Zelená stolica u 2-mesačnej

domixlily
5. mar 2023

Ahojte, dcérka má posledné 3-4 dni hlavne zelenú stolicu sem tam k tomu primiešanu žltú. Je dojčená a raz denne večer dokrmovaná. Predtým mávala zelenú stolicu len keď kakala po dokrmeni teda v noci alebo ráno ostatné mávala praženicové. Tiež má posledné 3-4 dni nádchu môže to byť tým?

aliaray1
5. mar 2023

@domixlily nadchou to nebude, moze to byt farbou tvojej stravy. Ale zas moze to sposobovat aj hlad. Nam lekar povedal, ze to je hladova stolica a laktacna ze je to blbost. Kazdopadne ty vies ci papka dostatocne.

milanemila
5. mar 2023

@domixlily podla mna vyssi obsah zeleza v umelom mlieku, kt sa horsie vstrebava, tak ho dieta viac vylucuje do stolice ako pri materskom mlieku. Nebrala si aj ty pocas tehotenstva zelezo? Ak ano, tak tiez si predpokladam mala do zelena stolicu.

domixlily
autor
5. mar 2023

@aliaray1 však to že laktačné hovoria že to nič neznamená, lekári źe to môže znamenať čokoľvek choroby,um… samozrejme papa dostatočne každu hodinu a ešte tam ma aj hlieny preto ma napadlo či to nemôže byť nádchou keďže to má od vtedy ako ochorela

domixlily
autor
5. mar 2023

@milanemila brala potom dokonca aj nejake s vyssim obsahom zeleza lebo som ho mala malo. Zelenu nie sle ciernu :D

oslo1
5. mar 2023

Co si pamatam,tak zelena stolica Bola normalna u dojceneho dietata.

danielahamar
5. mar 2023

Za mňa ABKM a hlavne, ak sú tam hlieny

agnes28
5. mar 2023

@domixlily a stále papá každú hodinu, či len teraz keď má tie hlieny? Zelená stolica môže byť z toho, že si potiahne len toho predneho mliecka, mozno tolko neťahá kvôli hlienom alebo že nie je tak hladná po hodine...

domixlily
autor
5. mar 2023

@oslo1 ano? Ja som sa dočítala skôr že praženicová je v poriadku. Nemá žiadne iné ťažkosti

domixlily
autor
5. mar 2023

@danielahamar alergia na kravské mlieko? Ak som správne pochopila to by som ho musela vypiť alebo inak zkonzumovať ale čo sa týka mliečnych výrobkov tak som jedla len z pasterizovaného mlieka

domixlily
autor
5. mar 2023

@agnes28 to vždy takto papala. To každú hodinu papá po menej, 3x za deň sa naje že poriadne hodinu papá a každú hodinu tak po pol hodinke a ťahá často tak nemyslím si že len predné mlieko vyťahá. A takto to bolo aj predtým.

anavixy
5. mar 2023

Abmk je alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, to ma predsa kazde kravske mlieko nie len nepasterizovane a tazkosti v pripade potvrdenej alergie robia vsetky mliecne vyrobky, nie len tekute mlieko a to aj v strave matky, ak je dieta dojcene… ale dieta ma nadchu, ma mat preco hlien v stolici. Zelena stolica moze byt z UM ale je bezna aj u vylucne dojcenych deti, kedze dieta nema nijake ine tazkosti, nevidim dovod preco by si mala riesit farbu stolice. Farba stolice sa moze rozne menit, od zltej, oranzovej cez zelenu az po hnedkastu, prazenickova stolica je ukazkova, ale nie jedina zdrava, dolezite je spravanie dietata a prospievanie. Ani primes hlienov nie je patologicky stav! A obzvlast nie ak ma dieta nadchu… jedine co treba riesit ze opakovany nalez cerstvej krvi v stolici, cierna dechtovita alebo naopak velmi bleda az biela stolica.
Tak isto delenie na predne a zadne mlieko je blbost, dolezite je to, aby dieta na prsniku pilo a aby papalo dostatocne mnozstvo. Dojcenie kazdu hodinu je sice caste ale nie je to nic nenormalne, pokial dieta je spokojne a pribera. Napriklad to, ze dieta je hodinu na prsniku urcite neznamena, ze hodinu poriadne papa, to urcite nie. Hodinu sice je na prsniku a mozno aj robi pohyby ustami, ale je rozdiel nutritivne sanie (kedy jej ide mlieko a prehlta a robi pauzy bradou) a nenutritivne sanie (ked len cucka, upokojuje sa, ale mlieko realne neprijma, iba stimuluje prsnik, co ma tiez svoj vyznam).

agnes28
6. mar 2023

@domixlily uvidíte ako to bude ďalej, v každom prípade sa nestresujte, aspoň zatiaľ by som to neriešila. Až zvládnete chorobku, potom uvidíte čo ďalej. Držím palce✊