Zakrslý králik

17. apr 2024

Mám taký problém. Máme kralička už 3 rok ale tento rok čo robí je extrém. Ako je milý, zlatý, nenici veci, nemrdí, máme ho radi ale začala škrabať .. proste ona ide ako píla .. cez deň mi to nevadí ale ona hocikedy v noci začne čo má vždy zobudí, lezie mi to na nervy. Alebo hocikedy ráno začne o 5.00 .. o 6.00 .. strašný ramus to robí. A škrabe, škrabe do odpadnutia uz som zúfalá .. ja neviem prečo to robí keď to predtým nerobila. Čo mám s ňou robiť. Máme ju na chodbe a nemám ju kam inam presunúť nakoľko má obrovskú klietku. Čo mám s ňou robiť 🫣 máte niekto skúsenosť s králikom ? Robil vám to tiež ? Viem že králiky to robia je to pre nich prirodzene ale toto je extrém

gastanka32
17. apr 2024

Kedysi sme mali kralicka a zacal v noci buntosit, tak sme robili tak, ze sme klietku prekryvali na noc takou velkou plachtou. Zakazdym sme ho vecer pustili von, nech si pobeha po byte a potom sa zavrel, zakryl a bol v pohode az do rana, kym sme plachtu nedali prec.

salamistka
17. apr 2024

Náš králik bol pustený na voľno v izbe, do otvorenej klietky skočil len keď sa kŕmil alebo na vykonanie potreby, náš neškrabal, ale obhrýzal drevené veci, prípadne koberec, čo bolo ale horšie, mal trošku agresívnejšie sklony a hrýzol nás, kedykoľvek do nohy, ruky...časom sme zistili, že mal asi bolesti, lebo sa mu objavila na krku hrčka, takže možno kvôli tomu bol nervózny.

mane01
17. apr 2024

Nasa tiez rada ‘hrabala’, bolo jej jedno ze kachlicky… potom sme jej urobili hrabaci box a teraz si chodi hrabat tam. Je velmi efektivna, prehadze vsetko na jednu stranu, potom zas na druhu… obcas tam dame nejaku mlsku, nech sa jej to oplati 😉. Len zemina, my sme kupili taku znes do teraria, nesmie byt velmi sucha, to ju potom nebavi. Este mi napadlo, pustate ju pobehat si? Mozno jej chyba aj pohyb, kraliky potrebuju vybeh.

martinmmartin
17. apr 2024

tiez si myslim ze neskrabe ale skusa hrabat. Kraliky robia nory (na rozdiel od zajacov ktory pod zem jak ziv nepachne) . Asi chce zahniezdit alebo sa mu nepaci kde musi byvat ze sa tam nema kam schovat. Kupte mu velky kvetinac

zanaz
19. apr 2024

Nie je možné, že by to bola falošná gravidita? (Naše to robili pri stavbe hniezd)
Skúste jej pridať do klietky nejaké hračky, drevo, mostíky na hryzenie, prípadne kartón.
Ak nemá, tak domček, skrátka nejaký úkryt.
Nech sa nenudí a prípadne škriabe tam. Naše si takto zvyknú "upratovať" a presúvať seno na rôzne miesta.
Takisto nám pomohlo ich z časti zakryť nejakou textíliou, ako bolo vyššie spomenuté.
Prípadne jej môže chýbať pohyb.. 🙂