Dávate dieťatku vitamín D Vigantol?

gabikacentrum
14. jan 2016

davate babetku vigantol ja mam 3 mesacnu dceru a nedavam robim spravne ake mate skusenosti s timto vitaminom

pribinak
14. jan 2016

Preco nedavas?

gabikacentrum
autor
14. jan 2016

lebo sa my zda ze malu s toho boli brusko ale zase teraz ma obdobie co je hrozne nervozna tak neviem mozno jej chyba ten vitamin moze byt stoho nekludna neviem

pribinak
14. jan 2016

Tak kup vit D od inej firmy

miaria1
14. jan 2016

Je prilis malo vonku a navyse sa natierame kremami, ktore maju ochranny faktor, takze nasa pokozka si nedokaze vytvorit dostatocne mnozstvo tohto vitaminu. Jeho nedostatok moze sposobovat problemy nielen v detstve ale aj neskor v dospelosti.

bajana
14. jan 2016

Robíš zle. Vitamin D je veľmi dôležitý.

gabikacentrum
autor
14. jan 2016

citala som o bajby d ze su prirodne a su dobre ze babetka nemaju problem z bruskom tak zajtra kupim a nema stim niekto skusenosti je to od firmi jamenson

sasa1983
14. jan 2016

Vitamín D, resp. jeho absencia práve v malinkom veku, kedy nám rastú kosti najrýchlejše sa už nedá nikdy dohnať, takže také dedičstvo svojej dcére odmalička odkážeš. ak nesedí taká forma, treba dať a skúsiť inú. Vykašľať sa na to, že veď už za 5 mesiacov bude slnko a teplo...sa nevypláca.

sim_simonka
14. jan 2016

moj syn ma 18 mesiacov a vit D davam stale...je dost dolezity...su aj ine firmy ktore vyrabaju vit D ak vam prave vigantol nesedi...

katrinka8
14. jan 2016

@gabikacentrum - my dávame deťom D-ko od Jamiesonu už niekoľko rokov a bez problémov 🙂 Aj my - dospelí ho užívame, tiež od Jamiesonu.

ukulela
14. jan 2016

nedostatko Dcka sposobuje krivicu. prave vdaka podavaniu Dcka od narodenia sa ju podarilo u nas eliminovat. ak malej vadi vigantol. davaj jej Dcko ad jamiesonu, alebo ine pre deti. ale davaj jej ho.
z wikipedie:
Rachitída alebo krivica je ochorenie z nedostatku vitamínu D v detstve, keď ešte nebola dokončená osifikácia (prestavba chrupkových kostných modelov na skutočnú kosť). Celý tento pochod viazne, kosti zostávajú mäkké, neunesú hmotnosť tela a krivia sa. Deti majú skrivené dlhé kosti, najmä dolných končatín, kriví sa však aj chrbtica a rebrá, deformuje sa panva a lebka.
V ostatných rokoch táto choroba v našich krajinách prakticky vymizla. Je to výsledok sústavnej zdravotnej starostlivosti, pravidelných kontrol detí od narodenia, prevencie i spôsobu života. Vysoká životná úroveň má zásluhu na tom, že deti netrpia nedostatkom potravín, že nebývajú v zdravotne nevyhovujúcich bytoch. Deti majú možnosť často byť na slnku. Slnečné žiarenie podporuje vznik vitamínu D v tele, a zabraňuje tak vzniku rachitídy. Inak je rachitída v málo vyvinutých oblastiach na svete ešte značne rozšírená.

ukulela
14. jan 2016

@gabikacentrum my s viantolomproblemy nemame. ale kamoskamala pocit, ze mala bola po nom nervozna, tak davaju jamieson Dcko a mala je v pohode. vela mamiciek ho voli ako alternativu, ked sa boja viantolu, ze je to chemia. aleakosom pisala,my sme na viantole a OK.

gabikacentrum
autor
14. jan 2016

zajtra urcite kupime od jamiesonu a skusim davat a nevady ze som jej to nedavala uz skoro 2 mesiace
a pediatricke som to nepovedala ta by ma urcite zjazdila

mirkaaa80
14. jan 2016

Vit. D je dolezity nielen na kosti ale aj na imunitu, vacsina populacie ho ma nedostatok lebo aj ked bude leto, ale ked deti natierame ochrannymi kremami a uv, pouzivame uv clony- vraj to brani prijimaniu d-cka zo slnka. My davame Baby D od Jamiesonu 2 kvapky kazdy den. A davam ho aj 16 mesacnemu aj 5,5 rocnemu. Nepodcenovat.

maminecka2
14. jan 2016

Ahojte, aj ja davam Jamieson D., aj starsiemu 4-rocnemu.
Inak Dcko je velmi dolezite aj pre imunitu, mal by sa davat minimalne v obdobi od oktobra do marca az do puberty, najlepsie do dospelosti, este lepsie stale. Nasa populacia ma malo Dcka, nemame dost slnecneho svitu a nejeme skoro ziadne ryby (tak ako severania, ktori tento deficit nemaju tak ako my).
Ak nechcete davat chemiu pokukajte alternaticne produkty, mozno nejake prirodne oleje, urcite nieco najdete.

