Ako zvládate rodinu a prácu?

20. apr 2024

Ahojte, ako zvládate všetku bežnú operatívu? Myslím chod domácnosti, deti, prácu, atď?
Lebo ja som hotová.. vstávam o 5.45, o 6.40 musim ist z domu lebo dochádzam do vedľajšieho mesta, cca 45 min. Robím na manazerskej pozicii, veľa práce.. o 17.00 prídem domov, treba sa učiť s detmi, nachystat veceru, upratať.. manžel sa zapája, to je vsetko ok, ale predsa mám pocit, že gro je na mne. Mám stavy úzkosti, hypo funkciu štítnej žľazy, stále cítim taký čudný tlak na hrudi. Za posledného pol roka mi viackrát robili ekg, doktori sa tvária, že je vsetko ok. Ale mňa už prepadajú kadejaké myšlienky. Že čo ak dostanem infarkt, čo ak zomriem - no nič príjemné. Je to začarovaný kruh. A tak som sa chcela spýtať vás - ostatných mamín, že ako to zvládate. Možno som len ja taká padavka 😢😢

mamina7070
20. apr 2024

bud chod na nizsiu poziciu menej stresu menej prace
alebo si zaplat zenu co vyzdvihne deti urobi s nimi ulohy uprace navari a teba takto odbremeni

mamina7070
20. apr 2024

si na ceste k psychickemu zruteniu sa najma ak lekari na ekg nic nenajdu

sarita510
20. apr 2024

niekoho na vypomoc si najdi

zmrzlinka2021
20. apr 2024

A prečo je gro na tebe?

zmrzlinka2021
20. apr 2024

Aké máte staré deti?

janickacrazy
20. apr 2024

Neviem aké veľké máš deti, ale skús ich viesť k samostatnosti čo sa týka domácich úloh, ak nemáš prváka, tak nech si píšu sami a ty len skontroluješ, takisto poriadok, uprac len tak rekreačne cez týžden, takisto zapoj deti, nech si upratujú sami po sebe. Teplé večere takisto nepotrebujete, tak len niečo na rýchlo urob, snaž sa proste veci si zjednodušiť. Prípadne ak sa dá daj si v práci skrátený úväzok alebo si zober pár dní dovolenku. Ja som tiež unavená po práci, niekedy si poobede aj pospím na hodinku, lebo vstávam o 5 ráno, čo je pre mna masaker.

viestta
20. apr 2024

A otec deti co robi?

mamamasama
20. apr 2024

Ľudia. Uvedomujete si, že žijete len raz? A tento čas tu letí neuveriteľne rýchlo. Stojí ti tá práca za to? Ja som sa práce vzdala, len aby som mala pokoj a bola doma s rodinou. Síce zarábam menej, ale ten pokoj je na nezaplatenie.

lentilka46
20. apr 2024

Ako to zvladam? Tazko. Vypustam vsetko to, co nie je dolezite a akutne. Snazim sa zmierit s miernym bordelom v domacnosti, odovodnujem si to tym, ze tam predsa zijeme a fungujeme, ale fakt nestiham upratovat veci denne. Upratujemraz tyzdenne, prach, vysavanie, dlazky a odlozenie vsetkych veci na svoje miesto - to mi usetri cas cez tyzden. V nedelu varim vacsi obed, aby sme jedlo mali vykryte do utorka, nie vzdy sa to podari,ked nam chuti viac. Detimaju teply obed v skole,skolke, cize mi nevadi, akmaju 2-3x do tyzdna suchu veceru v podobe chleba so sunkou, vo vajicku alebo krupicu. V stredu zvyknem varit nejaku polievku alebo jedlo,kt.nam vydrzi do piatka ako obed pre nas s manzelom do prace a ako vecera. Cez tyzden su dolezite ulohy a kruzky v ramci skoly a aspon chvila hrania,jasenia a rozpravania s detmi, ostatne pocka aj na vikend.

mili2016
20. apr 2024

@mamamasama presne moja reč . Ja viem že v dnešnej dobe sú peniaze naozaj dôležite, ale tvoje deti majú detstvo len jedno. Radšej sa uskromniť ale zato byť s deťmi.

