Kočík do lietadla - Petite&Mars Royal Sport

deda26
2. apr 2024

Ahojte, koncom mesiaca letíme spoločnosťou WizzAir s 3 a pol ročným dieťaťom a riešime kočík. V cene letenky máme iba príručnú batožinu. Wizzair má v pravidlách, že skladací kočík pre dieťa je možné bezplatne zobrať, nikde však už neexistuje definícia čo to je skladací kočík a akú veľkosť akceptujú. Kočík nepotrebujeme na palube, len ho potrebujeme prepraviť aby sme mohli počas dovolenky viac chodiť a v prípade potreby by si v ňom mohol na chvíľku pospať. Doma máme Petite&Mars Royal Sport Fantasy Cool Space 2020, ktorý používal keď bol menší. Je to skladací kočík ale nie je to golfáč, čiže je trošku väčší. Nemá niekto skúsenosti s cestovaním s takýmto kočíkom? Akceptujú ešte takýto kočík letecké spoločnosti?

lienka9
2. apr 2024

@deda26 pokial viem kociky su v cene letenky len pre deri do 2r.ale over si to preistotu..inak my sme lietali vzdy s petit and mars easy a bezproblemov.kamoska dokonca s normalnym 2dielnym.tj podvozok plus vanicka alebo sportak..
Aj to akceptuju,ale teda over si ci nie do 2r..inak za doplatok ako nadrozmerna batozina 🙂

kacusik69
3. apr 2024

@lienka9 kociky su zadarmo dovtedy, kym ma dieta tarifu infant/child, co je do 12 rokov

kacusik69
3. apr 2024

@deda26 nie je obmedzenie na velkost kocika, len ho musite na check-ine oznacit (kazdu jeho cast ak sa rozklada na podvozok a sedaciu cast), pripadne dat oznacit tasku ak si ho budete balit… odovzdate pri check-ine na nadrozmernen batozine, alebo pri schodoch lietadla…

Existuju aj kociky priamo urcene na palubu predpisanych romerov, ale v pripade Ryanair/Wizair treba mat doplatene priority a nahradi priority batozinu na palubu, ak by ste ho chceli mat pri sebe… tam je ale obmedzenie na rozmery prirucky a musi byt v prislusnej taske

lienka9
3. apr 2024

@kacusik69 toto som nevedela veru,dakujem 🙂 ostatne sme vyuzivali,a po oznaceni na check in,sme ho vzdy brali az k lietadlu.odovzdavali sme pri vstupe do lietadla vacsinou pri schodoch.