Strach z vracania u dieťaťa

wolawka
5. dec 2016

Dobrý deň,alebo vlastne noc je momentálne,nedá sa mi spať, stále premýšľam nad dcérkou. Má 7 rokov, pred mesiacom a pol mala brušnú virózu, vracala.. odvtedy mi nechce poriadne jesť, schudla a má neuveriteľný strach,že keď niečo spapa, či nebude zvracať. Stále ju bolí bruško a má napnuty krk, pripisujem to k tomu stresu. Chodíme k dr, aj iného skúšam, na škole sme oslovili detskú psychologicku aby nám pomohla,ale stále mám pocit, že sa to nejak nelepsi a ja neviem čo s tým. Stretli ste sa s niečím takým, prešlo to, alebo bolo treba brať nejaké lieky na ukludnenie? Budem vďačná za každú radu..

hivanik
6. dec 2016

@wolawka Ak mala crevnu virozu tak to niejaky cas potrva kym sa zaludok dostane do normalu. S liekmi na ukludnenie by som pockala, mozno niejake bylinky napr.medovka. Ale urcite by som nasadila probiotika okrem ineho podporuje chut do jedla.

hanicka31
6. dec 2016

@wolawka ahoj, mam 21 rokov a mam presne to iste, od malicka. Ked som mala 8, mala som silnu virózu, strasne som vracala hnackovala mala teploty, a od vtedy mam strasny strach. Zacala som vymyslat s jedlom, nechcela som jedavat, potom som sa prejedala, nárazovo som chudla a priberala. Neskôr mi zistili celiakiu a alergiu na mlieko, čomu doteraz pripisujem moje vymyslanie... Strach sa stupňoval, vzdy ked ma co i len zabolelo brucho, tak som ušla az odpadnúť, triasla som sa a bolo mi na vracanie, nevedela som dýchať, vzdy ma viezli na pohotovosť, vzdy mi porobili testy a vzdy povedali ze vsetko ok ze to je psychika....a tak to je doteraz. Mam tetanicke záchvaty, panicke záchvaty, a vzdy ked pride ma mna taky stav, dávam si guajacuran alebo homeopatika ignatia amara. Viem co dcérka prežíva, viem aky to je strach. Ja kvoli tomu nepijem alkohol, neprejdam sa, nejem po 18..
Je to strasne silná psychika, mozno odporucam psychológa, mne moc nepomohol, ale mozno dcerke pomoze.

wolawka
autor
6. dec 2016

@hivanik
@hanicka31 ďakujem za názory.. bože,ja dúfam, že jej to nezostane navždy. . Musí sa predsa dať zbaviť toho panickeho strachu.. ☹

lalinko2010
6. dec 2016

@wolawka ahoj toto sme mali aj my, aj keď robec má 6 rokov, tak proste zvracal týždeň, ale raz denne, proste ho naplo, potom bolelo bruško a furt potom opakoval že toto nezje, lebo sa povracia a podobne a vyriešili sme to tak, že ak vracia tak preto že nie že je chorý, ale preto lebo v brušku má také baktérie, ktoré chcú von a on ich pustí vracaním aby odišli od neho a bruško bude vyliečené a zabralo to. odvtedy ak chce zvracať tak povie že baktérie pustím von aby bolo bruško zdravé.
držím palce.

verrramkonik
6. dec 2016

Ahoj.aj moja sedemrocna mala brusnu virozu a tiez odvtedy mame podobne problemy.Stale sa boji ze ju bude bolet brusko a ked sa z chuti naje tak place ze sa vela najedla a stale chodi na zachod len tak si posediet.a odvtedy ako mala virozu chodi pravidelne v noci k nam do postele spat.a vecer tiez nechce zaspat sama.Stale si pyta liecik na brusko.to vyriesim vzdy pribiotikami.to ju ukludni ked jej poviem ze je to liecik na brusko.Tak snad sa to coskoro polepsi a zabudnu na to..

