W sed u 8-mesačného dieťaťa

nalarla_
12. júl 2020

Ahojte... U mojej dcérky (8 mesiac) sledujem túto polohu, teda sedí w sed, medzi pätičkami, pridržiava sa jednou rukou a druhou sa hrá napr. s vareškou..obávam sa, že o chvíľu odlepí rúčku úplne. Ešte nesedí vôbec, ani náznak toho, že by si sadla pekne, žiaden šikmý sed. Už som v kontakte s fyzio ale zaujímali by má vaše skúsenosti, postrehy, po ako čase sa to upravilo, atď.
Takže maminky s podobnou skúsenosťou vyjadrite sa prosím 🙂

angelheart
12. júl 2020

Tak naša sedela od 6 a pol mesiaca, ale vôbec nie cez šikmý sed. Zrazu si sadla do prekážkového a postupne tú nohu zozadu presúvala dopredu a bolo. Ani vlastne neviem, ako dlho jej trvalo, než zistila, že sa dá aj inak.

deedol
12. júl 2020

nam radila fyzio napravat, nech si nenici klby.

trinneo
12. júl 2020

mám 21 mesačnú a začala takto sedieť, neviem kedy, šikmá sed zvládla sama, začala pekne chodiť okolo 11 mesiacov, v roku už aj bez opory... ale jej sa ten W sed strašné páči....neviem ju to za nič odnaučiť, hoci jej od začiatku narovnávam kolienka a hovorím, aby si pekne sadla... urobí to, ale potom keď zmení polohu, zase sadne tak... zataiľ je to v pohode... a už to občas aj neriešim... ale neviem, či s tým nebude mať v budúcnsoti nejaké problémy...:-/

adamadent
12. júl 2020

Napraviť a stále dohovarat dieťatku ako sedí.... Prvú dcéru som tak nechávala a veru ma problém chodí trochu ako kačka vpadnuta klenba a hrbenie... Takže sme museli začať cvičiť s fyzio od 5 rokov brušné svaly a sedenie len turecký sed alebo priečne.. Postupne sa to zlepšuje.

ja_mama
12. júl 2020

Nasa ked zacala takto sedavat hned som ju napravala - bud som jej nozky podsunula pod zadok nech nema neprirodzene vytocene klby alebo som ju posadila pekne s nohami dopredu, ona uz vtedy vedela sediet aj normalne lebo do sedu sa naucila ist zo sikmeho. Ma rok a niekedy si tak este sadne ale uz automaticky si da po chvilke nozky dopredu takze to napravanie asi pomohlo. Ja by som jej teda nozky davala aspon pod seba ked este nesedi nech si nezvyka ich mat do W - tato poloha je pre nu stabilnejsia ked este nevie sediet preto sa jej to paci, ked jej ich das pod seba neudrzi sa asi dlho ale to nevadi aspon spevni brusko a chrbatik tym ze sa bude snazit udrzat sa. Alebo pojde na 4 s tym ze jednou rukou bude chytat hracky.

ivinkapink
12. júl 2020

nasa zacla sediet prv ako stvornozkovat /teraz ma 9mesiacov/ presne tymto sposobom..z bruska sa vytlacila rukami a potom pretocila nohy dopredu, takze vlastne neostala sediet v tom w sede, iba niekedy..ale nic som nenapravala a prestala to robit sama od seba..

nalarla_
autor
13. júl 2020

Ahojte dievčatá, ďakujem za odpovede. Dcérka tiež ešte neštvornožkuje, ani sa neplazí, ale pekne pivotuje, takže sa ju snažím "vytiahnuť" z toho sedu tak, že jej núkam hračky z boku a snažím sa ju zaktívniť. Inak sa ju snažím aj nasmerovať, upravím jej nôžku, aby prešla do šikmého sedu, ale sama ešte dlho neudrží rovnováhu..odkúkala som čosi z videa od Fyziomama, tak dúfam, že to pomôže.

slim_any
18. apr 2021

@nalarla_ ahoj, prosím, môžem sa spýtať, či to ponúkanie hračiek zboku pomohlo, alebo ako sa dcérka vtedy odnaučila w sed? Tiež mám 8 mesačnú, už štvornožkuje, stojí, šikmý sed ešte nevie ale zbadala som že sa dáva do w a tiež by som ju rada odnaučila.... ďakujeeeem 😇