Kedy ísť na prvú prehliadku k zubárke?

didda139
15. nov 2012

ahoj dievcata,chcem sa spytat kedy mam ict s malou na prvu prehliadku k zubarke.?

xlucia
15. nov 2012

@didda139 najneskor v dvoch rokoch.

sympa1
15. nov 2012

@didda139 kedy uznas za vhodne...hovori sa ze od prveho zubka sa moze chodit...ale najprv si obehaj a najdi vhodneho zubara ktori ti dietatko vezme...moze s tym byt aj problem...ja som u nas hladala velmi dlho ochotneho zubara zobrat deti ..kazdy ma odbil ze staci ked nastupi do školy a tym padom bude patrit pod školskeho zubara 🙄 to je nazor!!! ale nakoniec sa mi podarilo a od 3 rokov chodime uspešne 2x do roka na preventivky 🙂 dokonca mladšia už je taka naučna že len co vojdeme do ambulancie otvara usta 😀

fantagiro31
15. nov 2012

do 3 rokov je dobre, keď raz pôjdeš.Tu je však horšie, že nájsť dobrú zubárku je zázrak pre deti.

tin007
15. nov 2012

Na prvu prehliadku by sa malo ist vtedy, ked ma dieta min. 1 zub; moj maly chodi od 1 roka a vlastne prvy rok (bol 2x) to bolo o tom, aby sa so zubarkou zoznamil, urobil na nu "tygra" a ona ho povozila na kresle. Teraz uz chodi na prehliadky, neboji sa, otvori a drzi otvorene usta atd. Poistovna preplaca dve prehliadky pre deti rocne.

bernardina
15. nov 2012

Moja mala ma teraz 16 mesiacov a caka nas prva navsteva u zubara,tak som zvedava ake to bude. Mam trocha obavy lebo ma strach z lekarov a nema rada ked ju niekto do niecoho nuti. .

jkadankova
15. nov 2012

Dnes som bola s malou prvykrát. Má 8 mesiacov a dva zúbky 🙂 So synom som bola tiež, keď mal dva zuby. Odvtedy chodíme pravidelne 2x do roka. Čím skôr tým lepšie, podľa mňa, aspoň si dieťa zvykne a nemá zo zubára stres. Dostaneš nejaké rady, ako sa o zúbky starať. Nám porozprávala doktorka, ako sa baktérie zubného kazu dostávajú do úst a iné rady a malá vyfasovala prvú zubnú kefku aj s hrýzatkom. Poisťovňa preventívky prepláca a ak budete mať nejaký problém v budúcnosti, aspoň budeš vedieť, kam ísť a nie narýchlo hľadať dobrého zubára. No a ja mám stres z tých detských čiernych zubov, tak sa staráme 🙂
Neviete niekto, či aj na deti platí, že ak nemajú preventívku, poisťovňa nepreplatí ošetrenie zuba?

didda139
autor
15. nov 2012

mala mala jeden rok,uz ma tych zubkov riadne,pomali viac ako ja...budem sa muset poinformovat na nejakych zubarov...svojej ju nedam,stej mam strach aj ja🙂))

zmrzlinkams
15. nov 2012

Mne dr. povedala že ked mala bude mať 16 zubkov možme dojsť ale idem na preventivku aj snou kedže ju nemam kam dať tak nas dr. uvidi skor 🙂 a sama mi povedala že možme kedykolvek dosjť ak bude treba alebo so mnou, kartu jej asi zavadza neskor ale vidieť ju može kedykolvek 🙂

pajerchinova
15. nov 2012

ja som bola s malou ked mala rok a pol, dobre je cim skor, poistovna preplaca dve preventivky za rok. Je dobre ked si na zubara dieta zvykne. Dieta zaradi do evidencie, spravi aj kartu a zaznamy o prehliadkach. Pri prehliadke jej kukne zubky, je to chvilocka, ak dobre umyvate nic ine jej robit nebude a ste za chvilku hotovi. Ked je dieta trochu strarsie a spravi sa na zubkoch trosku povlak moze to prelestit takou pastou alebo spravi fluoridaciu, ale to je uz dobre ked dieta spolupracuje a chvilu vydrzi mat otovrene usta. Takym rocnym sa to este nerobi. Je ale pravda z eniektori zubari nemaju ani vybavenie na deti a beru iba pacientov od 15 rokov. Skus skor zadat otazku o poradeni zubara v okoli tvojho bydliska.

pajerchinova
15. nov 2012

@jkadankova plati to aj na deti.

evka4
15. nov 2012

@didda139 kludne mozes ist od prveho zubka, dieta ma narok na 2 preventivne prehliadky rocne. urcite treba absolvovat nejake tie navstevy u zubara skor, nez ma dieta nejaky problem, jasne, ze ked dieta pride prvy krat k zubarovi az ked ho boli zubok, vytvori si k nemu negativny vztah a existuje velke riziko, ze sa bude zubara bat.
ja chodim s dcerkou pravidelne 2x rocne k jej zubarke + 2x rocne maju zubnu preventivnu prehliadku aj v jaslickach.

anjika42
7. nov 2016

A ktorý zubár v BA berie jednoročné dieťa?