dzejny656
20. apr 2024

Uff, to musí byť hrozné sa tak cítiť. Ja by som to v takom rezime ako popisujes tiez nezvládala. Ak si na manažérskej pozícii nemáš možnosť mať home office? Odpadlo by ti dochádzanie, ráno môžeš vstať neskôr a aj času je viac. Ja chodím do officu len cca 1-2 do týždňa kvôli socializácii, inak by som nemusela aj vôbec. Mne to veľmi pomáha mať viac času a všetko lepšie stíhať keď robím z domu.

yoxinka
20. apr 2024

Mám tri deti a cielene som vzala prácu na nižšej pozícii ako som robila pred materskou. Pracovná doba je do 16.00, trikrát do mesiaca tam musím byť do 18.00, ale piatky môžem ísť domov o 14.00. Deti vozím ráno do školy/škôlky, mám to po ceste, domov chodí najstarší sám MHD, mladších beriem ja alebo muž, podľa dohody a toho, čo máme v prácu. Všetko máme dopredu naplánované cca mesiac, akcie, krúžky, kto kedy kam s kým pôjde a muž deti vozí aj na krúžky aj všetko, nemáme to tak, že ja prídem domov a všetko robím alebo že deti sú len na mne. To by som nezvládla. Školáci sa učia sami, tam len skontrolujem občas, najstarší si upratuje sám, on aj upečie, aj ľahké jedlo uvarí, jeho to veľmi baví. S mladšími upratujem a také že pranie, vysávanie … to máme podelené s mužom, vždy sa nejako dohodneme. Fungujeme ako tím. Manžel chcel, aby som šla do práce, nechcel aby som len sedela doma na zadku a bol ochotný robiť kompromisy, inak by to proste nešlo.

jesenzima
20. apr 2024

Vstávame každý deň o 6, smer škôlka, potom práca, pre deti, krúžky ...robím krátky dlhý, manžel tiež, doma sa striedame. Varí ten,kto je doma a komu sa chce, upratovanie takisto ... Domácnosť riadime tak zbežne, radšej voľný čas trávime vonku s deckami ...
U nás žiadne upratovanie a varenie, žehlenie a utieranie prachu nie je dôležitejšie, ako naše zdravie ...

autor
20. apr 2024

@janickacrazy máme prváčku a štvrtáka..

betulinka1
20. apr 2024

Tie stresy na hrudi su stres a vysoke nároky sama na seba. Skus lavekan, persen. Cas pre seba, nejake meditacie, vecer Skus na slúchadlách pustit Lajprika a hypnozy na zaspavanie, zacvic si doma pri telke jogu sama niekde v izbe aj 20 min. je lepsie ako nic. Dvakrat do tyzdna nevar, objednaj podla toho ako si unavena. Musis ukludnit seba aby ti prestali tie tlaky na hrudi.

autor
20. apr 2024

@yoxinka ja som v práci do 15.45. Lenže cesta mi trvá 3/4 hodinu, nakúpim, vyzdvihnem deti v družine. Home office mávam..

nicicka
20. apr 2024

Si veľmi blízko na ceste do pekla...Spomaľ, inak nie že budeš musieť na nižšiu pozíciu ale minimálne pol roka do nej ani nevkročiš. Manažérske pozície sú nevdacne pozície. Žiaľ veľakrát je už neskoro keď sa to spusti...

alchemilkazltozelena
20. apr 2024

Od septembra budem mať aj ja prváka a stvrtacku... Už teraz mám vyplazený jazyk aj s mužom, upachteni sme denne.. keď syn nastúpi do 1.rocnika neviem si to ani predstaviť 😓

autor
20. apr 2024

@betulinka1 tie prírodne preparáty mi nezaberajú.. len Lexaurin alebo oxazepam.. ale nechcem si zvykať na benzodiazepiny.. to je začiatok konca. 😢

januska12323
20. apr 2024

Telo ti hovorí aby si spomalila tak ho počúvaj. Večere netreba variť ani upratovať každý deň. Zvyšok nutných vecí rozdeliť medzi všetkých členov domácnosti.

