Probiotiká pre novorodenca

21. aug 2023

Maminky, chcem sa spýtať, mám 2 týždňové bábätko. Nemá žiadne problémy s bruškom zatial. Mám dávať probiotiká? Mám kúpené BioGaia, dáva sa 5 kvapiek 1 krát denne do mlieka? Papá Bebu Comfort 1. Déčko Devit sa dáva od 15.dňa zatlačiť pumpičkou nadoraz 2 kvapky? Ďakujem 🙂

autor
21. aug 2023

V príbalovom letáku je písané, že 1 dávka DeVit pre bábätká do 12 mesiacov, 2 dávky DeVit pre deti od 12 mesiacov. Lekárka mi povedala, že mám dávať 2 kvapky DeVit. Tak teraz neviem 🤔

veronikam33
21. aug 2023

DeVit dávam jedno stlačenie, probiotiká nedavam problem nemame, nutrilon mu nerobil dobre, používam bebelo.

t1nusa
21. aug 2023

Devit jedno stlačenie 😊 a probiotiká - ja som dávala Probiomaxíka kym sa malá zvykla v noci pučiť, teraz už nedavam (ma 3 mesiace)

anavixy
21. aug 2023

Probiotika pre nedojcene dieta su viac nez vhodne, odporuca sa do roka. Davaj Biogaiu alebo Probiofix, nieco co obsahuje dobre kmene. DeVitko davkuj tak ako je na krabicke, teda 1 stlacenie.

andrea_82
21. aug 2023

Kym nema problemy s bruskom, ja by som nedavala, na co? 🤷‍♀️ Tiez mam 4-mesacneho syna na UM, davala som len pred dovolenkou.

anavixy
21. aug 2023

Biogaia sa odporuca konkretne na koliky, ak nimi dieta netrpi, su vhodnejsie ine kmene, konkretne tie co obsahuje modry Probiofix baby. Po zavedeni prikrmov sa ma prejst na Probiofix baby imun.
Odpoved na otazku preco probiotika ked dieta neboli brusko? Lebo zaklad imunity sa tvori v crevach. Kym dieta neprijima pestru stravu, jogurty atd. a nie je ani dojcene, malo by probiotika prijimat z ineho zdroja.
Konkretne kmene prospesne pri roznych tazkostiach a situaciach a aj dalsie info ohladom probiotik vid foto.