Pes uhryzol moje dieťa

19. okt 2022

Ahojte,

pohryzol moje dieta pes. Nebola som tam, mala u seba svokra. Samozrejme vsetko zatajila. Nic nam nepovedala. Vsimla som si to, az ked som ho isla kupat. 😡😡😡😡😡 Nema otvorenu ranu, pes neprehryzol teplaky a pancuchy, ale ma tmavsie 2 odtlacky na stehne od zubov............. Aj na usiach, krku ma cervene mini odtlacky, asi od nechtov toho psa..... Tieto flaky, som osetrila betadinom.

Okamzite som chcela ist na pohotovost, ale moji rodicia ma ubezpecuju, ze to nie treba, kedze to nepreslo cez teplaky. Neviem, co mam robit proste. Dnes ho uz zobrat neviem.... Neviem, ci zajtra s nim mam ist alebo nie............. Som extremne nastvana a neviem normalne rozmyslat.

Ano, volala som svokre..... Viac jej 18m syna nedam. To je 100%.

anavixy
19. okt 2022

S modrinami naozaj netreba chodit k lekarovi a uz toboz nie na pohotovost. 😳 ani dezinfekcia nie je potrebna ked nie je porusena integrita koze, ale budis…
A svokra teda priznala ze to bol pes?

autor
19. okt 2022

@anavixy nad uskom ma tiez taky odtlacok, ale ako som pozerala, mini ranku, mozno tak na 2mm sa lesklo...

Ano. Priznala sa, ked SOM JEJ POSLALA FOTKY. A ZE ONA SI TO NEPAMATA... Tak som jej poslala fotky aj o tom, ze ci sa nepamata, ako zasila kabat. Lebo aj na nom su dierky.

lulaby1982
19. okt 2022

Ak je pes očkovany a klinický zdravý je to ok podľa mňa. Ak dieťa nemá otvorené rany, kt. krvacali ,alebo sa zuby nedostali sub cutem ( pod kožu) , že mohlo príst ku infekcii a kontaminácii rany a má tam modriny ,myslím,že nič nehrozí . Ak má len takéto mikrotraumy bez nejakých vyslovených krvácajúcich rán ja by som to nejako neriešila.Ale určite by som nedovolila ,aby mi pes olizoval dieťa ,lebo ma plne ústa baktérií ,aj hnilobnych ,fekalnych ktoré môžu nielen pohryznutym spôsobiť ochorenie .

Psíkovi treba robiť dentálnu hygienu ,keď prichádza do kontaktu s dieťaťom.

anavixy
19. okt 2022

🙈🙈 ze zasila kabat… no skusila, nevyslo 🥲
Nie urcite sa nemusis stresovat tym, ze by sa mu nieco stalo.

mon1806
19. okt 2022

Ono zo psami a deťmi je to bohužiaľ tak nemáte sa čo hnevať mohlo sa to stať aj vám a pri vás , bohužiaľ zvieratám človek nemôže veriť ja mám doma tri roky fenku mini pudla je s nami nonstop a odkedy máme bábo polročné je jak drbnuta pokusala syna minule do ucha len tak nič jej nerobil , k malej ani nejde čiže za mňa psík ide preč aj keď ju máme radi ale no ide k mojej mame čiže stále ju budeme mať ale nie doma , ak tam pôjde malý a ešte ma aj taký chujovy vek kedy sa nevie správať jednoducho k tým zvieratám a ktovie či mu urobil potiahol za ucho a tak pes to vyhodnotí ako pozor ide mi ublížiť nenechaj sa čiže radšej nech si ho zatvára do inej miestnosti ak tam bude alebo aj keď tam budete s ním .......zviera je raz len zviera a má svoje inštinkty

majkabambulik
19. okt 2022

Urcite zober synceka ku lekarovi rano, aby ho pozrel, lebo nevies podrobnosti a svokra nic neprezradi, takze pre istotu a tvoj pokoj duse, ze si spravila pre svoje dieta maximum. Mozes zarucit, ze ten pes je plne pravidelne pod dohladom zverolekara? No a svokra si je ista, ze po urcitom case na to zabudnes a dieta jej das tam znovu. Dakuj Bohu, ze si nedostala telefonat, ze mas dotrhane dieta od psa v nemocnici-ked som bola ja v nemocnici s malou, tak tam presne v takom veku bolo dotrhane dievcatko-kym matka sa vybrala zobrat kocik na poschodie, tak ich stary pes, ktoreho vsetci bozkavali atd. sa otocil a dotrhal dieta tak, ze malo otrhnutu kozu z celej brady, licka az po krk. Pes mal silny stisk papule a trhal.... Jednoducho zviera-to si ludia neuvedomuju.

autor
19. okt 2022

@lulaby1982 svokra ma doma 2 velkych vlciakov. STALE, ALE NAOZAJ STALE som jej hovorila, aby ich zatvorila, ked tam ideme. Ked tam je maly. Tak teraz bola panicka, lebo som tam nebola, ja sprosta som musela odskocit do obchodu. Teraz mala druhykrat u seba. Nikdy, ale nikdy viac.

