Kašeľ a zvracanie 9 mesačnej dcéry

jana.bn
14. nov 2014

Kamarátkina 9-mesačná dcérka má nasledovný problém: po zjedení detskej výživy alebo zeleninovej kaše príde občas silný kašel a zvracanie. Začali jej rásť zúbky. Krvné testy sú v poriadku, výter z hrdla negatívny, sono bruška v poriadku. Zvracanie nie je pravidelné a iba 1x sa stalo, že dievčatko zvracalo aj z materského mlieka. Doposiaľ sa nestalo, že by zvracala večer alebo v noci. Je aktívna, veselá a po zvracaní sa smeje akoby sa jej uľavilo. Prosím poznáte niekto podobný problém? Vie niekto poradiť, čo s kašlom a zvracaním?

oladuna
15. nov 2014

@jana.bn my sme mali nieco podobne.nasa mala ma 10 mesiacov a dostala nadchu z coho potom velky kasel.az take hlieny alebo co, ze ak to islo z flase prilis rychlo alebo kasa bola prilis husta tak to vsetko vyvratila.si myslim ze ta mala tvojej kamosky ma problem s prehltanim jedla alebo s papanim a sucasnym dychanim a preto to ide do nespravnej diery, ako sa hovori. Skuste pomalsie papat, robit omacky trochu viac vodovejsie a nie take huste lebo jej to nejde papat.s mlieckom tiez asi treba robit prestavky a nie vypit na ex.
Nasej ked ten kasel presiel tak aj vracanie preslo.dufam ze moja rada pomoze.

jana.bn
autor
15. nov 2014

Dakujem. Problem vsak je ten, ze kamaratkina dcerka ziadny sopel ani nadchu ani nic podobne nemala, cize hlieny nemozu ist zo soplika - ziadny nie je a ani nebol. Od 4. mesiaca je dievcatko prikrmovane a jedlo vsetko - ovocie, zeleninu, maso, zltko z vajicka. Az s obdobim, kedy prisli zuby sa toto objavilo. Zaroven jej v tom obdobi zistili ochorenie srdiecka, ktore vraj bolo od narodenia, ale lekari to zanedbali. Nevieme uz, co vsetko ma suvis a co nie. Dakujem za radu - skusime pomalsie jedenie a redsiu stravu - mozno pomoze.