autor
20. apr 2024

@alchemilkazltozelena ja už niekedy fungujem na zotrvačnosť.. unaveni sme aj s mojim mužom - strašne.. on ma aspoň Dobru povahu v tom, že sa netrápi ako ja a tým padom nemá všetku tu psychosomatiku

autor
20. apr 2024

@januska12323 neupratujem každy den.. ale blbý pocit z chumacikov prachu na podlahe mám.. ani nevarím každy den

lauriik
20. apr 2024

Mas toho nalozeneho moc. Ak mas tlaky na hrudi a lekari nic nenasli tak je to psychicke. Robis nejaku psychohygienu? Mas cas pre seba? Robis nejake veci co ta tesia? To, ze vstavas 5:45 a domov chodis o 17:00 je sialene. Co robi v domacnosti muz? Cez vikendy si aspon odpocines? Alebo davas dohromady domacnost? Ak tie peniaze nutne nepotrebujete tak by som sa zamyslela hladat inu pracu. Zdravie mas len jedno a zivot tiez.

zuzanockamt
20. apr 2024

Autorka
Znížiť nároky na poriadok v domácnosti. Ja väčší poriadok robím raz do týždňa. Ak nie som doma cez víkend, tak raz za dva týždne. Vysávam ale takmer denne, aj prach utriem častejšie, keď ho vidím. Žehlím až keď je veľká kopa prádla. Počas pracovného týždňa uvarím tak 1-2krát, keď bolo dieťa mladšie, varila som denne, každý druhý deň. U mňa je pozitívum, že mám veľmi samostatného puberťáka, takže mi ostáva len škôlkar. Doma z práce som okolo 15:00-15:15. Robím ešte ale doma hodinku až dve. Výhodou je, že škôlku, školu, prácu, obchody mám v rozsahu 5-15 minút pešo od domu. Voľný čas pre seba takmer nemám, psychohygiena žiadna.
A tie lieky vyhoď a nejedz to, zarábaš si na slušný problém, ak ho už nemáš.
Ja užívam len horčík, vitamínové doplnky, trpím nespavosťou, no dá sa to zvládať.

yoxinka
20. apr 2024

Tak pokiaľ sa cítiš tak zle, musíš niekde ubrať. Buď zmeniť prácu alebo nejako inak prerozdeliť činnosti alebo niečo úplne vyhodiť. Ja napriek tomu, že robím full time, mám tri deti, pričom najmladšia je ešte škôlkarka, nepomáha nám nikto sme na všetko s mužom sami, som úplne v pohodičke. Ja som náročky vzala prácu na nižšej pozícii, predchádzajúca pozícia znamenala veľkú zodpovednosť, často som ešte doma dumala čo a ako. Teraz zavriem v robote dvere a ďalej nič neriešim, čistá hlava. To tiež veľmi pomáha k mojej psychickej pohode. Skús porozmýšľať, kde vieš ubrať.

stannkal
20. apr 2024

Autorka: nie si padavka ale máte to zle nastavené. Tvoj problém je určite práca a nie domácnosť, ved si z domu 10h denne. Ak si manažérka, skus si vyjednať zníženie úväzku alebo hľadaj niečo iné s nižším uvazkom. Pripadne viac HO. Ja robím 6h úväzok, manžel klasický, obidvaja často HO, a mam pocit ze to je pri 4 ročnom dieťati tak max práce čo sa dá zvládať. Nie si divná ty ale tí čo tvrdia ze to tak musí byť. No nemusí, je to cele zle nastavené.

hederamonstera
20. apr 2024

Radia tu neupratovat ale cloveku nevadi upratat ale skor sa pozerat na ten bordel, uplne chapem, proste je to psychicky deptajuce vidiet ten bordel. Pories si upratovacku, ak tak makate, tak na nu musite mat peniaze. Meditacia, joga, cvicenie, proste psychohygiena musi byt. Si clovek, nie otrok

brendaa
20. apr 2024

Ahoj zo štítnej žľazy nemáš búšenie srdca, vyšší tlak... Berieš niečo od endokrinológa?
Uvar na dva dni, alebo si môžte niečo objednať.... Úlohy si môžu urobiť, samé ty ich môžeš skontrolovať, pomôcť..... Manžel môže deti osprchovať, uspat rozprávku prečítať...

betulinka1
20. apr 2024

Tak to radsej AD ako to co ti pomaha. Ked ina cesta nie je, nejake slabé 10mq na pomoc.

lucia245
20. apr 2024

Ako vážne? Zmeň prácu, zmeň prácu, zmeň pracu