My mame doma civavu, ale nie su priatelia, takze sa nehraju, nevyhladavaju sa.

Inak, nad uskom ma este odtlacok, a aj 2mm leskle miesto, tenke ako vlas, podla mna je to skrabanec z nechtov.

anavixy
19. okt 2022

@majkabambulik prosim vas a ten pediater co na nom bude pozerat?? Lupou nejake mikroskrabance a modrinky? Keby aj nebol pes veterinarne osetrovany, ked nenarusil integritu koze, co sa tomu dietatu ma stat?

autor
19. okt 2022

@mon1806 presne tak. Nikdy nevieme, naco myslia.... A hlavne velke psy...... Stale, stale, stale som hovorila aby ich zatvorili, ked je tam maly............ :( teraz som tam nebola, tak si robila, co ona chcela....

loyda
19. okt 2022

Neschvalujem čo urobila svokra, ale to isté sa môže stať aj tebe s civavou. Keď píšeš, že sa nemusia vzájomne. Ten vlčiak je predpokladám očkovany, stará sa o neho, nie je zanedbany, čiže sa nemusíš báť. Horšie by bolo, keby to urobil úplne cudzí pes (ale mňa ako dieťa toľko psov pohrýzlo, keď som preliezala ploty...niekde mám aj jazvy a som tu...celkom normálna :D). Nestresuj sa. Keď je malý v pohode, buď aj ty.

thoughtfulweirdo
19. okt 2022

Pokiaľ zuby neprenikli pod kožu, bude to ok, neboj. Ale nedá mi nenapísať, svokra je hlúpa žena. Samozrejme stať sa môže vždy čokoľvek a určite to nebol úmysel, ale cielene takýto stret zatajiť rodičom je skrátka hlúposť. Malé dieťa musí byť pri psovi vždy pod prísnym dohľadom, nie preto, že by sa psovi nedalo veriť, ale preto, že sa nedá veriť tomu dieťaťu, ktoré nedokáže čítať reč tela psa. Keď už si to svokra nevedela uvedomiť skôr, mala potom pozbierať hrdosť a priznať, že proste neodhadla situáciu.

autor
19. okt 2022

@majkabambulik och Boze moj. :( to, ze my nie sme doma, sme na vychode u rodicov. Nemame tu pediatricku nasu. :(

Ja im tiez neverim. Vobec. A stale sa im aj vyhybam, ale henta..... Ved ich pusti aj do domu NA GAUC. Hlavne ze maju obrovsky dvor. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

autor
19. okt 2022

@loyda
@thoughtfulweirdo ja odkedy mam syna, premietam vsetko dopredu. Ked sme u nich, dovtedy nevyjdem von na dvor, kym nie su tie potvory zatvorene. Peoste nie. Neveeim im. A najviac ma sere ro, ze svokra to veeeeelmi dobre vedela, a kedze som tam teraz nebooa, dovolila si zobrat maleho. A teraz som sa dozvedela, ze oni aj spadli na zem. 🙂 ty kks. Strazny anjel bol pri mojom syncekovi. 😭😭😭😭😭😭🙏🏼

mon1806
19. okt 2022

Duplom ak to bol veľký pes vysvetlí svokre že jednoducho nech pri ňom v blízkosti nie je lebo je to nebezpečné poviem ti že môjho 6 ročného uhryzla naša pudlica a reval jak šialeny 😀😀😀
Čiže netreba dávať mám ešte labradora deti mi k nemu nechodia ani on knnim sem tam mu pohadzu loptu a tak som ich naučila lebo nikdy nevieš ako sa zachová to zviera , si zober je to môj labrador má 10 rokov miluje má nadovšetko a terasa má pred mesiacom kusol lebo som sa ho dotkla nohy ktorá ho veľmi bolí čiže za mňa tak čo najďalej a dupľom deti

miselar
19. okt 2022

Chápem tvoj strach ale úprimne nepreháňaj
...malému nič nebude nieje prekusnuta koža ani nekrvaca .A okrem toho snáď si psi očkovaní ...Ten pes zato nemôže .ja mám doma 4 psov a psovi sa treba venovať ...ak nemá správnu výchovu tak či tak nemôže za to ten pes .Čo sa týka svokry tak ho tam nedávaj a hotovo
Treba si veci zariadiť tak aby si mala o dieťa dobre postarané alebo si ho vezmi zo sebou .Ale nestresuj a určite toto nieje ani na pohotovosť ani na pediatra .

