Priberanie počas cvičenia

ewka0012
24. apr 2024

ahojte, idem si tu trocha vyliat srdce, lebo som uz zufala so svojou vahou, mladsi syn ma o chvilu 6rokov a ja nie som schopna schudnut 10kg co mi zostali este po nom, snazim sa o to uz dlho, neuspesne. vek pribuda, mma 38r. otehotnela som v 32r a ked si uvedomim, ze cely svoj tridsatrocny zivot so pribrata, je mi tazko :( po prvom synovi som schudla dukanovou dietou ,lenze mala som vtedy 26rokov ,viac casu pri jednom dietati a pevnejsiu volu,bola som na materskej. teraz mi to nejde, pracujem denne 8-9hodin, dochadzam do prace 40km tam aj spat, sedim v aute, sedim v robote v kancelarii. vyskusala som niekolko diet a cviceni. zapisovala kaloricke tabulky, skusala keto dietu a nic. od januara som sa zaprela, ze uz to musim do leta dat a schudnut aspon 5kg ,aby som sa citila lepsie a nehanbila sa obliect si letne veci. zacala som cvicit doma s fitshakerom, cvicim 3 mesiace a vahu mam +3kg. namiesto toho aby som schudla,mam viac. oblecenie mi je stale dobre takze bude to asi nabranim svalovej hmoty. mam vysku 174cm a vahu pred cvicenim som mala 75kg, teraz mam 78-9kg co je pre mna frustrujuce,ze sa to blizi k osemdesiatke ,namiesto toho ze som tuzila mat aspon 70kg. neviem co robim zle, peciva jem malo a ked aj tak tmave,razne ci cerealne alebo tortilu, na ranajky mam kasu ,ovocie, obcas to pecivo, obedy lahke, mensie porcie, polievku, nezahustujem, nesmazim. jem biele masko,ryby,zeleninu. poobede si dam proteinovy napoj ci jogurt s granolou, alebo ovocie a veceru, nehovorim ze obcas nezhresim, to ano. nepijem alkohol ,nevyjedam chipsy ani nic podobne, nepijem sladene napoje iba obcas sirup, vacsinou len vodu,mineralku alebo nesladeny caj, ani kavu si nesladim. dva mesiace som cvicila 5x tyzdenne fitshaker co su 30min cvicenia. teraz cvicim asi 3-4x do tyzdna, bud doma alebo si idem zabehat okolo 5km dam ,chodime casto na prechadzky, tury (15-20km) alebo bicykel (10-30km bezne). kondicka sa mi zlepsila, spevnila som sa trochu ale to je cele, ja chcem schudnut. aby som obliekla povodne oblecenie, povedzte mi co robim zle? doma nakupene cvicebne pomocky (gumy, cinky, podlozky) takisto proteiny a mam aj tekuty karnitin na spalovanie, niekedy mam chut to hodit do kosa a prestat, ked mam este vyssiu vahu. pomohol by mi trener alebo nejaka diagnostika metabolizmu? lieky neberiem ziadne, mam 1,5roka po hysterektomii maternice. musela som dlho cakat, kym sa to zahoji a nebude ma jazva a brucho boliet, potom som zacala cvicit aby som to cele spevnila. a nedari sa mi ale ze vobec.dakujem za kazdu radu ci povzbudenie

ankare
24. apr 2024

@ewka0012 porad sa s osobným trénerom a rob na sebe pod jeho dohľadom. Aj jedálniček Ti vie vypracovat. Držím palce!

zuzubb007
24. apr 2024

Možno máš slabý príjem jedla, alebo potom vyšší? kolko kalórií ti to vychádza denne? ja keď cvičím musím prijať tých 2000 kalórií denne a chudnem, nezabudni, že po cviceni a pred sa hodinu nesmie jesť, lebo zastavíš spaľovanie a cvičis zbytocne

chodec15
24. apr 2024

Mas malo pohybu a vela sedis. Kym kazdy den, alebo aspon kazdy druhy nenachodis aspon 1-3 hodiny rychlou chodzou a zaroven nebudes sledovat kaloricke, tak tazko schudnes. A ked uz potom schudnes, bude ti stacit si strazit kalorie.
Najskor musis vytvorit ten deficit a nadmerny pohyb, ktory znizi vahu. Popri sucasnych podmienkach nedostatku casu - detoch, praci a cestovani do prace to bude tazko. Keby si mala pracu do 10km, tak by si mohla chodit na bajku,... Minimalne aspon cez vikend daj oba dni po 2-3 hodiny rychlu chodzu idealne v hornatom terene v lese.

