Vrakuňa - bývanie

terezka2233
22. sep 2022

Ahojte... Mame moznost kupit byt vo Vrakuni.

Ako SA Tam byva? / Stavbarska ulica. AJ s dostupnostou do centra, takisto robieva vrakuna nejake podujatia? Vela som Toho nepocula. Parkovanie? Dakujem 🙂)

pribinak
22. sep 2022

@terezka2233 stavbárska ulica? To je aj Pentagon a jeho okolie
Čiže nie, dik

lienka9
22. sep 2022

@terezka2233 byt ma byt priamo na stavbarskej? Alebo kde presne.a ak stavbarska tak kolko? Lebo stavbarska je aj pentagon,ale aj jedna dlha bytovka v dalsej ulici.tam sme byvali to bolo inak fajn,tam sa nam dobre byvalo..teraz byvame asi 500m odtial a ine mestske casti ako vrakunu a PB sme neuvazovali.ale naozaj zavisi ze kde presne..

terezka2233
autor
22. sep 2022

@pribinak
@lienka9 aha dakujem... Zatial nam realitak Len povedal ze nie pentagon... Ale tak celkovo tomu by som SA chcela vyhnut

mistymay33
22. sep 2022

@terezka2233 za mna stavbarska nie. Na Stavbarskej je aj slavny Pentagon. Ja celkovo Vrakunu neodporucam, ak je moznost vyberu. Ja som sa “vydala” do Vrakune a stale som si tam nezvykla a nepaci sa mi tam.

zuzuliennka1
22. sep 2022

@terezka2233 dostupnost z vrakune do centra bola autom katastrofalna uz pred 15rokmi ked som tam byvala.
Odvtedy tam postavili dalsie bytovky, takze dalsie auta,… nesla by som tam byvat uz ani zadarmo

w123
22. sep 2022

som z biskupic a vrakuna nie vobec sa mi tam nepaci

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka20
22. sep 2022

@terezka2233 Ahoj, je jedna stavbárska ulica konkrétne Stavbarska 2 a 4 ktorá nie je pri pentagone. Žila som tam niekoľko rokov a teda nevedieť že je Pentagon tiež Stavbarska ani by som ho nezaregistrovala. Takže záleží, ktorá Stavbarska... k Vrakuni, žijem tu niekoľko rokov, predtým ako som vravela na Stavbarskej a teraz na Krikovej a milujem to tu. Pod panelákom pešia zóna kde posta, obchody, lekáreň, drogéria, posedenia atd. Na druhu stranu vrakunsky lesík, cyklotrasa. Od kedy je R7 doprava super. Žila som v rôznych častiach BA ale tu to proste zbožňujem... kľudne sa pýtaj IP.

dannieja
22. sep 2022

Každý kto nikdy nebýval vo Vrakuni alebo Biskupiciach povie, že to je najhoršia časť Bratislavy. 🤦 Kto tu býva je zvyčajne spokojný, vrátane mňa. Mám tu dosť známych a sú spokojní. Ani ja by som nemenila. Možno jedine za Ružinov, ale tam sú ceny bytov oveľa vyššie. Vo Vrakuni je veľa zelene, ticho, pokoj, všetky potrebné obchody, školy, škôlky, super starosta, ktorý sa naozaj stará. Mne sa páči, že je to blízko diaľnice, čiže keď sa vraciame z dovolenky tak nemusíme ísť cez celú BA zakaždým. Zápchy tu už vôbec nebývajú také hrozné ako v minulosti, chodí sem aj vlak. Ja som spokojná. V centre mesta som do pol hodiny MHD úplne bez problémov. Sú aj dobré spoje - priamy bus na vlakovú aj autobusovú stanicu napríklad. A asociáli? Toľko ako aj v iných častiach BA. Pentagon pre mňa nie je žiadna hrozba, vidím ho z okna. 😅

lucinka1988
22. sep 2022

@dannieja presne tak, lepšie by som to nenapísala..Inak, bývam tu od narodenia a do žiadnej inej MČ by som nešla..Vyrastajú tu aj moje deti, sme tu veľmi spokojní a je to stále lepšie..A zápchy? Už dávno nie, odkedy postavili diaľnicu..navyše vlaková stanica, hrádza hneď na skok- až do centra mesta..O pentagóne by som nevedela, kebyže o ňom nepočujem stále od niekoho, kto tu nebýva a nikdy nebýval🤭Od ľudí, čo tu bývajú o ňom nepočujem, nesťažujú sa🤷‍♀️.Ale ja osobne by som si byt bezprostredne pri pentagone nekúpila, my bývame dosť ďalej od neho