autor
19. okt 2022

@mon1806 presne.... Vidis, nadarmo som ro hovorila. Ja len velmi dufam, ze syncekovi nic nebude. :(

autor
19. okt 2022

@miselar nie nie je, nie su diery na teplakoch. 🙏🏼 Len ten skrabanec nad uskom. Ale vycistila som mu to. Su ockovani ano, pytala som sa. No, velmi to lutujem, ze som ho nezobrala so sebou............ :(

miselar
19. okt 2022

Stačí uško vydezinfikovať .Nemusíš sa naozaj obávať maly bude v poriadku .Hlavne sa vnútorne upokoj lebo stres robí zle aj tebe aj dieťaťu a aspoň vieš ako je zodpovedná svokra a už jej dieťa bez dozoru nenechas.Neboj sa malý bude v poriadku .

asfodelka
19. okt 2022

Tento link posli svokre 👿https://www.info.sk/sprava/202079/video-4rocny-...
Pes moze byt mudry ako chce, dieta je stale dietatom a nerozmysla ako dospely, staci zly dotyk, ktory psa nahneva a zautoci. Dnes neprehryzol teplaky... zajtra ho hryzne do tvare. Ja by som bola tiez nahnevana.

nerya
19. okt 2022

Ja by som sa ešte bála toho ze ak na neho pes nedajboze skočil pri tom, ci ho nezhodil na zem a malý si neudrel hlavu 🤷

lalenka33
19. okt 2022

To fakt robíš takúto drámu pre 1 škrabanec ako vlas? Ako nepoviem, keby ho pohryzie do krvi, má otvorené rany, ale toto? Vieš koľko krát ešte spadne, niekde si rozbije koleno, hlavu, popáli sa atď... Prepáč, ale nedaj sa vysmiať. K lekárovi sa nechodí s mikro škriabancom. Tých škriabancov ešte bude.... Ja som spadla zo stola, rozbila som si hlavu na ulici, sestra mi ju rozbila hrebeňom, poškriabal ma mačka, malé kurčatá, xy psov, 1 ma kúsol, keď som mu ťahala žuvačku zo srsti, skočil do mňa kohút a mohla by som pokračovať...vyrastala som na dedine a som tu živá a zdravá.

janinah
19. okt 2022

Jedna vec je že štát sa mohlo hocičo a druhá vec je.ze sa dokopy nič nestalo a robíš somára z komára...lebo svokru nemusiš a aspoň máš príležitost ju poohovarat na nete pred cudzími....

nykkushka
19. okt 2022

Prepáč, ale nepreháňaš trošku? Trošku dosť?
Mňa by zaujímalo, aký vzťah má tvoje dieťa k psom? Vychovávaš ho v takej nenávisti ako máš ty? Taká možnosť, že tvoj syn ho mohol porovokovať, zle chytiť, potiahnuť /stupiť na chvost poprípade sa len jašili? Či treba silou mocou kydat na svokru a psov?

autor
19. okt 2022

@janinah 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
19. okt 2022

@lalenka33 okrem roho mikroskrabanca, ma aj dotlacky, ci modrinky na chrbte krku, a na stehne take krvave podliatiny, alebo odltacky od zubov. Neviem ako opisat.

autor
19. okt 2022

@nykkushka ano prehanam. A urcite nie som s tym sama. Ja so svokrou som mala dobry vztah, ale sere na to, co poviem.

autor
19. okt 2022

@nerya hovori, ze nie. Ale po tomto neviem, ci jej mam verit. Spadli obidvaja na zem.

autor
19. okt 2022

@miselar dakujem Ti ❤️🙏🏼

autor
19. okt 2022

@asfodelka dakujem, ak sa ukludnim, tak poslem. ❤️

0silvia0
19. okt 2022

Vy so svokrou byvate? Ved ak jej neveris, nemusis k nej davat na strazenie take male dieta. Do obchodu mozes skocit aj s nim. Mozno svokra nezvlada mat oci na stopkach pri takom malom dietati.