Sťahovanie predkožky u skoro dvojročného syna

22. apr 2022

Mám skôr otázku na mamičky chlapcov, mám skoro dvojročného syna, lekárka nám odporučila od roka sťahovať pri kúpaní predkožku, takže to tak robím. Predkožka mu ide stiahnúť tak do polovice ale ďalej sa to nehýbe už možno aj pol roka. Jednoducho sa to zaseklo na tom jednom mieste a ďalej to nejde. Pri močení problém nemá, k lekárke máme ísť na poradňu až v troch rokoch. Takže sa chcem opýtať, či to je takto OK? Pretože som práve čítala diskusiu kde ženy písali že boli u urológa na strhnutie predkožky s deťmi ktoré mali cca 2 2 a pol roka, tak teraz neviem či čakať alebo to treba ísť dať skontrolovať keďže názory nato sa líšia 😁

anjelicek26
22. apr 2022

Predkozka je nieco, co chytat prakticky netreba... pohybat pri kupani v ramci hygieny, nic nasilu... v 99% muzov sa ta predkozka uvolni sama - niektori ju maju volnu od malicka, iny od troch-sest-devät rokov, volna musi byt az v puberte!! Tam ako penis rastie a zacne fungovat poriesi sa to same...riesia sa - balonikovanie, zapaly, zrasty, skratena uzdicka, ale nie to, ci ide nejaka kozka stiahnut ci nie... treba dat od toho ruky prec, priroda je mudra... urcite nestresovat nad dvojrocnym dietatom...

autor
22. apr 2022

@anjelicek26 super ďakujem veľmi pekne 🙂

sojorez
22. apr 2022

@anjelicek26 Uplny suhlas.

amelia89
22. apr 2022

@anjelicek26 presne takto to je,bodaj by vacsina zien ale bohuzial aj PEDIATROV toto pochopila 🙏🏻

janka1011
22. apr 2022

Smutné, že ešte stále sa nájdu lekári, ktorí kážu matkám toto robiť. Nás so synom v 3 rokoch hnali na urológiu a odtiaľ rovno na obriezku. Ani neviem, čo ma vtedy osvietilo, ale nedala som mu to spraviť a spravila som dobre, lebo do 6 rokov sa to povolilo samé, nerobili sme vôbec nič. Sú prípady, kedy to povolí aj neskôr, netreba robiť paniku a už urcite nie pri 2 ročných deťoch. Je normálne že v takom veku to nejde stiahnuť.

pininka1
22. apr 2022

Moj ma 10 rokov a zial napriek tomu ze to mal volne a nebol problem zrobila sa milu fimoza a aj tak nas neminie obriezka. Nesuhlasim s nazorom ze kazdemu to ide a vzdy sa to uvolni.

anjelicek26
22. apr 2022

@pininka1 urolog vravel o 1-2%, kde to treba riesit chirurgicky. Aj nas syn ma toto operovane (mal vtedy 6, skratenu uzdicku, prirastene hodne), takze tam bol proste dovod... a obriezka ziadna - to je zastarana metoda samozrejme, uzdickuv plnej narkoze nadpojili a laserom oddelili predkozku, vsetko ma ako kazdy normalny zdravy chlap, netreba to vzdy invazivne riesit ani ked problem - je... takze vravim - informovat sa, obehat si viac lekarov, ziskat viac nazorov na jeden problem. Celkovo proste zasahovat priskoro, ak nie je bolest, problem, na co... vsetko chce svoj cas. Hlavne u nas lekari co sledujem pomaly 2-3 rocne deti k urologovi posielaju a teda bez vaznych problemov s tym... co je zbytocne skoro a dieta len stresuje a ak mu tam urolog proaktivne aj nieco spravi, tak trauma ako svet. ,.

nevenka
22. apr 2022

Nasmu prvemu to slo hadam uplne od 9 mesiacov, druhy syn ma 16 mesiacov a ledva tam ma dierku na cikanie. Nemame vlastne co stahovat. A neviem, ci to vobec niekedy pojde same 🤔. Ak to ide aspon do polovice, bola by som spokojna. Ono este mu pipik podrastie a pojde to podla mna.

nevenka
22. apr 2022

@anjelicek26 a ked sa robi pri cikani balonik, tak sa to ako riesi? Lebo mne kamoska doktorka pediatricka povedala, ze nechat tak, ze ako bude rast, tak sa to uvolni, len nemal by sa robit balonik. Ale jemu sa robi a na to mi nic nepovedala. Zapaly nema. Neviem, co dalej, lebo vravim, ze s prvym chlapcom som nic neriesila, jemu to este pred prvym rokom slo stiahnut uplne a az teraz v 8 rokoch mal na kusocku prirastenrle, to si sam uvolnoval a muz kontroloval. Tak to ma dobre. Ale tento drobec, no neviem...🤔.
Ale pravda je, ze ten prvy syn, tomu v kuse stal pipik v plienke, a tomuto druhemu som videla hadam 2x len. Tak asi aj s tymto to moze suvisiet...ze to dlhsie bude trvat.

ildiko36
22. apr 2022

Ja mam synov 1r a 4r, obaja su po operacii fimozy, treba to dat pozrieť urologovi, a ten sa rozhodne či treba Op alebo nie.Prvy syn 6mes dostal daaky zapal, mal uplne zarastenú s daakou vládnou a pod tym sa mu nazbieral hnis, lekar to zo sondou bezcitne roztrhol bez anestezy a cele mu to zrastlo aj napriek mojej snahe ze som to osetrovala.čakala som do 3rokoch, no bohu zial musel ist na Op.uz sa mu zbieral moč pod predkozkou a mocil krivo, bolelo ho to.
Druhy syn 7mes mal strasne dlhú kožu cca 5-6cm a uplne mal zúžený ako spendlik..nevedel sa vymociť, zacal prestať prijat tekutin, hrozilo dehydratacia, musel na operaciu.po operacii par dni začal prijať tekutiny a plienky sme mali konečne plne. Pred op som menila len 1x plienku za deň, bol uplne suchý a už začal mať aj krv v moči

kataka10
22. apr 2022

Aj nasemu 2 rocnemu to ide tak max do polovice. Myslim si, ze to ma este cas sa uvolnit. Pri umyvani stiahnem kolko ide, umyjem a hotovo. Nic nasilu. Uvidime, co povie dr na poradni v 3 rokoch. Mozno predpise mast s kortikoidmi a bude stacit. Zapal ani problem s cikanim nikdy nemal, takze nestresujem.