Strešné okno orientované do susednej nehnuteľnosti

m_kom
8. feb 2022

Dobrý večer. Chcel by som sa zo skúsenosti opýtať, ako ste v rámci stavebného povolenia dopadli s realizáciou strešného okna k susednej nehnuteľnosti. Ako to vo väčšine stavebný úrad berie a na základe čoho rozhoduje, či okno povolí alebo nie? Susedia si myslia, že im chceme snoriť dvora.
Okno bude orientované z kúpeľne, ktorá sa zo zákona neposudzuje ako obytná miestnosť. Skrátka vetrať v kúpeľni potrebujeme. Ďakujem za každú skúsenosť.

lilyianka
8. feb 2022

@m_kom my máme 2 strešné okná orientované k jednému susedovi (wc a kúpeľňa) a ďalšie k druhému susedovi (obývačka) a žiadny problém. Skôr sa predchádzajúci sused sťažoval, že sme si do záhrady postavili balkón a že asi preto,aby som ho ocumovala 😂 fesaka starého 🤭🤭 No ale mal smolu,pretože keď sa k tomu ešte vyjadriť mohol bol ticho.

deti95060810
8. feb 2022

to by nemalo vadiť...naši susedia majú okno z izby do našho dvora...no nech čumia keď chcú....

liusa82
8. feb 2022

ja som tak rada za tie vysoké múry čo máme pri dome my sme tam jak v pevnosti z jednej aj druhej strany 😀 ked vidím za čo všeličo sa môžu ludia na dvoroch pohádať.Inak tie okná do dvora by naštvali aj mňa

m_kom
autor
8. feb 2022

@liusa82 no my planujeme mat stresne okno, to je pod urcitym uhlom, takze ak z neho vystrcim hlavu, na nich sa pozerat nebudem, ale najskor na pozemok ludi, ktory su o 2 domy dalej🙃

m_kom
autor
8. feb 2022

@lilyianka dakujem za odpoved. V ramci konania ste to ako riesili, resp.aky postoj mal k tomu vas stavebny urad? Boli aj namietky suseda v stavebnom konani ohladom okna?

liusa82
8. feb 2022

@m_kom ja viem čo myslite my tieto strešne okna máme v podkrovi preto nechápem čo robia cirkus.To okno do dvora som nemyslela na váš prispevok.Ale skôr by bolo lepšie o tomto podebatovať na modrej streche

andrea_82
9. feb 2022

Pokiaľ je okno ďalej ako 7 metrov od susednej nehnuteľnosti (pri obytnej miestnosti), tak ti to stavebný úrad povolí. Toto je kúpelňa, ako píšeš neobytná miestnosť, takže úrad s tým nebude mať problém. Skôr to bude potom robiť problémy medzi vami a susedmi. Možno by pomohlo ich tam zavolať a ukázať im, že zo strešného okna ich fakt nemôžeš sledovať.