Dovolenka Turecko - Konakli

1. máj 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosti s touto časťou Turecka? Zaujíma ma more pláž ďakujem

la_dolce_vita
1. máj 2024

Bola som a za mna nie. Hotel pekny, ale okolie hrozne, plaz a more takisto, nejake male musky tam lietali. Stravila som dovolenku pri bazene ☹ Odporucam Side alebo par km dalej Alanyu. Bola som x krat v Turecku.

veronka1996
1. máj 2024

Ja som bola v Konakli, v rezorte Saphir Hotel & Villas. Krásny rezort, pekné mestečko (je tam motokárová dráha, kde sme sa chodili každý deň vyblázniť a raz týždenne sú tam trhy, kde sa dá dobre nakúpiť). More je kľudné a teplé, ale nie veľmi čisté, šnorchlovať sa moc nedalo. Pláž bola čistá s jemným štrkom. Čistota pláže však závisí od turistov a od konkrétneho rezortu, ako sa o svoju pláž stará. Ja som problém s čistotou nemala. Mne sa tam osobne páčilo viac ako v Alanyi, ale menej ako v Side.

familytravel
2. máj 2024

V Konakli sú pláže pieskové a keď vyberiete dobrý hotel, tak čisté a upravené. ALE - v Konakli je vstup do mora dosť prudký, pri vstupe sú zväčša naplavené kamienky.
Ak teda máte menšie deti alebo ste slabší plavci, pozrite okolie Side. Tam sú pieskové pláže. Prípadne Kemer, tam sú zväčša kamienkové pláže.

autor
2. máj 2024

@familytravel ďakujem, pozeráme hotel serenity Queen je to nový hotel recenzie veľmi dobre ale nemôžem sa dopátrať aké je more, pláž v tejto oblasti, minulý rok sme boli kemer dosinia luxury rezort hotel v pohode ale tie kamienky boli dosť ostré preto by sme skôr pláž pieskovo kamienkovu

familytravel
2. máj 2024

Hotel Serenity Queen je nový, nebola som ešte osobne. Z minulého roka sú výborné ohlasy, služby boli na jednotku. Čo sa týka pláže - pláž bola upravovaná, piesočnatá, čistá. Ale treba počítať s tým, že v tejto časti tureckej riviéry je ten vstup do mora prudší a more je tmavšie, ako napríklad v Side. Pri vstupe do mora sú určite kamienky. Ak hľadáte čisto piesočnatú pláž, tak sa s výberom posuňte skôr k Side, alebo potom niekde do oblasti Incekum.