Vyšetrenie refluxu u štvorročného dieťaťa

kotike
4. máj 2021

Ahojte. Mam 4 ročného synčeka a už skoro 2 mesiace kašle. Bol mu zistený streptokok a stafylokok v nošteku ale ten bol antibiotikami zlikvidovany. Ale aj naďalej synček kašle. Z ORL hľadiska je všetko v poriadku aj krvné vyšetrenie je v poriadku. Ideme ešte na alergologicke vyšetrenie a chcela som mu dat vyšetriť aj ci náhodou nie je skrytý reflux, lebo sem tam sa mi aj posťažuje že ho bruško boli a aj ho niekedy pri jedení napne na vracanie. Keď som ho chcela teda objednať na toto vyšetrenie tak mi povedali ze staršim detickam toto vyšetrenie nerobia, že jedine v tatrách v šrobarovom ústave. Neviete mi niekto poradiť či je to ozaj tak, a ci náhodou nepoznáte nejakého doktora/doktorku co by to vyšetriť vedeli? Okolie Trenčín, Ilava, Nové Mesto nad Váhom... Ďakujem

katkaseiner
4. máj 2021

Ahoj, urcite sa nedaj odbit, vlani o takomto case mi dcera zacala kaslat, proste ziadna choroba a predsa... vsimla som si ze hlavne v jej izbe, takze som ju objednala na alergo a isli sme v juni ( to mala 7 rokov) a tam sme zistili ze ma alergiu na roztoce A reflux!!
Tak isto boli podobne symptomy... kasel, obcas bolest brucha (bolesti brucha som ale velmi nedavala dolezitost lebo sa to stavalo skor v skole - myslela som ze je to skor nervozita a zaroven aj ked ju bolelo, vedela sa odputat natolko ze jej zrazu nic nebolo).

Na zaklade tohto som brala aj syna v septembri a on ma tiez reflux a este aj alergiu na nejake stromy (ktore...to este len teraz riesime).

Cize urcite sa nedaj odbit... v dospelosti to vie byt dost problem (mamina ma reflux a to ma 60 rokov). Co sa lekara tyka, neviem ci poradim, chodime do Novych Zamkov k dr Kolejakovej.

katkaseiner
4. máj 2021

jaj a este ma napadlo... zatial reflux zatial neriesime, kedze v prvom rade ideme riesit alergie (samozrejme kvoli maminmu refluxu chcem ich reflux riesit tiez)... ale co zlepsuje reflux u nas je vyradit po 17tej vsetko sladke (pitie aj jedlo), mliecne. Jasne obcas dostanu aj po stanovenom case ale to potom aj registrujem ze trochu kaslu :-/
Co mi dr povedala k refluxu, su 2 formy. Neviem ci to spravne vysvetlim ale pokusim sa. Jedna forma je ta, ktora je hned za ustnou dutinou... hrtan a tak.. to je ten lepsi pripad, potom je dalsia, ktora je viac vo vnutri tela... My sme sa zamerali teraz na to ze je to prvy pripad a pripadne ak to bude horsie, bude treba ist na hadicku a tam zistia co sposobuje ten druhy pripad. Pevne verim ze sa k druhemu nedostaneme.

kotike
autor
4. máj 2021

@katkaseiner dakujem za odpoveď 😊 no uvidíme co zistia na tej alergologii ak vôbec niečo zistia.. 🤔

kotike
autor
4. máj 2021

A teda Vám držím palčeky nech to dobre dopadne

dzina007
4. máj 2021

su aj pluvacie testy ktore vedia odhalit reflux. niektori ORL lekari ho robia. Dieta ranne sliny napluje 3 dni po sebe do skumavky a daju sa na test. robi sa na pockanie.
Kamoskinmu synovi tak robili testy na reflux v 3 ci 4 r. Mal dost vysoke hranice. Vela kaslal. Po diete prisnej po 2 mesiacoch sa zacalo vsetko ukludnovat

kotike
autor
4. máj 2021

@dzina007 no ved práve.. To asi ako ktorí lekári robia... Dnes nám doktor z ORL povedal ze to robia na gastroenterológii...obvolavala som ich ako na páse a všade mi povedali ze sa to už nerobí lebo ze to u starších detí nevedia ani potvrdiť ani vyvrátiť.. A odkiaľ je kamoška? U akého lekára to dávala robiť tie testy?

ivanka12311
4. máj 2021

@kotike zavolaj obvodnej nech vám predpíše Helicid budete mať pokoj s refluxom pomôže to isto máme to isté🤍

dzina007
5. máj 2021

@kotike no ona to davala robit u dr. somorovej vo Zvolene. Plati sa za to tusim 30e. Pravze toto sa robi takymto detom ktore uz vedia plut a spolupracovat. lebo rocne dieta tymto sposobom nevysetris.
Skor to sono co sa robi na gastre cloveku tolko nepovie.

@ivanka12311 niekedy lieky nepomozu... niekedy fakt je dobre zatat sa dat na cas dietu aby sa stav ustalil...

dzina007
5. máj 2021

@kotike ten test sa vola PEP test. skuste si pohladat kliniky kde to robia.

kotike
autor
5. máj 2021

@dzina007 ďakujem skúsim poňurat na nete.

darja27
5. máj 2021

@kotike sestrin 3 ročný drobec má tiež podozrenie na reflux....tiež príznaky ako kašeľ atď....alergologia v pohode,predpísali mu lieky tuším helicid sa to volá,zatim a za pár mesiacov kontrola....

danielahamar
30. máj 2021

My sme boli v Srobarovom, hadicku mal 24h. test vyšiel negatívny a po návšteve doktora už v našom bydlisku, že ak vyjde negatívny, neznamená, že ho nema🤣