wade
24. apr 2024

suhlasim s @chodec15 - toho pohybu by si potrebovala viac (4-5 tyzdenne) aspon hodinu intenzivneho sportu. Suvisi to aj s vekom a inym metabolizmom. Ale rozumiem, ze je to casovo narocne.

mimirka32
24. apr 2024

@chodec15 ale ved pise, ze chodi casto na prechadzky, tury, beha, cvici, bicykluje

luccija
24. apr 2024

@mimirka32 túru a bicykel asi skôr cez víkend a to je málo.
@ewka0012 aj si sa merala?

chodec15
24. apr 2024

@mimirka32 Ono co znamena casto? Ak zhadzuje, tak nestaci raz za vikend ist na bajk, ale aspon kazdy druhy den treba 1-2 hod rychla chodza, idealne chodza prekladana behom a nie po rovine, ale skor beh, sprinty do kopca (setri to klby a su intenzivnejsie ako beh po rovnej asfaltke) a zaroven minus 500kcal pod bezny metabolizmus.
Cvicenie spevni telo, ale tuk spaluje vytrvala intenzivna dlhotrvajuca cinnost podporena malo kaloriami pod bezny prijem, kde su v dostatocnom mnozstve zastupene bielkoviny.

lujza123
24. apr 2024

@ewka0012 Ach akokeby čítam o sebe, po cca 34 začala ta váha stúpať, kilo za kilom. Zdravá strava, veľa športu (ja som mesačne odbehla okolo 250 km po horách aj s pneumatikou okolo brucha)

Mne veľmi pomohol prerušovaný pôst, s tým ze 1-2 x mesačne držím aj 36 hod pôsty.
Zo stravy som úplne vylúčila:
cukor (biely rafinovaný, ostatne ako ovocie, med, stéviu jem),
laktozu (v podstate všetky mliečne výrobky)
Lepok
Ziadne polotovary a umelo spracované potraviny (ziadne šunky a masové výrobky, žiadny gultaman sodný atd )

Konečne po rokoch trápenia sa ide váha dole, pomaly ale ide.
Ja som bola už dlho presvedčená ze za mojim priberaním stali hormóny, až teraz mi vyšetrenie potvrdilo autoimúnne ochorenie štítnej žľazy. Ona už fungovala/nefungovala asi dlhšie, len to krvné testy odhalili až teraz Prerušovaný post je vynikajúci pre ludi so spomaleným metabolizmom, hneď ako som s ním začala prišli prve zmeny

Akonahle som vyradila lepok a laktozu váha sla dole ešte rýchlejšie. Momentalne tiez cakam na gastro vyšetrenie ohľadom potravinových alergií, tie sa vedia prejaviť rôzne niekto schudne, niekto priberie.

pralinka86
24. apr 2024

Podla mna mozes mat rozhadzany organizmus z tych vsetkych moznych diet, co si mala... Plus aj vek.
Cize ak nehladujes, mas bielkoviny, tak len vydrz este.
A tiez, neviem ako zdravotne, či sú hormony ok, vysledky u vseobecnej.
Ak ano, tak teda pockaj, telo sa musi spamätať.. 30 rokov priberat a za 3 mesiace chudnutia mat vysledky by bolo fajn, ale asi nie udrzatelne.
Navyse, sama pises, ze si pevnejšia, cize je tam zmena, vidno výsledok, aj ked este nie taky, aky chces
Pohybu mas podľa mna dost, neviem ci niektore necitaju, cez týždeň cvici, beha cez vikend, bicykel, tura.
Neviem kolke baby tu daju 20km turu, na to chce mat trochu viac kondicky, aby clovek nebol odpaleny, hlavne ak cez tyzden ma sedavé zamestnanie

lenka098123
24. apr 2024

@lujza123 ako máš nastavený prerušovaný post?

ktochytavzite
24. apr 2024

skus takto jest. Rano jogurt kava,obed salat zeleninovy,mozno troska syra,tuniaka,ale malo len na spestrenie chuti.vecera tvaroh,tuniak z konzervy,jogurt.A uvidiss ci lepsie .Polievky ani nejedz ak mas aj druhe,bud polievku alebo salat,nie aj polievka aj druhe.A skus radsej 45m bicykel ak mas doma stacionar alwbo beh.rychla chodza a u idis ako to pojde ten sport co robis je kardio?Ci svalovy ,svalove cvicenia ani nerob rob kardio .

