Som zlá matka, keď neplačem?

syska111
17. nov 2023

Ahojte, mam 2 rocnu dcerku nadovsetko ju zboznujem je moje vsetko, ale ked spadne alebo sa udrie tak neplacem ale snazim sa jej pomoct je mi to luto ale neviem zacat hystercit ..zijeme so svokrou a stale ked sa mala udrie alebo spadne spusti velky plac a krik na mna ze ako je mozne ze mne to nenu luto ze neplacem.. som zla matka? Mne ona urobi este vacsi stres ako to ze mala sa udrie... Mne to je luto ale proste niesom taka citliva aby som za kazdy pad plakala mala sa podla mna este viac zlakne.. je tu este niekto taky?

zuzanka.zuzu
17. nov 2023

dosť by pomohlo nežiť so svokrou 😉

nelca84
17. nov 2023

@syska111 nechapem, preco by si mala plakat ked sa tvoje dieta udrie alebo spadne. Ja som sa s tym este nestretla 🤷‍♀️

danyelia
17. nov 2023

Ahoj, tak toto počujem prvý krát, že správna matka by mala plakať, keď jej dieťa spadne 😃 Skôr by som nariekajúcu matku považovala za divnú a hysterickú...

syska111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syska111
autor
18. nov 2023

Omylom som vymazala 😆ale kazdopadne dakujem uz viem ze nie som ja ta divna

sovica
18. nov 2023

Považujem sa za empatickú osobu, ale naozaj som nikdy neplakala, keď sa moje deti udreli, spadli alebo si nejak ublížili. Samozrejme mi to bolo ľúto, ale k čomu by bolo dobré plakať alebo nejak ináč hysterčiť. Práve naopak, vždy som sa snažila si zachovať chladnú hlavu, aby som mohla deťom adekvátne pomôcť, či už po psychickej stránke - utešiť alebo po fyzickej - ošetriť.
Prestaň o sebe pochybovať, v žiadnom prípade nie si zlá matka, nedaj si niečo také od svokry vsugerovať. A viem, že na to si sa nepýtala, ale nerozmýšľali ste nad tým, že by ste sa od svokry odsťahovali? Ak budete s ňou žiť, celý život sa Ti bude starať do výchovy dieťaťa😠 a Ty budeš o chvíľu zrelá na psychiatriu🙈🙉

amelie2017
18. nov 2023

Fuu, skor tvoja svokra prehana, vsak tym teatrom dieta este viac vystresuje. Chladna hlava, pofukat a ides. Ak je vacsia odrenina, osetrit, pomojkat a co najmenej pozornosti tomu venovat. Ja som sa rozrevala len raz, ale to uz dcera spala, len som si prehravala moment, ako spadla a otocila sa ku mne s celou pusou a bundou zaliatou krvou.

nikiki29
18. nov 2023

Ja pri dieťati plačem len od dojatia, pripadne potajomky od psychického vyčerpania 🙈
Podľa mňa je super, že neplačeš, dieťa potrebuje oporu a pomoc, nie hysterku. Je super ak by si takto s chladnou hlavou zvládala aj ťažšie úrazy, problémy.
Spýtaj sa svokry ako má tvoj plač malej pomôcť 🙄

andreatytler
18. nov 2023

@syska111 Tak ja som dost velky placko a tyzden som plakala ked isiel do jasli, ale za 4 roky som nikdy neplakala ked sa mi dieta udrelo, alebo spadlo. Este som nepocula o mame co by to robila. Podla mna hra svokra divadlo.

micusa2222
18. nov 2023

@syska111 najvyšší čas odísť zo spoločného bývania so svokrou, aby riešila , prečo plačem, prečo neplačem, no prepáč

diewcatqoo
18. nov 2023

Preco by si mala plakat a kricat, ked sa dieta udrie alebo spadne? My sme mali take obdobie, ze syn padol aj 20x denne ako hruska. To som mala plakat cely den?
Niektori ludia su totalne na hlavu asi. Svokra je nejaka drama queen, nie?

januska12323
18. nov 2023

Najvyšší čas na sťahovanie.

ivik4
18. nov 2023

Kriste
Ani ja nerevem skrz p*coviny 😃

milanemila
18. nov 2023

@syska111 ja tiez neplacem ked dcera spadne, ved preco by som mala, aby som ju este viac vystresovala a rozcitila? Svokra bude asi riadna hysterka melodramaticka 🤦🏼‍♀️

rebrambora
18. nov 2023

Keby si pri takychto situaciach plakala, zena bola by si v pi..
Ved to je maximalne ujete 😅

minenkak
18. nov 2023

@syska111 a prečo by si mala revat ty však ty si nespadla

slovakboy
18. nov 2023

@syska111 ja keď som bol mladý, tak som neplakal keď nám deti padali. Ale teraz som oveľa citlivejší. To že neplačeš si nevyčítaj. A všeobecne - nik ti nemôže prikázať aké máš mať ty pocity. V robote mám kolegu čo mi povedal: A ty si slabý šéf, lebo sa nevieš ani nasrať. To, že si emočne stabilná je veľká výhoda a svedčí to o tvojej psychickej sile. Sú však situácie kedy je smutok, plač aj hnev na mieste. Ale to nie je téma tohto príspevku.

andy37
18. nov 2023

@syska111 v tom prípade som ja ešte horšia matka lebo ja nie len že neplačem keď moje dieťa padne, ja za ním dokonca ani hneď neutekám a neľutujem ho. Veď sa vie samé postaviť, oprášiť ruky a ide sa ďalej.

