Nepokojné 5-týždňové bábätko

20. jan 2024

Ahojte mamičky.. mám 5 týždňového synčeka ktorý pokiaľ nespinka tak len plače, je nepokojný a vyžaduje si byť stále na rukách 😫🤦‍♀️ nemôžem sa od neho ani pohnúť bez toho aby bol čo i len chvíľu v kľude..v kresielku vydrží tak 5-10 min Max, hračky ho ešte nezaujímajú..prosím nedávajte mi rady "nechať ho vyplakať" nakoľko má problémy so srdiečkom a nemôžem si dovoliť nechať ho moc plakať 😥

majamat
20. jan 2024

nic nenarobis, 1/2 deti je takto. len nosit.

majamat
20. jan 2024

skus nosic, ci satku., bude pri tebe a budes moct aspon nieco robit.

majamat
20. jan 2024

inak som sa msiala, choroba kratkych ruk nie je len pri "slepote", tehu,a le aj s malym mbabom v nosici.

ked som mala dceru v nosici, vyhybala som sa vareniu a zehleniu, to som sa bala. tisim ani prach som moc neutierala, lebo by sa jej mohol virit do tvare. no ostatne som robila, co sa dalo. urcite takto vsetko trva dlhsie, aspon nieco sa da.
ja som s dcerou chodila aj na wc, nedalo sa inak,. zachadzala sa mi pri placi.

majamat
20. jan 2024

a neboj, casom ti chvilocku dlhsie vydrzi v kresielku, babatka sa zaujimaju o predmety, teraz neviem, mozno tak v 3m, ale este si ich hned nevedia uchopit, ked sa im podari uchop a bude mat v rucickach hracky, s ktorymi si bude hrkat, treosku ho to zabavi.

v priebeho 1r dieta prejde tak vlekym prerodom, takoou velkou zmenou, reps mnohymi zmenami, ze je to udivujuce. ono sa to nezda, ale az clovek, tkroy sa stara o babatko od narodenia, toto pochopi. kazdu jednu malickost co vie rocne dieta, to sa muselo naucit - hoci len uchop hracky. nehovoriac o tom, ze to potom este zdokonaluje.

takze uz zachvilu ho mozno zaujmu nejake hracky a bude sa vediet azbavit.
moja dcera bola urevane dieta, aj v tych 4m vela plakala, aj keskor, ono sa to redukuje postupne, obdobia, ked sa bude vedeit zabavit prichadzaju pomaly, len bud trpezliva. okolo 1r ( plus minus ) bude stvornozkovat, behat a uz budes musiet strazit,a le zas mozes upratat veci z dosahu, pozatvarat dvere, aby si mala dieta v dohlade a nieco male urobit,
moja dcera milovala hrabat sa v kosi na pradlo, v cibuli, ci zemiakoch a igelitkach (tu pozor, pod prisnym dohladom, aby sa dieta neudusilo so sackom na hlave - ja som bola meter od nej ), a samozrejme hrnce a misy.

majamat
20. jan 2024

este minapadlo - koliky a mozny reflux. to su veci, co babatka casto trapia a citia nepokoj.

pri refluxe je zvycajne vracanie,a le pri skrytom refluxe moze chybat. pri refluxe casto babatko place hned po nakrmeni - tp je taky dolezity priznak. ide o to, ze ho tlaci brusko, nieco mu vadi po nakrmeni, mlieko mu ide hore, a ked negrcka.

pri kolikach su zachvaty placu, aj 1-2hod, casty plac pretrvavajuci cely den s malymi prestavkami. a teda dieta moze plakat aj na rukach, ak neplace na rukach, skor jemoznost, ze si vyzaduje tovju pritomnost.

thoughtfulweirdo
20. jan 2024

Mám takého syna, prvý rok života bol ako suchý zips 😅 zo začiatku som bola z toho úplne chorá, lebo staršia dcéra taká nebola, ale keď som to akceptovala, oveľa lepšie sa nám žilo. Našla som si systém, naučila som sa robiť takmer všetko jednou rukou. Určite si nechaj odborne ukázať nastavenie šatky/nosiča a vyskúšaj nosiť, náš to nejak extra netoleroval, chcel byť len v polohe na tigra na predlaktí, ale veľa detí nosenie miluje a rodičov to zachraňuje 🙂 syn z toho postupne vyrástol, zostal teda veľmi kontaktný, ale zlepšilo sa to. Tie prvé týždne a mesiace pôsobia úplne nekonečne, ale neboj, nie je to navždy.

ivangeline
20. jan 2024

No ty sa nemas vzdialovat,ked nespi.. Naj je,aby bol v izbe pri tebe. Na tebe. Masaze bruska. Rozpravat sa. Spievat. Vnimat.. Nema reflux ci bpelsti bruska? To vie vadit v kresielku/na podlozke. A cim unavenejsi,tym nepokojnejsi.

autor
20. jan 2024

@ivangeline ďakujem za rady ale všetko z toho robím keďže je to moje tretie bábätko trošku viem ako na detičky;) žiaľ len tento je tak uplakany a nepokojný.. spíme v izbe spolu, manžel s druhými deťmi vo vedľajšej, spievam mu - miluje kukulienku 😃, rozprávame mu od rána do večeru aj nezmysly keď už nevieme čo..

vevebono
20. jan 2024

ja som to mala našťastie naopak, prvý dvaja boli takto náročný a teraz babulka, fuuuuu radosť žiť. prvy mesiac sme bojovali s bruškom, klop klop je to zažehnané

ivangeline
20. jan 2024

...no pri 3tom dietati som uz ja problem s nosenim na rukach vobec nemala. :D Proste 3. a 4. su odnosene do 6m.. potom menej a menej.

luccija
20. jan 2024

Reflux, intolerancie a iné sú vylúčené?