Odtlačky zubov od psa

7. apr 2023

Dnes na prechádzke dcéra hladkala susedovi psa a ten ju “chytil” za ruku. Mala bavlnené rukavice, sused hovoril, že to on len tak chytí, že neublíži. Neplakala… pozerám jej ruku a má tam takéto odtlačky od zubov. Teraz mi to celé došlo, zajtra chcem ísť za ním utvrdiť sa, že je očkovaný. Nemáte niekto skúsenosť? Treba riešiť aj takéto “poranenie”? Nevyzerá, žeby mala porušenú kožu.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
7. apr 2023

Toto sa ani poranením nedá nazvať

31zuzi
7. apr 2023

Mňa takto pes chytil cez bundu no taktiež som mala otlačky ale na druhý deň aj veľkú modrinu,no nebola som s tým nikde .Pes bol očkovaný

7miriam77
7. apr 2023

Pokym to nie je " do krvi", neriesila by som.

liljana
7. apr 2023

to je otlacene, nie uhryznute. To si kludne spravis na ruke jemne zubami aj sama.

vkatush
7. apr 2023

Takéto mám bežne od našich psov pri šalení sa.
Vôbec by som neriešila, hlavne keď ani neporušilo kožu a netiekla krv.

viktorialj
7. apr 2023

Utvdiť sa za susedom určite choďte aspoň budete pokojná. Nevyzerá to však žeby jej ublížil, niektorý psy sú menej vychovaní alebo moc hraví. Aj naša keď bola šteňa ma “kuskala” do ruky ale nijak to nebolelo ani nemala v zaujme mi ublížiť skôr to bolo v rámci hry. Mala som tam taký odltačok a raz sa mi potom spravila aj modrinka. Dôležité je to psovi samozrejme zatrhnúť ale keby ju pohrýzol tak to vyzerá určite inak. Skôr nabudúce dávať pozor na dieta, že ručičky nepatria do papule keď už psa to nenaučili 🙂 Nemyslím si ale ze sa musíte báť skôr ju naozaj len stisil možno v rámci hry, radosti, kto vie., ona je malá a on ma zjavne väčšiu silu.

jaond19
7. apr 2023

Skor by som riesila ci pustit dieta k psovi ktory si vobec dovoli chytit cloveka, z nejakeho dovodu proste vyslal varovny signal voci tvojmu dietatu. Aby to nabuduce nebolo do tvare. Psy su na majitelov prirodzene dobrí.... z cudzich deti maju stres

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
7. apr 2023

@jaond19 nemusel to byt varovný signál, mohlo to byt v rámci hry, jasenia, …
Autorka nič bližšie nepíše.

jaga18
7. apr 2023

Ja takéto stopy neriešim. Aj môj starý cap keď sa chce blaznit ma takto chytá za pätu alebo lytko. Keď bol ešte šteňa stále hryzol ruky, prestastie sa už naučil, že nesmie, už len zakerácky zo zadu útočí 😂 (má takmer 60kg 🤦‍♀️)

autor
7. apr 2023

@pribinak
@estrella5
@jaond19 dcéra miluje zvieratá, žiaľ, zatiaľ som nenašla spôsob ako jej vysvetliť, že nemôže hladkať každého psa. Akonáhle vidí psa alebo mačku chce sa za nimi rozbehnúť. Má 2 roky, stále jej vysvetlujem, ze ju mozu pohrýzt, lebo ju nepoznajú. Keď som s ňou sama, mám to pod kontrolou, presne viem predvídať jej reakcie, takže ju včas zastavím. Teraz bol s ňou manžel, ja som bola ďalej, sused mal psa na vodítku, keď som videla, že sa blíži k tomu psovi, stihla som len zakričať toho nie. Sám majiteľ má 3 malé deti a uvedomujem si, že je to chyba nás rodičov ale jednoducho stalo sa. Preto ďakujem za každý normálny komentár a názor, lebo ma fakt chytila mierna panika, aj keď si niekto povie, že je to blbosť.

jaond19
7. apr 2023

@estrella5 nuz, pes mojich rodicov dava presne takyto varovny signal ked sa uz citi nekomfortne, nechal sa od detí hladkat az ked boli vacsie... dovtedy vedel chytit ruku (nepohryzol, chytil do papule, ale otlacok chvilu ostal, predsalen zuby su zuby....). Takze velmi velky pozor davame. Zvlast ked sme mali v okoli uz incidenty so psami.... nastastie nie my.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandarinka555
7. apr 2023

Ktovie, čo tomu nešťastníkovi robia tie tri deti doma...Podľa mňa nemá s deťmi dobré skúsenosti, tak sa bránil...

colsami
8. apr 2023

Ja iba (okrem toho ze toto je otlacok a absolutne by som to neriesila), do buducna, zmen retoriku. Strasit male dieta ked chce ist za zvieratami ze ju mozu pohryzt, je asi najhorsie co mozes. Poznam mnohych co tak vypestovali fobiu ci paniku zo psov. A to asi tiez nechces, aby sa situacia zmenila tak ze akonahle pojde okolo pes, zacne plakat, utejat alebo sa na Teba splhat. A to je ovela horsie riesit, ako to, ze je zo zvierat fascinovana.

Nepodsuvaj jej zo psov strach, radsej jej vysvetluj ze sa to tak nerobi, pretoze psik patri nejakemu cloveku a bez opytania sa nikdy nemoze hladkat psika. A nie preto, ze ju pohryzie...

nika23t
8. apr 2023

Nedovolila by som dcére hladkať cudzieho psa. Nikdy, ani keby neviem aký hravý a prítulný bol. A k susedovi by som sa sla informovať, či je pes očkovaný, ale nemyslím, že to, čo ma na rucke, môže nejako ublížiť. Je to len také otlačené, skrabnute najskôr.