0silvia0
18. nov 2023

@syska111 a tete svokre uz nacisto sibe? To je nejake meradlo dokonalej matky, ked zacne hystercit a vrieskat?
Prosim ta, kvoli zachovaniu svojho zdraveho usudku, practe sa od svokry co najskor.

lucia13022023
18. nov 2023

Dieťa sa viac zlakne a začne plakať keby začneš hystercit a plakať ze co sa stalo 🤣 moja mamina ani raz co si pamätám neplakala keď som spadla, a nerobí to z nej zlu mamu.. A nie raz som mala kolená rozbité, zo stromu atď 🤣
Teraz sa syn učí chodiť a keď spadne tiež nerobím hneď paniku, padol, postavi sa a ideme ďalej.

majlo1234
18. nov 2023

Neplace, ked padne. Ale mozno patri svokra k inej etnicite, kamoskina mama aj otec zvyknu robit taketo teatro este aj v jej dospelosti.
Inak ale place pre deckom, ked potrebujem. A vSvetlujem, ze je to normalne 🙂

pkgirl30
18. nov 2023

zaujímavé aké chobotiny dokáže jeden človek natárať tomu druhému ....to tvojej svokre ešte nikto nepovedal že čím viac budeš pri dieťati hysterčiť tým to bude horšie a dieťa bude z teba v strese. Čo to neotočíš proti nej, nech so svojím vyplakavanim ide niekam inam a neobťažuje tým teba a tvoje dieťa ♥️

ivangeline
18. nov 2023

A preco by si mala plakat? Lutost vies vyjadrit aj slovne. Fyzicky. Mimikou...

majamat
18. nov 2023

ja tiez nechapem preco by si ala plakat. mas ratovat dieta, nie plakat. obycajne pady su bezne, pokial dieta nema nic vazne, envidim dovod na plac.

mm pri dcere sice neplakal,a le az nenormalne sa zaujimal vzdy o jej zranenie, zvelicoval. dcera sa velakrat chovala hystericky pri pade - tp eje dosledok. jednoducho vdaka jeho spravani prikladala tomu vacsi doraz,a ko by bolo vhodne.
aj terza nietkore veci preziva az moc. aj ked teraz ma zranenu nohu a teda poimaly ani nepipla. uz ju ma tyzden opuchnutu a ma tam modrinu.

bloger
18. nov 2023

Skôr si emočne zrelá a rozumná. Nerobíš paniku pre niečo čo je normálne. Ale ako dobrej mame ti to je ľúto.

kulumulu123
18. nov 2023

@syska111 tvoja svokra je trosku mimo. Asi by bolo fajn zamysliet sa nad vlastnym byvanim lebo toto nepomaha ani tebe a uz vobec nie tvijmu dietatu ktore m az toho akurat zmetik v hlave...
Ak by sa nebajboh stal nejaky vazny uraz a ona musela konat s chladnou hlavou tak hysteria tvojej svokry by skor priviedla tvoje dieta di hrobu ako by jej pomohla ale to uz sa bavime o uplne inych extremoch....

marca12
18. nov 2023

@syska111 preco by si mala plakat???? Ved potebujes zachovat pokoj a rozvahu a nie panikarit. Podla mna je chora svokra,ked si mysli,ze lutost sa prejavuje iba placom.

olimuc
18. nov 2023

Tak potom by bolo 99% matiek zlych, ked dieta spadne, tak ho idem pozbierat a pozriet, co sa stalo .. nie hystercit. Ako pisu vyssie … treba sa odstahovat od svokry, lebo osprosties nadobro. Ona nebude uplne v poriadku … sice sa hovori, ze hlupost nie je nakazliva… ale Siri sa velmi lahko

terezka1947
18. nov 2023

@syska111 ja som citlivý človek a rýchlo sa dojmem.
Ale vždy v stresovej situácii som nejakým zvláštnym spôsobom kľudná a racionálne riešim veci. A nemyslím,že pád dieťaťa je dôvodom na plač matky,to čo potom vážne situácie.

svokrinjazykmonika
18. nov 2023

@syska111 tak ja som akože riadne plakala/panika/stres keď si ako 10 mesačná do krvi rozbila nos. Ale keď spadne úplne normálne bez ublíženia, tak samozrejme nie je dôvod vyvádzať. Svokra je nejaká divná ale najväčší problém vidím v spolužití.