8-mesačné dieťa otvára a zatvára dlane

24. jún 2023

Ahojte, možno je to blbosť ale môj 8 mesačný syn už pár týždňov ked sa začne na niečo sústrediť začne otvárať a zatvárať dlane. Po chvíli keď sa zameria na niečo iné tak ich uvoľní a prestane. Robili to aj vaše deti? Lebo mám staršieho a ten to nerobil

tanyag
24. jún 2023

🙄

autor
24. jún 2023

@tanyag @tanyag na čo toto? Za to že vám to príde divné riešiť, druhá matka môže mať strach alebo sa jej niečo nezdať a je v poriadku sa opýtať, na toto sú diskusie. Nerozumiem hlavne v tejto dobe ženy ako dokážu byť k sebe hnusné. Hlavne matka k matke. Ak nemáte čo povedať k tej danej téme tak nekomentujte. V živote by som si ja nedovolila ja zhodiť niekoho za to že sa niečo opýta. Snáď budete mať pekný deň

stellarstar
24. jún 2023

Je to normálna reakcia, iné by bolo keby malo kŕče ale keď otvára zatvára tak je to ok

tanyag
24. jún 2023

@autor
Veď som nič nenapísala 🙂 hlavne kľud

autor
24. jún 2023

@tanyag tak čo ste chceli povedať tým smajlíkom? Ja som v kľude ale nemám rada takéto veci. Keď to vidím potom koľko detí je takých čo sa smejú z druhých detí. Pretože aký rodič také dieťa, to si treba uvedomiť že tak ako sa správam ja bude sa aj moje dieťa. Ja keď môžem vždy poradím aj keď sa mi to zdá blbosť alebo som radšej ticho pretože to čo mňa netrápi a nemám z toho strach neznamená že druhý človek to bude cítiť tak isto ako ja a nemám pocit že by to malo byť na smiech alebo na prekročenie očami či hocičo iné.

autor
24. jún 2023

@stellarstar ďakujem

tanyag
24. jún 2023

@autor
V prvom rade sa nesmejem. Ak by som sa smiala, napísala by som iného smajlíka. V druhom rade ten smajlík som dala preto, lebo mi príspevok prišiel "divný".
To je všetko. Prajem pekný deň.

autor
24. jún 2023

@tanyag pekný deň aj vám

mogaa
24. jún 2023

vôbec neviem čo riešiš....každé dieťa je iné, inak sa teší, inak je na nom vidieť že sa sústreďuje....kopec detí vyplazuje jazyk keď sa na niečo sústredí....synovec sa tešil tak že krútil zápästiami to mohol mať okolo 2rokov, jednoducho robil to vtedy keď sa niečomu veľmi tešil....tvoj má 8mesiacov, kludne to môže byť pohyb ktorý zistil že ho vedome vie a opakuje ho....

motogirl699
24. jún 2023

Aj naša to robí. Zisti, že má ruky, tak sa na ne začne sústrediť. Otvárať s zatvárať dlane, otáčať ich, hýbať prstami a pozorovať ten pohyb. Mne to príde ako normálne. Dieťa skúma svoje telo a co s nim dokáže.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
24. jún 2023

@motogirl699 Myslim ze vacsina deti zisti ze ma ruky okolo 4 mesiaca. Sice kazde dieta je ine, ale na 8 mesacne by som povedala ze uz davno ruky objavil.

Autorka, je to taky akoby mimovolny pohyb ze mu akoby tie ruky isli same, alebo skor cielene ze tym chce nieco povedat ako napriklad ze chce aby si mu nieco podala.
Ten prvy pripad moze znamenat ze to robi koli tomu ze je vzruseny, nervozny a je to foma ukludnenia. Je to tiez znak autizmu, ale v tomto veku to robia aj uplne zdrave deti.

motogirl699
25. jún 2023

@andreatytler nehovorím, že to je novinka, ale nevidím na tom nič zlé, že ju to vie stále zaujať