lujza123
24. apr 2024

@lenka098123 ako kedy 8:16 alebo aj 6:18 , pár dni pred MS bez pôstu, to mám väčší hlad
Tých 36 hod bez jedla si davam vzdy po konci menzesu, vtedy mi vôbec nevadí nejesť

zu82
24. apr 2024

Chapem ta… A ja som na tom podobne, mam 42, 4 roky od porodu, cvicim 5-6 krat tyzdenne po hodine (kardio, silovy trening, pilates).Strava je dobra, kedysi som pouzivala KT, cize mam prehlad. Mam 170cm a ani bohovi sa neviem dostat pod 66kg, uz sa ani nevazim, len ma to vytoci. Ako ono nejde o kila, mne je to jedno, ale mne sa zda, ze priberam kazdym dnom, stehna uplna katastrofa, keby aspon pevne, ale mne sa zda, ze som mlandravejsia a mam viac celulitidu ako pred troma rokmi, je neviem, ci ten vek sa az takto so mnou zahrava. Toto uz je ciste zufalstvo 🤷🏼‍♀️ a nebavi ma to.

lujza123
24. apr 2024

@ewka0012 ešte ma tak napadlo ked čítam co ješ, pozor na tie zbytočne každodenne cukry - kaša, granola, sirupova voda, ak tieto výrobky kupuješ v obchode býva to zbytočne presladene, zafarbené, občas plne lacných tukov ako palmový olej.
Jednym z najdôležitejších orgánov na chudnutie je pečeň, čím čistejšie a jednoduchšie jedlo budeš jesť tým lepšie ti bude pracovať a spaľovať tuk ..
Fakt nauč sa sladiť si sama, napríklad medom (agáve, datľové pasta, stévia) a veľmi striedmo. Do kaše, jogurtu si nasyp škoricu, vanilkovy extrakt, hrozienka, banán.
Sirupova voda je hrozná zbytočnosť, skús minerálku, citrón, lístky mäty
Nejedz v bežný deň zbytočne sladkosti, šetrí si ich na bike, turistiku

A občas si nahod jedlo do kalorickych tabuliek, len tak pre kontrolu či ješ kalórií tak akurát, či mas dosť bielkovín v strave ..

Hlavne to nevzdávaj, hľadaj kde je chyba, či v tvojej strave alebo hormóny, niekde bude “pes zakopaný” .
Viem ake to je deprimujúce hýbať sa, zdravo jesť a byt stále ako jaternica, ale vzdy je cesta ako schudnúť. Len ju musis najst

blanblan
24. apr 2024

@ktochytavzite to je vtip?👀

chlebnik
24. apr 2024

Skús endokrinologiu, z okolia čo počujem tak tehotenstvá sú blázinec pre hormóny a potom si možno over premenu látok a metabolizmus pri obvodnom (možno pošle k internistovi).

majka36912
24. apr 2024

Ja som jednu dobu skoncila u dietologicky, ked sa mi dlho nedarilo pohnut s vahou. Mali sme dlhe prve sedenie, kde sa ma pytala na vsetko mozne od stravovacich navykov az po predosle diety a vysvetlila mi, ze moj problem s tym, ze som nevedela schudnut bol, ze tymi vsetkymi dietami a zlymi navykmi som si strasne spomalila metabolizmus. Ze ten uz sa naucil ukladat si tuky zo vsetkeho, co som zjedla, lebo som jedavala dost nepravidelne, odskusavala hocjake diety a podobne. Nakoniec mi to nastavila tak, ze za 8 mesiacov som schudla 39 kil. Cize za mna top skusenost, lebo som sa strasne vela naucila o stravovani vdaka nej, cely cas som bola pod dohladom, pravidelne kontrolovala moj zdravotny stav, takze odporucam vyskusat aj takuto moznost.

ankare
24. apr 2024

@majka36912 aj si si váhu udržala?

majka36912
24. apr 2024

@ankare Plus minus. Najprv som par kil pribrala, lebo ked uz ma nikto pravidelne nekontroloval, tak som mala pocit, ze mozem robit najazdy na chladnicku ako len chcem 😂 Potom som sa zabrzdila, ze ci sa chcem vazne dostat tam, kde predtym a zahodit celu tu namahu len tak a znova si zacala davat pozor.

sense
24. apr 2024

Zrejme nie si v deficite. A preto nechudnes, ono by to chcelo presný rozbor jedálnička, akú kašu, koľko kaše. Obed to ze nejes vyprážané a nezahustovane je fajn, ale tiež záleží od množstva, takisto nie je jogurt ako jogurt a granola ako granola. Ak celý deň sedia tak 30 min denne fitshaker nie je moc extra pohyb

ktochytavzite
24. apr 2024

@blanblan preco by to mal byt vtip,vysvetlis?