kikundela
20. máj 2018

Je to sice starsie diskusia ale..mame tiez takyto problem.syncek ma 6 rokov.nikdy virozu nemal,ale vracal lebo mu nieco nesadlo.ked bol mensi vracal lebo mu smrdelo jedlo,lebo mu nechutilo.potom to preslo.teraz nam vracal kazdy mesiac.asi pol roka.chodili sme po vysetreniach a je v poriadku.myslim ze to bolo zo stresu.4 mesiace bol v pohode.bol chory.v noci vracal.bal sa jest lebo sa povracia.nechce veceru aby v noci nevracal.je v celku normalne ale stane sa ze je a odrazu nechce.povracia sa alebo ze ho boli brusko a nedoje.ked je vidim ze je nesvoj.ma strach.stale na to mysli.v skolke mi ucitelka neraz povedala ze mu prislo zle.neviem co mam robit.trapi ma ze vzdy ked je je so strachom.boli ho brusko,ide na zachod co len cakam ci sa nepovracia.je mi luto ze sa trapi 😢 pomohla vam psychologicka?chcem aby sme dosli do stavu ze sa naje bez nervozity a vracania😕

lucylka25
20. máj 2018

@kikundela Skuste mu kupit homeopatikum Sepia 30CH a dajte mu 2 guliciky pred spanim po dobu 5 dni a potom cakajte. Dajte vediet tak o 2-3 tyzdne, ako pomohla. Mohla by mu pomoct tento strach z vracania uplne odstranit.

kikundela
20. máj 2018

@lucylka25 a co je to vlastne?

lucylka25
20. máj 2018

@kikundela to je homeopatikum. Do úst stačí dať vycmulat. Kúpite za 3€ v lekárni. Ak nezaberie, neublíži.

eeffka
20. máj 2018

@wolawka hlavne treba dcerke vysvetlit ze vracanie nie je vo svojej podstate zle. Je to obrana tela pred zlymi bacilmi. Bacily nie su nebude vracanie.

kikundela
20. máj 2018

@lucylka25 a mozem sa opytat ako mu to pomoze?

lucylka25
20. máj 2018

@kikundela nemal by mat už strach z vracania

kikundela
20. máj 2018

@lucylka25 ale to je nieco na ukludnenie alebo?

dai
20. máj 2018

@lucylka25 tema je stara 2 roky... homeopatika funguju len ako placebo nie liek... cize im treba uverit - dieta podla mna toto nedokaze ( ak to tvoje obsahuje nejake realne bylinky na ukludnenie tak je asi lepsie davat priamo caj/vyvar z tych byliniek ako cukor v homeopatikach )

dai
20. máj 2018

@kikundela ahoj... prepac, teraz som si vsimla ze si obnovila temu...
Mne mala v podobnom veku toto dcera z parenych buchiet - prejedla sa a v nkci vracala - trvalo jej asi 2 roky pokial jej oblubenu buchtu dala do pusy... podla mna toto chce bajma cas, dieta nenutit jest, vysvetlit mu ze ak nespapa vela tak nebude vracat. Nemyslim ze toto je tema na psychologicku - pokial maly papa a nie je to patologicke spravanie ( vyrazne nechudne, neodmieta vsetko etc. ) tak mu len vysvetluj a daj cas...

lucylka25
20. máj 2018

@kikundela urcite doporucujem vyskusat to homeopatikum aj proti nazoru ostatnych. Nic nestratite, mozete iba ziskat. Drzim palce a ozvite sa ako pomohlo.

kikundela
20. máj 2018

@dai vysvetlujem.ale asi to nie je normalne ked ma pri kazdom jedeni strach az ho napne a nedoje.stale mysli na to ako niekedy vracal.dostane strach zacne ho boliet brucho..ako moze take dieta zit v takom strese.treba mu to vytrepat z tej hlavy ze mu zle nebude 😕

nadazdi
20. máj 2018

@wolawka ja som to tak tiež mala.. nad záchodom ma triaslo.. mama so mnou hrozne muky prežívala, až do cca 13 keď som sa na dedine 1. raz opila a uvedomila som si že veď to vracanie proste nie je tak zle 😂😂😂 trvalo to cca 7 rokov..