne v mesiaci bývam u nej, starám sa o dom, záhradu a náklady na to financujem. Okrem toho občas zaplatím nákup potravín, prispejem na energie. Samozrejme platím si aj vlastný dom, náklady a prevádzku. Partnerka okrem tohto požaduje, aby som prispieval aj na kaderníčku, kozmetičku, občas tankoval do jej auta, platil kompletné opravy, občas dal vreckové jej deťom, aj všetky opravy okolo jej domu /aj zaplatil, aj urobil/. Platím aj komplet dovolenky či predĺžene víkendy a už sa mi zdá toho až až. No vyčíta mi, že nechodíme často na večeru, na masáž, že jej nekúpim len tak niečo bezdôvodne. Jednoducho prispievam jej podstatne viac, ako prispievam sebe a mojím deťom.
Ako to je s rozdelením financií u podobných pároch?

liljana
12. jún 2023
0silvia0
12. jún 2023

@insed skús niečo z toho nadštandardu odmietnuť zaplatiť a uvidíš váš vzťah v pravom svetle.

opica_skorica
12. jún 2023

@insed kadernicku? Kozmeticku?
A ona tebe tiež zaplatí holiča?
To kde sme.
Podľa toho čo píšeš a vykonávaš, pretože práca na záhrade a opravy v dome nespadli z neba samé, robíš dosť.
Váži si to alebo to ona berie ako samozrejmosť?
Keď sa nad touto otázkou zamyslíš, odpoveď už poznáš.

negymama
12. jún 2023

co na to povedat? ze si sikovny. Akurat ze nemas polygamiu ale "polydomiu" ...namiesto dvoch zien dve hradene domacnosti

liljana
12. jún 2023

Sice sa to hovori o autach, ale nekupuj si opicu, ak nemas na banany. 🙂

luccija
12. jún 2023

@insed tebe by bolo dobre s nejakou skromnou samozivitelkou🙂asi aj sám cítiš, že si chodiaca peňaženka.Ona Ti kúpi voňavku, zaplatí wellness?niečo tvojim deťom?Asi je čas to celé zmenit

h2
12. jún 2023

@insed Vyciciava ťa!

h2
12. jún 2023

@liljana Ona nie je prostitútka, je to jeho partnerka.

vikusjk
12. jún 2023

@insed nechcem byt zla, ale to mi pride dost sebecke od nej, aby si mal ty platit jej osobne vydavky (kazdernicka, kozmeticka) a uz vobec nie davat vreckove jej detom. Mas predsa vlastne deti, tym mas davat vreckove a jej detom nech ho dava ona a ich biologicky otec.
Co sa tyka spolocnych vecier, ci masazi, v tom by som z casu na cas taky problem nevidela, kedze si to uzijete sami vo dvojici.

mila23
12. jún 2023

a preco by si jej mal platit kadernicku a kozmeticku???? nepoviem nejaky poukaz na sviatok..ale inak...ona dava peniaze Tvojim detom? kupuje im veci z jej penazi? ak nie, tak preco Ty by si mal jej?

ckocka
12. jún 2023

S rozdelením financií u takých párov je to len na dohode. Nerob to čo robiť nechceš.

januska12323
12. jún 2023

Nečudovala by som sa keby na ostatné dva týždne má iného spolubývajúceho. Pekne sa vráť domov a hľadaj seberovnú partnerku.

svetlonos
12. jún 2023

@insed
kokos ja som myslela ze to chce od teba matka tvojich deti! Ty mas kde byvat, svoj byt? Ak ano plat tam svoje a svojim detom. Ty mas novej oriatelke prispievat na kadernicku a masaze??
To co za kobylu si si nasiel prosim ta?
Teda nie ze ja sa rada nerozmaznam, ale teda... Som vydata, ma fajn muza, poznam nase vydavky. A teda keby mu poviem, aby mi prispieval na kadernicku kozmeticku a nechty, no kamarade hamba by ma fackovala!!
Nasiel si si teda inu trubu vychcanu! Daj tie € namiesto tych chmulovyn radsej svojom detom a zvaz vztah s novou priateľkou. Ta keby s tebou otehotnie, sa mozes ist rovno obesit.

liljana
12. jún 2023

Vysvetlim jej pohlad na vec. Vas problem je, ze platite dva domy a zial ta striedava. Ak by si ona mala platit svoj dom, aj kadernicku, dovolenky,... sama a nic jej ani neurobis okolo domu,... tak si pre nu vlastne ako partner "nanic". 🙂 Zeny chcu byt muzom financne rozmaznavane. Jedny viac a druhe menej. Nicim by sa jej situacia tvojim prichodom nezlepsila. Vam by sa hodila viac situacia, ze jeden z vas ma byt, ten prenajat a byvat spolu v dome.

sissy27
12. jún 2023

@insed vymeňte sa - nech partnerka na tie dva týždne v mesiaci chodí k tebe, stará sa o tvoju domácnosť, financuje, zaplatí energie, nákup, natankuje ti... uvidíš, či bude rovnako nadšená 😀
Za mňa - nežijete spolu, len randíte (vzhľadom k okolnostiam úplne pochopiteľné). Takže svoju domácnosť nech si každý obhospodaruje sám (finančne aj fyzicky), ty keď tam prídeš na návštevu, tak dones nákup, fľašu vína, deťom nejakú drobnosť, umy riad po večeri, pomôž povysávať a také tie bežné prevádzkové veci. Sem tam ju pozvi na večeru, kúp darček k sviatku alebo drobnosť len tak pre radosť...
Deti snáď majú otca, ten nech im posiela vreckové, prípadne im ho mamička vyčlení z výživného... ak otca nemajú, to nie je tvoj problém, pokiaľ s tou ženou neplánuješ manželstvo a rodinný život so všetkými deťmi. Ona predpokladám tvoje deti ani nepozná a nie ešte aby im kupovala darčeky či dávala vreckové.
@liljana ako že ako partner je jej na nič? spoločne strávený čas, prítomnosť toho druhého, milenec, kamarát, opora... to je nič? ak to nepotrebuje tak fajn, ale nech ho nechá ísť...

