Bolesti kolien u 15-ročného chlapca

18. apr 2024

Ahojte, možno mi poradíte. Syn má 15 rokov a sťažuje sa že ho občas bolia kolená. Raz jedno, potom druhé. Nie je to veľká bolesť, skôr taká slabšia no je to vraj otravné. Boli ho to okolo jabĺčka a akoby vo vnútri. Nevenuje sa žiadnemu športu, je skôr taký domased pri knihách, klavíri. Telesnú priam neznáša od malička ale je štíhly, nie je drevo proste ho nebavia hodiny telesnej a ani šport celkovo. Rychlo vyrástol za posledný rok. Ma rád prechádzky. Z čoho môže byť tá bolesť kolien? Môžem mu kúpiť preventívne v lekárni kamzík? Hľadala som aj na Google a tam hneď na mňa vyskočila rakovina kosti tak som to radšej vypla. Ďakujem za prípadné rady.

chrumka333
18. apr 2024

Navštívila by som fyzio, celkové postavenie tela?diastaza?nohy do O alebo X?

autor
18. apr 2024

@chrumka333 boli sme u ortopéda ale pre zlé držanie tela, kolena jej nespomenul. Má rehabilitácie máme termín až ďalší mesiac tak jej to spomeniem aby ho pozrela. Nohy občas dáva pri chodzi tak, že kolená k sebe akoby X ale dáva si na to pozor od návštevy ortopéda.

jana005
18. apr 2024

Dcéru už takto bolia kolená už asi dva roky.
Musela nechať aj karate, lebo nezvládala tú bolesť pri športe.
Jeden ortopéd povedal, že to je z plochých nôh, ďalší že je všetko v pohode a až tretí zistil, že má bežecké koleno.
A tiež má zlé držanie tela, dosť sa hrbí.
A teraz sa mi na bolesť nôh začala sťažovať aj druhá dcéra.

heln
18. apr 2024

mna dost boleli kolena na strednej, nikto to vtedy neriesil. pises, ze dost podrastol, moze to byt rychlym rastom. skor ako kamzika by som doporucila na zaklade odporucania fyzioterapeutky klasicku zelatinu v prasku ci uz bravcovu alebo hovadziu.

fido69
18. apr 2024

Rastie, preto ho to bolí. 😉

chrumka333
18. apr 2024

Všetko so všetkým súvisí 🙂 nesprávne držanie tela, oslabený stred tela sa kľudne môže premietnuť do bolesti kolien. Odporúčam nájsť ozaj dobrú fyzio,s recenziami.

tatinka
18. apr 2024

Ahoj,moze to mat z rychleho prudkeho rastu. Mal to aj moj brat,rychlo sa yvytiahol este na zakladnej skole a bo!ievali ho z toho kolena,dokonca aj koza mu tam popraskala,casom to preslo. Je to uz 40rocny chlap a ziadny problem s kolenami nema.

vsadeviem
18. apr 2024

Ak sa ta bolest objavuje aj v noci tak to mozu byt rastove bolesti.

lulu2014
19. apr 2024

Urcite chodte aspon na RTG - moze poslat aj pediater +popis. A uvidite. Nasa ma tiez problemy a ma tam nieco este nedorastene ?! a boli ju to aj v klude. Nemohla sportovat rok a este pokracujeme. Klacat, skakat , behat vobec by nemala. Potrebuje to cas.

lavender273
19. apr 2024

Ja som to mala ako cca 14 rocna, bolo to diagnostikovane ako 'rastove bolesti'. Pamatam si ze som chodila na nejake elektricke liecby. Po case to preslo.

autor
20. apr 2024

@lulu2014 jasné, pôjdeme. Už som písala pediatricke, tak mi volala že najskôr máme skúsiť kolagén na mesiac, dva a ak nepomôže máme sa prísť ukázať. Ale vraj v tomto období na 99% rastové bolesti. Ak by bol opuch máme prísť okamžite, to ale nie je.

lulu2014
20. apr 2024

Drzim palce aby to boli “iba” rastove bolesti. Ktore su tiez samozrejme neprijemne. 🍀