lujza123
24. apr 2024

@ktochytavzite pretože jej radíš v podstate hladovku, za celý deň zjesť jogurt, syr, tuniaka a šalát to je tak 500 kcal.
Jasne ze takymto štýlom rýchlo schudne a potom ešte rýchlejšie naberie naspäť aj s ďalšími bonusovým kilami navyše

katjak78
24. apr 2024

@ktochytavzite ti radi dobre, rychlo schudneṣ̌, budeš sa dobre cítiť ale budeš musieť si dať potom pozor, aby si to hneď nepribrala. Hlavne nejesť tie proteinove sprostosti /tyčinky, jogurt, nápoje/z toho sa pribera,to si môžu dovoliť len ṣ̌portovci.Mne sa podarilo schudnúť z 85 kg na 55, teraz mám 60 a výšku 170 cm a mám 47 rokov. Podarí sa ti to určite👍

zelamaria54
24. apr 2024

ewka0012
Prv ako začneš s chudnutím, trénerom, vypracovaním jedálničku obráť sa na endokrinológa. Ženy, vo väčšine prípadoch, ktoré nedokážu schudnúť majú problém so štítnou žľazou hoci nepociťujú žiaden problém. Osobne od r. 2022, 12 kg nárast, pri 1270 kcal denne+mám aj hist. intoleranciu. Vyjadrenie doktora: “ťažko schudnete” t.j. vôbec. Pred dverami stála pani cca 40 r. váha pôvodná 55 dnes cca 85-90 kg.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ktochytavzite
25. apr 2024

@lujza123 a?Ja tak jem uz pomaly 10r a nie sim pribrata po 3 detoch.Proste hlasovky pre telo nie su skodlive,mozu byt dokonca aj pre zdravie uziticne.
Ide o zdr styl na cely zivot nie na oar mesiacov.

blanblan
25. apr 2024

@ktochytavzite to vôbec nema so zdravím štýlom nič spoločné, akurát tak s poruchu príjmu potravy. Toto nikomu neraď a buď rada že si zdravá. (Ak si)

ktochytavzite
25. apr 2024

@blanblan ona sedi cely den ma nadvahu,nepotrebuje jest vela kedze z toho nechudne obmedzit a potom udrziavat,to nie je o poruche ale o chudnuti,neschudne ked rano bude jest chlieb obed polievku a maso s prilohami a vecer aˇeste salat,salat staci na obed

lujza123
25. apr 2024

@ktochytavzite pôsty/hladovky sú zdravé, ale to je niečo úplne ine ako dlhodobo žiť bez sacharidov a s 500 kcal denne .
A pri cvičení, športe vládzeš? Ako tu autorka spomína celodenné pešie a cyklo túry, to si fakt neviem predstaviť dať si jogurt a dajme tomu 4-5 hodín šlapať do kopca a potom si dať šalát 🤷🏼‍♀️
Este ten krátky beh a polhodinové cvicenie by možno o hlade jeden, dva krát zvládla, ale autorka píše ze cvičí každý deň

Ale ked to ty dávaš ze cvicis a vládzeš sj ked nic neješ tak klobúk dole teda.

ktochytavzite
25. apr 2024

@lujza123 vladzem,normalne fungujem tak.Ako ja uz po detoch som schudla aj kojenim cize dam si aj sladkost,aj pecivo ale nejem obedy a nie aj polievku aj druhe.Le ked som bola mladsia,tak normalne som tahal 12 a o 19:30 som este sla behat 8km o takej strave a 12 v nemocnici,ako stavalos a samozrejme aj mne ze som aj zhresila so sldkoatou a podovne ale vtedy som si davala vatsi pozor este.A sacharidy mas aj v tom jogurte.Inak ak poznas autoimunitne stravovanie zalozene na PDK tak sa je len maso a tuk,uplne su vylucene sacharidy ,jedia len maso,tik a vnutornosti domonca aj vajce iba niwktori a aje to aj ozdravne,ze vela autoimunit ochoreni sa in dostalo do remisie.Ta dieta je zalozena na vedeckych vyskumov a vychadza z tohonze v paleo dobe ludia sa zivili oen masom a prezili.Len je to narocne bez kavy a aj toho cukru.Ale tu nejde u autorky o doetu ale zivotny styl,musi sa tomu prisposobit hlvne mat vyssi vydaj ako prijema aona dost sedi cez den.