vroni
12. jún 2023

@h2, nie je? Tak potom prečo by mal priateľ financovat jej osobnú spotrebu? Ze prispeje na domácnosť, pomôže, ok. Ze ju pozve na večeru alebo kúpi drobnosť, je tiež pekne. Ale aby jej platil kozmeticku, kaderníčku ci nechty??? To mi pripadá úbohé. Mam rada veľkorysých mužov a s lakomcom by som nebola. Ale v živote by som sa nenechala financovat vo výsostne fyzických veciach. To by som si ako prostitútka pripadala.

liljana
12. jún 2023

@sissy27 ja iba s trochou ironie komentujem pohlad, ako niektore zeny rozmyslaju, neobhajujem ho. 🙂

svetlonos
12. jún 2023

@insed
to vreckove jej detom som v nasratosti z dovtedy precitaneho prehliadla! Prosim ta ty si chlap na pohladanie! Ja by som ta angazovala pre moju kamosku. Zaplatis jej ze dva tyzdne polovicu nakladov tak okolo 350 eur ani kadernicku a kozmeticku, vreckove a uz vobec vecere a masaze riesit nemusis. Tiez ma dve deti. Staci keby si jej dal kvet a cokoladu na na meniny narodky a den zien 😁 je skromna. Mal by si navarene oprane ozehlene aj mila zlata by bola na teba.
Ale vazne, neblbni a toto čudo co mas posli kade lahsie. Urcite najdes inu rozumnu zenu ku sebe, ktora bude nohami na zemi a nie v oblakoch alebo uplne mimo.

h2
12. jún 2023

@vroni Veď ja mám rovnaký názor. Preto tá redakcia na príspevok, nech si nekupuje opicu, keď nemá na banány. Prečo by mal mať on na jej "banány"?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
insed
autor
12. jún 2023

ženy, ďakujem vám za názory, v mnohých vetách máte pravdu.
@0silvia0 už som pár pokusov urobil a veru... tie reakcie mi dali jasný obraz

@svetlonos otehotnieť už neplánujeme. Začal som rovnako deliť financie, koľko jej, toľko mne a ide to do poriadnych čísiel....

@vikusjk nie je problém ísť na masáž, občas na večeru, tiež si to rád užijem s ňou. Len rozpočet nepustí, keď treba riešiť opravu jej auta, chod domu, moje auto, môj dom, jej strava s jej deťmi, moja strava s mojími deťmi...

@vroni ona to vysvetľuje tak, že aj mne musí záležať na jej výzore, preto sa mám spolupodieľať

zobaka
12. jún 2023

divné, ja ani od vlastného muža nepýtam na kaderníčku, čo si nevie zarobiť sama?😂

0silvia0
12. jún 2023

@insed napíš nám čo ona recipročne robí pre teba okrem toho, že máš právo byť v jej veľactenej prítomnosti a dovolí sa ti spolupodieľať na platení jej účtov.

Evidentne ti tento štýl nevyhovuje, mala by si nájsť lepšie situovaného sponzora.

insed
autor
12. jún 2023

@liljana viem, že ženy chcú byť rozmaznávané, aj sa to snažím. Mojím príchodom sa jej podľa mňa o dosť polepšilo, ale hádam má všetko určité hranice? Tu som len chcel spoznať názory iných žien, ako to majú v ich vzťahoch. Jednoducho môj príjem nie je bezodná studnica.

h2
12. jún 2023

@insed A aj jej záleží na tvojom výzore? Dáva ti na oblečenie? Kupuje ti darčeky? Preber sa! Má ťa len pre peniaze!

canany
12. jún 2023

A kde byvas? Tiez som samozivitelka, mam 2 deti, deti uz dalsie nebudu. Tiez by sami zisiel niekto ako ty 😂
Prepac to len na odlahcenie. Ja si taham hypoteku na byt, auto, deti a nikdy by som od nemanzela, neotca mojich deti, ziadala takto peniaze. By mi to bolo trapne a proti srsti. Ak by dobrovolne prispel ok, ale aj to by som skor otocila na veci pre nas oboch.

insed
autor
12. jún 2023

@0silvia0 veľa toho nie je. Keď som u nej, tak uvarí, pár vecí operie. No periem si sám hlavne doma, však mám aj moje deti. 2 x ročne mi pomôže umyť okná... Ja veľa ženských robôt, ktoré si viem urobiť sám. No som spoločenský tvor, nie je zlá a ako zdravý chlap potrebujem objatie...

vikusjk
12. jún 2023

@insed no ved prave nevidim dovod, aby si ty platil tie jej osobne vydavky. Potom prepac, nechcem byt drza, ale vyzera to tak, ze potrebuje chlapa len ako banku 🙈

rebrambora
12. jún 2023

Cize si si k svojim dvom detom nasiel este dalsie tri, ano?

0silvia0
12. jún 2023

@insed vyjasnite si to jasne a stručne, a potom uvidíš aký bude mať k tomu postoj. Možno ťa bez tých extra money chcieť viac nebude. A ty môžeš hľadať niekoho s primeranejšími potrebami a požiadavkami.