V akom veku zistili vašim deťom intoleranciu na histamín?

30. apr 2024

Konkrétne tip kde chýba enzým. Nasadili vám liečbu? Mne tvrdí doktorka že tak malým deťom sa nelieči (4r.)?

sella38
1. máj 2024

4r, liecba neexistuje, iba dieta. Obcas bral Daosin.

simona92101
1. máj 2024

Akoze nie?ved treba upravit stravu,tak isto ako dospelemu.chodte odbornikovi na alergologiu a nie pediatrovi,ktory o tom nic nevie.chodi dieta do skolky?

autor
1. máj 2024

@sella38 zabralo to? Videla si zmeny?

autor
1. máj 2024

@simona92101 aký všeobecný? Diagnózu stanovil gastroenterológ.

simona92101
1. máj 2024

Tak potom nerozumiem,preco tvrdi ze sa s tym nic nerobi.ake priznaky ma dieta?dcera ma od narodenia ABKM,neskor sa pridal HIT,plus mnohe ine.prave nastupom do skolky sa jej to spustilo,nevhodnou stravou a pripravou.keby jej nevarim zvlast,tak ma velke bolesti bruska,ekzem,a problem s vyprazdnovanim...
Odporucam naozaj navstevu alergologa

kalendark
1. máj 2024

Syn mal problémy asi od 1,5 roka, zistili mu to myslím v dvoch, po nasadení diéty výrazne zlepšenie, do škôlky som nosila stravu, teraz v škole už ho len odhlasim keď treba. Alergologicka nám urobila testy, ale keď som chcela nedávno len skontrolovať aj detská dr. Mu zobrala a zistila v ktorom labor. jej to urobia. A berie vitamín c a pyridoxin - treba si o Tom prečítať.

autor
1. máj 2024

@kalendark ďakujem nevedela som že sa ma brat pyridoxine a vitamín C. Vieš mi prosím poslať lin k tomu. Nikto mi nič o tom nepovedal.syn sa dlho trápi, dlho som tápala čo mu vlastne je, lebo netoleroval veľmi veľa potravín a teraz nám bola diagnóza oznámená len tak mimochodom keď už ma 4 roky ;(((.

autor
1. máj 2024

@simona92101 akwrgologičku navštevujeme (asi zmeníme), doslovne mi povedala vraj mu nič nie je 😡, ideme na kontrolné odbery a histamin robila kožný test sa mu to zapálilo ale vraj to je ok a vypovedá to o tom že reaguje :o. Tiež ma diagnostikovanú od 1 r. ABKM a ekzém sa mu spustil po pobyte u starých rodičov keď som bola v nemocnici. Proste mu dávali píšte cez deviate tak nám narobili ďalšie starosti navyše a synov zdravotný stav sa zhoršil.

kalendark
1. máj 2024

Treba urobiť krvný test. Kniha je v PDF - Známa neznáma - Hrubisko - túto nám dala alergo vtedy do ruky.

autor
1. máj 2024

@kalendark krvný test mu robila gastro a vyšlo mu málo DAO enzýmu, vraj skoro žiaden nemá 😭. Po čokoláde ma opuchnuté sliznicu nosa, po jogurte mi sčervenal na tvári.

kalendark
1. máj 2024

Tak jedine dieta pomôže, vyradiť všetko nevhodné, prečítaj si tu brožúrku a ešte je aj švajčiarsky zoznam - a tam sú potraviny ocislovane, ktoré co robia...proste treba si to naštudovať a začať, tu iné nepomôže, syn má 11 rokov a niektoré potraviny doteraz nemôže jesť - zvykol si, občas nieco poruší ale ak to nenakopy v jeden deň tak to v pohode zvláda. A ešte probiotika pomáhajú ale treba vedieť ktoré kmene áno a ktoré nie, dá sa to všetko nájsť na nete.

simona92101
1. máj 2024

Vyrad vsetky alergeny,t.j .mliecnu bielkovinu,soju,vajce,kakao.

autor
1. máj 2024

@kalendark kde nájdem spomínanú brožúrku?

kalendark
1. máj 2024

Len zadaj do Googlu názov a nájde ti. Alebo tu je :

https://www.scribd.com/document/372055253/HRUBI...

sella38
1. máj 2024

Na zaciatok prisna nizkohistaminova dieta. Vdaka nej vymiznu aj prejavy/problemy. Potom postupne pridavat potraviny a sledovat,ktore robia problemy. Pozor aj na Ecka, farbiva (tie robili mojmu synovi najvacsie problemy). Mal by jest cerstve, co najmenej zohrievane (v takom stupa histamin). Nemal by jest obedy v skole/skolke.
Syn bral aj pyridoxin - rychlejsie sa vdaka nemu odburava histamin z tela.
A obcas, ak sa nedalo vyhnut histaminu, tak bral pred jedlom tabletku Daosin (kupis bez predpisu, je to "vyzivovy doplnok")

A nie je pravda, co vam tvrdi lekarka, ze ked ma HIT,tak mu nic nie je. Moj syn mal velke problemy,ktore prave dietou vsetky pominuli.... nonstop upchaty nos, silne bolesti hlavy, silna zapcha, zihlavka, unava...