ukulela
14. jan 2016

@gabikacentrum vadi-nevadi,to ti nevieme povedat. Alepodla mna teraz este nevadi. kazdopadne teraz je ten spravnycas Dcko davat, je zima, slnka malinko, tak ho treba doplnit. nas je oktobrovy, prvu zimu sme davali 2 kvapky, cez letodoktorka povedala ze staci jedna, teraz zasa, ked je menej slnka,davame 2.
takze nevycitajsi to, zacni davat ten jamieson a aspon si sa poucila. ak je problem s niecim, bud konzultuj s lekarkou (ak je normalna, tak pochopi, ze z vigantolu mozu byt vedlajsie ucinky ako nepokoj, ci krce a poradila by ti iny vitamin),alebo ked je doktorka blda semetrika, tak viac patraj po nete, rad sa v lekarni a podobne. jasne, ze clovek chce dietatu to najlepsie a boji sa pomaly vsetkeho, (nehovoriac o strasiakuv ockovani), ale teda na druhej strane zdravie ma ten maly cloviecik tiez len jedno, tak nim netreba hazardovat. a nie vsetko,co lekari radia je automaticky farmalobby. treba si povedat, ze chcu detom dobre. ak je pochybnost, tak overit, prekonzultovat,ale teda doverovat.

mlil77
15. jan 2016

baby mi sme mali ten problem ze maly ma maksiu hlavicku, robili odber ze ma na spodnej hranici d vitamin, bolo to v decembri odvtedy sa snazim pravidelne davat, aj vtedy som davala ale stalo sa mi ze nejaky den som pozabudla alebo maly nedopil celu flasu, .......ale stale mam s tym problem, teraz som davala dve flase do prvej 30 ml a kvapky aby som mala istotu ze to vypije(to mi poradila lekarka) ked to dopil naliala som tam dalsich 30 ml mlieka premiesala a dopil a potom som doliala celu flasu, no ked sme teraz boli u nasej pediatricky ta povedala ze cez flasu zle lebo sa to nalepi na flasu, tak som z toho zufala neviem ako mu to mam podat...ked cez lyzicku on to vypluje, vcera som dala na lyzicku a vyplul, poradte mi, musi dostavat davky kedze ma maksiu hlavicku....

sandrasaty
15. jan 2016

Ja mu davam tiež.Od narodenia s lyžičkou 2 kvapky 🙂 Mam 3mesačného syna

kakaovyrez
15. jan 2016

@mlil77 Ja som to nasim davala vzdy priamo do pusy - 2 kvapky a hned za tym mlieko. A nemali sme problem s nedostatkom. A ked svieti slnko, nechaj ho aspon 10 minut, nech na neho svieti.

monicm
15. jan 2016

@mlil77 Daj na lyžičku trošku mliečka, do toho nakvapkaj D-čko, otvor mu nasilu pusinku tak, že mu stlačíš líčka a drž ich, kým to neprehltne. Znie to drasticky, ale aj my sme tak museli postupovať a postupne si drobec zvykol a teraz už sám otvorí pusinku.

vydrnik
15. jan 2016

Davali zme od narodenia do mliecka,a nam lekarka vravela davat do 1r.

mlil77
15. jan 2016

@monicm teraz som to takto urobila, a vypil to konecne ale mam pocit ze na lyzicke nieco ostalo, lebo ostala mastna....aj vam takto ostava ?

silvik4
15. jan 2016

A ako to je pri um . Pocula som vela nazorov ze ni je potrebne podvat ze v um je vitamin D taktiez znama spominala ze da sa D pri UM predavkovat a to je nebezpecnejsie ako keby D nedavala

vydrnik
15. jan 2016

@silvik4 maly mal od druheho mesiaca UM,a davala som normalne D do mliecka,nic o tom ze by sa nesmelo davat nam lekarka nevravela,,maly bol az do 10 m naUM a nic mu nieje,

monicm
15. jan 2016

@mlil77 Občas sa stane, dôležité je najskôr dať mliečko až potom D. A keď budeš vyberať lyžičku s pusinky, tak ju "utri" o vrchnú peru.

silvik4
15. jan 2016

@vydrnik no preto sa pytam lebo dokonca na call centre pre nutrilon povedali ze to nieje uz potrebne

jasminet
15. jan 2016

@silvik4 nie je potrebny K vitamin pri umelom mlieku... D ano

perzefona
15. jan 2016

@gabikacentrum a vies ake su dosledky nedodstatku vitaminu D? Urcite horsie ako bolenie bruska... Kup D od Jamiesona... Niekedy lutujem deti ze maju nasledky kvoli tomu ze mama nerobila co mala.... Keby si byvala v dubaji tak nemusis davat kedze je tam slnko nonstop... Ale u nas este teraz v zime.

vydrnik
15. jan 2016

@silvik4 my zme Nutrilon nepouzivali,mali zme Babylove aj lekarka o tom vedela,aj ked bol v nemocke ako trojmesacny som mu davala D,

siska53
15. jan 2016

@gabikacentrum
@gabikacentrum davala som do dvoch rokov kazdy den a aj teraz stale davam v zimnych mesiacoch zvacsa kazdy den,obcas zzabudnem.

s_mt
15. jan 2016

@siska53 ja to tiez tak robim.. ;)