wade
22. sep 2022

Bývali sme blízko Pentagónu (400m) cca 5 rokov. Bolo to zohľadnené v cene bytu a bolo tam jemne cítiť ten Pentagon. Do pivníc sa nám vlámali za ten čas asi 3x. Ale inak nič hrozne a bývalo sa tam dobre. Dobrá občianska vybavenosť a teraz s obchvatom a bus pruhmi je aj dobrá dostupnosť do mesta. Býval som aj na konci Petržalky a tam to bolo podobne. Ako nie je to najlukratívnejšie časť ale dá sa to. Každopádne ulica Stavbárska ma veľmi zle meno. Bude sa aj neskoršie ten byt ťažšie predávať. A aj ja som ten byt predal hlavne kvôli lokalite (mal som ho v tej dobe už len na prenájom) a už by som tam nič nekúpil.asi som nepomohol ale - veľmi to záleží od Vašeho budgetu a požiadaviek. Možno radšej urobiť kompromis niekde inde a kúpiť aj v Biskupiciach / Vrakuni ale na inej ulici.

juliavolna
22. sep 2022

@terezka2233 v živote !

dettilv
22. sep 2022

Baby čo je ten pentagón?

zuzanka.zuzu
22. sep 2022

@dettilv fetaci. pichaju si za bieleho dna
@terezka2233 na vrakuni je najlepsi starosta 🙂 inak nic. vsak preto aj tie byty stoja kolko stoja, nie je to zo srandy, ma to dovod

dettilv
23. sep 2022

@zuzanka.zuzu aha😐už chápem 🧐no tak pri nich sa ozaj zle musí bývať😐

vikusjk
23. sep 2022

@terezka2233 byvame tu 16 rokov, ale dalej od Stavbarskej, smer Cilizska. Nam tu dost vadi smrad z kanalizacie, z cisticky a zo Slovnaftu. Mam pocit, ze cim dalej, tym je to horsie, vecer nemozeme vetrat, lebo je tu strasny smard a v lete, ked cakas, kedy zapadne slnko a vzduch sa trochu schladi, nemoct si otvorit okno je fakt skvele... Mne osobne pred par rokmi prestala chutit voda z vodovodu, hlavne, ked chvilu postoji v pohari, chuti odporne. Vyriesili sme filtracnou kanvicou.
Nebyt toho, ze sme byt kupovali za - pri dnesnych cenach - par supov, komplet ho prerobili, dcera ma skolu cez cestu a tuzbu po dome sme si splnili kupou chalupy, kam na vikendy chodievame, tak by som to riesila odstahovanim sa. Za mna vrakuna nie je zla, ale urcite su aj lepsie miesta pre zivot v BA aj v okoli, samozrejme zalezi to od preferencii a financnych moznosti.

lucinka1988
23. sep 2022

@vikusjk Fuuuha, tak to dosť nanič, že takto cítite čističku a vodu z vodovodu..My bývame na Rajeckej, tu som smrad v živote necítila, voda je úplne perfektná, dokonca máme panoramatický výhľad na celú BA, o pentagóne neviem- za 34 rokov som nikdy nevidela, že by si niekto niekde pichal za bieleho dňa, ale tak- ja do Pentagónu nechodím, nemám dôvod🫣Fakt nemôžem Vrakuni vytknúť absolútne nič- inak by sme si ti nekúpili dobrovoľne byt, chodili sme po celej BA vtedy, aj napriek tomu, že som tu vyrastala- že možno snáď by sa nám páčilo aj niečo iné, ale nepáčilo..🤷‍♀️Museli sme sa vrátiť zase sem☺️Asi veľmi závisí od toho, kde presne vo Vrakuni kto býva- ale myslím, že je to v každej MČ- Petržalka a Ružinov nevynímajúc, tiež majú menej slávne ulice..A aj hodnota nášho bytu je aktuálne porovnateľná s inými v iných MČ..Ale tiež závisí, aký byt kto má a na akej ulici...nedá sa paušalizovať. Ale teda- nemôžem povedať absolútne nič zle, skôr naopak- po 34 rokoch to už ako tak viem zhodnotiť☺️

misinka26
23. sep 2022

@vikusjk Môžem vedieť ked presne bývate? Lebo my bývame na Kríkovej a teda voda výborná a čističku je pravda, že v letných mesiacoch bolo cítiť ale nič hrozné (Ja som z Ružomberka takže viem čo je smrad z čističky). Ja som tu nadmieru spokojná, bývala som ako študent aj v Petržalke na 3 miestach, aj v Ružinove, strarom meste, Dúbravke atď ale tu to je pre mňa naj...

