Čítanie dvojročným deťom pred spaním

lucylliana
30. apr 2022

Ahojte ale knizocky čítate pred spaním svojim 2ročným detičkám. Rada by som nabrala nejakú inšpiráciu od vás a nie len blížila a hľadala na internete.

diamond007
30. apr 2022

@lucylliana my sme vždy čítali Krtka, toho zbožňuje dodnes a má 3.5 už 😀 a ešte máme knižku Krtko Rudko a jeho kamaráti... Mala od 3 r všetky vie naspamäť a musím to dokola čítať. Ak niečo prečítam inak alebo skrátim, opraví ma a dokáže si ,,čítať sama,, lebo vie presne čo je na každej strane napísané už. Takže ja už dva roky čítam len krtkov dokolecka dokola a to máme plnú knižnicu 😀

bafka
30. apr 2022

@diamond007 nas miluje Krtka asi odkedy vnimal svet. Ma 4 roky a este ho to neopustilo 😃

bafka
30. apr 2022

@lucylliana Nie som žaba, pobozkaj ma 🙂perfektná knižka. Krtka😃 ale tie sú dlhé, to som sa dohodla s ním a čítala aj na 3-4x na pokračovanie. Čítali sme aj také básničky napr z knihy Zvieratká z abecedy. Deduško večerníček. Od 3rokov má rád Rozprávky o dopravných značkách, to si vyberie o ktorej značke chce. Škriatok v pyžamku- ale mal rád len o zúbku a o zlosti, iné sa u nás nečítali 🤷🏻‍♀️ Mám knižku Macko Timko (z môjho detstva ešte), tak na tých fičal a fičí, veľa vie z nich už naspamäť. Mal rád aj také obrázkové (hasiči, policajti…), kde nie je text ale na obrázkoch je kadečo a rozprávali sme o tom a aj on postupne začal hovoriť čo vidí.

cajomila
30. apr 2022

Áno čítam deťom pred spaním.

3tato
30. apr 2022

Dcéra má 5 r. a pred spaním jej čítam rozprávku, ktorú si vyberie. Niekedy dám aj dve-tri.
Pred rokom som si od mamy priniesol staré detské knihy ešte z 80. rokov, tam je rozprávok neúrekom ... takých tých skutočných, nie týchto novodobých, kde princovia jazdia na segway a píšu si s princeznou cez appku.
V mobile mám uložené mp3 rozprávky z detstva, ktoré boli kedysi na platniach.
(Janko Hraško, Kocúr v čižmách, Kráľ drozdia brada, Lomidrevo, Tri prasiatka a iné...) Pri tom zaručene zaspí. Takto fungujeme už 2 roky.

3tato
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3tato
30. apr 2022

@lucylliana nejak mi nevzalo fotku, tak davam znovu

simkark
Odpoveď bola odstránená
Zobraz