Jednodňová chirurgia a výber mandlí u 4 ročného chlapca

krka
1. mar 2012

Prosím máte niekto skúsenosti na jednodňovej chirurgii a ako to tam prebieha pri vyberaný nosných mandlí u 4-ročného dieťaťa,dakujem.

alena16
1. mar 2012

Ahoj, my sme boli na jednodnovke v Piestanoch. Aj ked sme z BA, ale tam to bolo neporovnatelne lacnejsie a bola som spokojná. Ráno sme dosli asi okolo osmej, vsetci milí, odviedli nas na izbu, kde boli hracky a knizky. Malý dostal oblbovacku, potom som s nim mohla ist na salu. Operacia mala trvat asi pol hodku, ale trvala hodinu lebo mu odsavali nahromadenu tekutinu v trednom uchu. Potom ho doviezli na izbu, pospal si este asi dve hodinky a okolo obeda sme isli domov. O tyzden sme boli na kontrole u nasej ORL lekarky a uz aj mohol ist do skolky. Urcite by som sa zas rozhodla pre jednodnovu chirurgiu.

marianca
1. mar 2012

No, ja som objednaná na 4.4. do Piešťan. Snáď to bude dobré, zatiaľ tam boli všetci milí a ústretoví...

alexandra
1. mar 2012

Ja som bola na Antolskej a vdaka Bohu, malej pri anesteze zistili zapuzdreny komplikovany zapal pluc ☹

tweety22
1. mar 2012

my sme absolvovali tento zakrok v january v Bratislave na jednodnovej chirurgii a bola som max. spokojna 🙂 poobede sme boli v domacom osetreni a vsetko prebehlo bez najmensich komplikacii. Lekari a sestricky uzasne 🙂 mozem len odporucit

ivett1
2. mar 2012

@krka ahoj pozri do tejto témy... 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/odstranenie-nosnych-mandli-u-4-rocnej-dcerky/
písala som tam, aj my sme to absolvovali (dcérka mala 4 roky a dva mesiace...) 😉

vanessm
2. mar 2012

@krka My sme boli v Trenčíne a ľutovala som, že sme nešli skôr, skôr než mala aj problémy s dýchaním. Ráno dostala náladovku, len taký sirup prehltnúť a za 5 min. už rozprávala z cesty a za ďaľších 10 min. ju brali na sál, dieťa vtedy neprotestuje, malá si tam nabrala aj hračky 🙂 . A za hodinu ju priviezli, zobúdzanie z narkózy bolo dobré, trošku mrnčala, že kedy pôjdeme domov a piť mohla až 4 hodiny po prebratí, ale nechala si to vysvetliť, aj pospala a na večer to už bolo moje veselé dievčatko. Ale s dýchaním mala ešte 1-2 týždne problémy, lebo tam mala pooperačný opuch.

krka
autor
2. mar 2012

veľmi pekne vam dakujem za vaše názory,my ideme 12.3 na konzultáciu a chcela som si nechať poradiť či ho dať operovať na jednodňovej chirurgii alebo radšej štátnej nemocnici,ked budeme musieť .

vanessm
2. mar 2012

@krka My sme boli na jednodňovej v štátnej nemocnici.

dankadina
2. mar 2012

my sme boli v bratislave centrum kramáre robili jej nosnú mandlu a operovali aj ušká

snu
2. mar 2012

@alena16 ahoj, prosim ta kde v pn je jednodnovka? das mi neaky kontak? a co vsetko tam robia? nas maly ma od narodenia taky maly kozny vyrastok pri usku a chceme mu to dat prec..

krka
autor
2. mar 2012

@dankadina a boli ste tam spokojný ,my sa tam totiž chystáme tiež na nosné mandle a ako to tam prebiehalo,dik

dankadina
2. mar 2012

@krka prebehlo to super operoval nás docent prišli sme ráno na siedmu , s dieťaťom môže ísť jeden dospelý ako doprovod, my sme boli všetci lebo som kojila a druhá malá by to neprežila, keby som s nou nebola. Dali nás na izbu, dostala náladovku a išla na sálu, tam som ju odniesla. Najprv idú najmladšie deti.Zákrok trval asi 40 min, ale my sme to mali nadlhšie, kedže jej robili aj ušká. Ked sa preberala z narkózy ma už zavolali. To bol horor lebo kričala, metala sa, ale vraj to je normálnaa reakcia. Potom sme už boli na izbe a okolo 14 tej nás pustili domov. Len týžden po tom sa treba šetriť a nepiť horúce a studené nápoje a jedlá.

xenicka13
2. mar 2012

Ja som bola s 5 rocnym synom na nosnej mandle v PN ale mu to robil doktor v ambulancii najprv dostal syn tabletku podla vahy a za dvadsat minut nas zavolali donutra maly sa tackal vycvikli mu mandlu ani nie za pat minut potom si lahol do vedlajsej miestnosti na dve hodky a rozpraval mi ako sa radiator hybe taky bol mimo co tam lezal doktor vyberal mandle druhemu chlapcovi ako na beziacom pase to islo

krka
autor
3. mar 2012

@dankadina dakujem za odpoved 🙂

alena16
3. mar 2012
snu
3. mar 2012

@alena16 dakujem

snu
3. mar 2012

@vanessm kde ste boli v statnej? v BA? kolko ste priplacali?

vanessm
5. mar 2012

@snu No my sme boli v Trenčíne, tam je tiež jednodňová chirurgia, ráno prídeš a na druhý deň ráno odchádzaš, platila som len za seba nejakých 10 euro, ale čo ja viem, tak takto to robia aj v Považskej Bystrici a asi všade je to tak, že na druhý deň idete domov. Boli sme pod celkovou anestézou.

snu
5. mar 2012

@vanessm aha no ja by som chcela len tak na jeden den, som nasla v ba za 3hodky domov :D snad je to bezpecne,, .....Neviete nahodou ci je este v BA na Limbovej MUDr, Vidiščák?

mellinda
26. nov 2014

@alena16 prosim mozem poprosit kontakt do Piestan? dik

tanusenka
18. máj 2018

Ahojte baby viem ze je to stara tema.... ale chystame sa na vyber nosných mandli do Trenčina s mojim trojročným syncekom...mate niektora skusenosti ?

nanenka
10. feb 2019

@tanusenka Ahoj, my sa tiež teraz chystáme s 4,5 ročným synom na výber nosnej mandle do TN. Aké máš skúsenosti, ako to prebiehalo? Ďakujem!

tanusenka
10. feb 2019

@nanenka Ahoj, ja som to nakoniec zrušila nemala som z toho dobrý pocit a myslím že som dobre spravila...

ladislav86
13. máj 2020

@tweety22 ahoj akde si bola, aka klinika? Dik

naloxon
1. nov 2021

@tanusenka Ahoj viem že to je stará téma len by ma zaujímalo prečo ste to zrušili? Máme ísť 3.11. do Centrum Kramáre a neviem či robím dobre. Dcéra ma4,5 roka a teraz ako zazrakom týžden nechrápe...