Zášklby u 6-mesačného dieťaťa (hlava a bruško)

marisella2905
29. apr 2024

Včera som si všimla vo veľkej miere zášklby hlavy a bruška, keď leží na chrbte. Hlavou myslím, že cuká hlavou smerom bradou dole a hore. Cukne ju tak 4-5 krát + aj brucho. Krátko je to ok, potom to príde zase. Opakovalo sa to možno aj 10 krát po sebe. Nemohla som sa na to pozerať, radšej som dcérku zobrala na ruky. Dnes tak isto. Keď mala necelé 3 mesiace vypadla priateľovi z vajíčka na hlavičku, boli sme aj v nemocnici, všetko bolo ok. Bojím sa, že dôsledky pádu na hlavičku sa môže ukázať až teraz. Bola aj očkovaná 2 krát povinnou vakcínou a plus raz Bexerom. Budem sa snažiť to natočit na video, že to ukážem lekárke, ak to neprejde. Mal niekto z vás skúsenosti zo zášklbami u bábätka? Prešlo to časom ako sa dieťa vyvýjalo? Alebo sa z toho vykľulo niečo vážne?

lenkakoc444
29. apr 2024

@marisella2905 moj to mal teda nieco podobne. Najskor mu myklo hlavou do strany a potom taky zasklb celeho trupu. Mal to biekedy aj 10x za sebou. Vacsinou v lahu, ale neskor aj v inych polohach. My sme boli s tym u neurologa na sone mozgu aj eeg a vsetko bolo ok. Potom sme riesili skryty reflux boli xme na sone brucha. V podstate sa nic nezistilo. Najviac to mal okolo 7meho mesiaca a potom to okolo 9teho uplne preslo. Moja teoria je, ze sa mu este vyvyjala nervova sustava. Ale vyzeralo to hrozne. Zvlastne bolo, ze to nerobil naschval, ale vedel to zastavit.

295anicka
29. apr 2024

Riešila som od 5. Mesiaca, letela som na neurolu, urobila eeg, potom to prestalo, potom sa zvýšila intenzita, znova neurológia, ze to bude epi. Po 5 mesiacoch sa mi podarilo natočiť video, letela som znova na neurológia a doktorka ze to epi nie je, to je bežný vývoj dieťaťa. No odprašila ma poriadne teda. Robi to ešte stále len uz inač, je to odporné teda.

luciazahornadska
29. apr 2024

Natočte si video a ukážte ho lekárovi, ideálne neurológovi. 🙂 Podľa toho budú vedieť spraviť potrebné vyšetrenia. Môže to byť epilepsia, ale aj nemusí.