Suché miesta no koži bábätka

llia
16. feb 2012

Ahojte maminy, chcem sa spýtať, či niektorá z vás tiež objavila na koži dieťatka také suché miesta, o pár dní to vždy trochu zčervenie, na poradni som to ukazovala doktorke, tá mi povedala, že to môže byť alergia na prášok, ale ja som prášok nemenila, a malý to má už aj na rukách dala mi na to LIPOLOTION, ale moc mu to nepomáha. Malý je kojený a má 11mesiacov. Ďakujem za odpoveď.

lucia81
16. feb 2012

ahoj, minimálne choď ku kožnej lekárke a skúsila by som aj alergológiu.

bosoriak
16. feb 2012

@llia Cosi podobneho sa vyhodilo aj mojej mladsej (netusim, ci je to to iste), ale jej na to pomohol holtov krem. A zmena prasku. Niekedy sa alergia na prasok resp. na avivaz prejavi neskor. Mojej starsej sa neznasanlivost jedneho druhu avivaze prejavila po 2 mesiacoch. Tiez sa mi nechcelo verit, ze je to z toho, ale zmenila som a uz nema problemy.
Ak mas ale pochybnosti, skus zbehnut ku koznej lekarke.

llia
autor
16. feb 2012

Ďakujem za odpoveď, to by ma nenapadlo, že až po dvoch mesiacoch, prášok mám nový asi mesiac, to je pravda.
Určite vymením.

klauduska
17. feb 2012

@llia aj nam zabral holtov krem,skus najprv ten....aj nasmu to sem-tam zcervena,potom zmizne...ale na lytkach citim rukou,ze ma stale take akoby suchsie miesta a vies co?Moja mamina mu to cez vikend natrela olejcekom a mam pocit,ze ta kozicka zostala ovela jemnejsia,hladsia a necitim tam tolko sucheho miesta...skus aj to a ked to nepomoze,sla by som ku koznej... 😉

len.petra
17. feb 2012

@llia naša krpatá máva zo zimy suché zápästia, rúčky a líčka. Skús ten holtov krém, alebo nám celkom pomohlo premasťovanie s krémikom Expicial Kids.

beba1902
17. feb 2012

@llia ahoj nasa malá mala to site pred mesiacom boli sme u koznej ,tiez nam kazala zmenit prasok,avivaz vobec a dala nam na to robenu masticku a pekne to preslo za tri dni 😉 a este nam predpisala aj take robene mliecko na cele telo aby nebola pokozka vysusena krsane ju ozivilo 😉

llia
autor
17. feb 2012

ďakujem baby,ten krém kúpim, keby nezabral skočím ku kožnej...

hipp
18. feb 2012

Ja sa chcem spýtať že môj maly má 5tyzdnov a už vyše týždňa má vyhrážky po tvaricke a teraz sa mu to preniesli aj na hrudník, vyzerá to ako akne, je toho vela a ma to biele hlavicky, ale nie su to potnicky, je to menšie ako alergicke vyhrážky čo mal ked som ho ešte kojievala.dr mi na to predpísala ichtamol ale vôbec to nepomáha tak sa chcem spýtať či niekto nemá s niečím takým skúsenosť. Navyše nám povedala že mame reflux a inak je maly úplne na UM. Môže to byt nejaka intolerancia na nutrilon? alebo som mu skúšala dávať infacol a ten má pomarancovu prichut že či to nemohlo podrazdit jeho položku tým že je to citrusove?

vita211
18. feb 2012

@hipp ahoj.ked moj bol taky maly taktiež mal také isté bodky na tváričke.hned nás poslali na alergologiu ale tam nič nezistili.predpísali nám pediater holtov krém toto sem tam zabralo.a povedal že natierat s čistym liehom.potom to časom zmizlo.ale možno že sa mu ešte len čistí tváricka ale radšej chod k lekárovi naj máte istotu že nie je alergický.teraz má 6 mesiacov a tiež má na tvári male bodky a vysušenu tvar aj ručičky tak mu to natieram aj modrou indulonou.a vyzerá to tak že zmiznu.

marianka0101
18. feb 2012

my sme tiež malí takéto fliačky, postupne sa mu to rozširovalo a neviem teda čím to naozaj bolo, doktorka tiež spomínala prášok... ale ja som mala pocit, že to má niečo s mydlom, alebo vodou, lipolotion nepomohol, ale kúpila som od biodermy telové mydlo, také modré, bolo dosť drahé, okolo 25€, ale je to veľké balenie, mám ho od minulého roku od mája a ešte stále tam je,takže tá cena nieje až taká hrozná, no a tie červené suché fliačky zmizli.Pýtala som niečo na citlivú detskú pokožku a toto mi ponúkli

hipp
18. feb 2012

@vita211
No mne doktorka ešte dala aj fenistil kvapky že na alergie ale nikam má s malým neposlala tak neviem teda či mala správny postup. 😨

vita211
19. feb 2012

@hipp Ja si myslim že by mala poslat aspon na alergologiu,ved nás hned poslal.Na tvojom mieste by som za nou šla a naj vypiše papier na alergologiu aby si bola kludná že či náhodou nie je alergický na niečo.nemusí to byt intolerancia na nutrilon môže byt alergický na hocičo.no tie fenistil kvapky len ukludnuju od toho dieta len asi lepšie spí🙂takže ked sa ti to nezdá chod naj ta tam pošle a hotovo.