vikusjk
23. sep 2022

@lucinka1988 zas ako ja nehovorim, ze je tu vyslovene zle, to by sme tu nebyvali 🙂 U vas podla mna dost zavazil taky ten citovy vztah k miestu, kde ste vyrastali, ruku na srdce, to vzdy hoci aj podvedome zavazi ;) My ked sme kupovali byt, tak jednak tu boli lacnejsie byty, ako v Raci, Ruzinove ci v Dubravke, aj ako v Petrzke, tiez sme chodili a pozerali aj inde. A neviem preco, ale ani smrad tu nebol niekolko rokov, casom sa to ale zhorsuje a dost. Normalne som odpozorovala, ze smrad sa siri vzdy okolo desiatej, tak do pol dvanastej, potom chvilu nic a potom o tretej rano. Prisaham, ze som mala pocit, ze nieco vypustali prave vtedy. A mna smrad zobudi aj v noci, cize som pravidelne vstavala zatvarat okna.

@misinka26 Zitavska. Voda bola ok, ja som vzdy pila a aj pijem vodu z vodovodu, ale je to par rokov - pat, sest? Co je takto. Ked ju pijem hned po napusteni z vodovodu, tak samy chlor a ked ten chlor vyprcha, je odporna. Na chalupe mame obecnu vodu a je vyborna, moja mamina ma vlastnu studnu a tiez ma dobru vodu, ale tu doma musime filtrovat. Prefiltrovanej nic nie je, cize to by nebol taky problem a do varenia ju nefiltrujem, ved sa prevari 🙂
Ten smrad je asi to najhorsie, akoze leto bolo ozaj zle, plus niekedy ten Slovnaft (asi zalezi, ako fuka) to je ako spalena guma ten ich smrad a potom kanalizacia, chodia tu casto s tym hovnocucovym autom, nejako to precistuju, ale bud malo, alebo slabo, alebo ja neviem.

Ako inak je tu obcianska vybavenost, obchodov naozaj dostatok, blizko aj vacsie ako Avion, kusok na dialnicu, my nas smer chalupa mame na DS, cize tiez len vybehneme za roh a sme mimo BA nasim smerom. Starosta najsamlepsejsi 👍 Nastastie ani v okoli nemame nejake pripady bezdomovcov, alebo nedaj boze fetakov, klopem.

lucinka1988
23. sep 2022

@vikusjk nevravim, že nie, môže byť, že ja som už mierne zaslepená tou Vrakuňou😎🤷‍♀️Ale tak, sto ľudí, sto chutí...Vtedy sme pozerali presne 15 bytov naprieč celou BA a vyhral 15.-ty v poradí vo Vrakuni- za sekundu sme boli presvedčení🤷‍♀️A možno je to aj tým, že ja som celkovo spokojný človek, nech som kdekoľvek☺️Neviem, ale aj z objektívnych faktov je to tu dosť super..Do roka chceme vyplatiť hypo a aj minule som vravela manzelovi, že keď by sme sa mali sťahovať alebo kupovať ďalšiu nehnuteľnosť, jedine tu- možno len o "dom ďalej"☺️Tak nech sa Vám dobre býva, možno náš úžasný starosta porieši aj tú čističku, na Rajeckú ten smrad nejde nikdy..občas cítim, jed sa ideme bicyklovať smerom na letisko, ale aj to vždy, keď sme priamo pri nej..Keď to takto cítiť aj ďalej, mohli by to poriešiť

mistymay33
23. sep 2022

Najhoršie na Vrakuni je ten Pentagon, ale mne okrem neho vadía aj tí ludia čo sa zdržiavajú v okolí vekého Tesca a oproti pri zdravotnom stredisku, však to je samí asociál.Taktiež ľudí v MHD vo Vrakuni - tiež dosť asociálov.
Inak Vrakuna má aj krásne miesta, malý Dunaj a Vrakunský lesík... tie miesta sú krasne...

moni73
23. sep 2022

Za mna nie. Pomerne casto sa musim pracovne pohybovat v tejto lokalite a od ludi pocuvam, ze je to z roka na rok horsie. Pamatam si ako decko, ked zacali stavat rajecku, dovtedy tam boli viacmenej len rodinne domy a vnimala som to ako dedinu.

sju612
27. sep 2022

Ahojte, prosím poraďte , plánujeme kúpiť byt v PD, na Kazanskej . Bližšie ku Kauflandu . Ako sa tam býva prosím Vás ? Pracujem v Auparku, Každé Ráno plánujem chodiť MHD, býva dostupnosť už lepšia ? Ďakujem 🙏🏽