Skúsenosti s DC Drobizg, Detské Kráľovstvo Smrečianska a Centrum Happy

mimi_f
17. apr 2021

Milé maminky, chcela by som sa vás opýtať na aktuálne skúsenosti s týmito detskými centrami (súkromnými škôlkami) v BA III.

Našla som staré diskusie, veľmi by ste mi pomohli svojími osobnými postrehmi pri výbere.

Môj malý nebol ešte v žiadnom kolektíve, socializácia s detičkami je na ihriskách pre pandémiu pomaly takmer nemožná. Aj preto zvažujem len súkromné zariadenia na prvý rok, aby mal ľahšiu adaptáciu a neskôr mohol ľahšie prejsť do štátnej škôlky.

Veľmi pekne vám vopred ďakujem za akúkoľvek info, postreh, či radu z vašej strany 🙂

44katka
6. apr 2022

Dobry den, predpokladam,ze uz ste si vybrali a vas syncek uz nasiel tu pravu skolku. Neda mi nezareagovat na dc drobizg a nasu skusenost stymto centrom. Zial nie pozitivnu. Interier je sice velmi malicky a tmavy, vlastne jedna mala izbicka, ale to je na kazdom co komu vyhovuje. Dvor je naopak velmi pekny, uzavrety a deti sa tam mozu vyblaznit. Co sa zial stalo nam, ze dcerka ,inak velmi komunikativne dievcatko tam sla na adaptaciu. S pani ucitelkou sme sa dohodli,ze nam bude volat ak by dcerka plakala, co sa nestalo. Je mi jasne, ze sa stava ze deti pri adaptacii placu, ale co sa rozhodne nemalo stat je, ze to pani ucitelka nezvladla a za plac dala dcerke facku, ze sa ma ukludnit a byt ticho. Za nas je toto gesto nepripustne a spolupracu sme okamzite ukoncili. Budeme dufat,ze si neponesie traumu do dalsej skolky. Mimo toho pani ucitelka brala deti pocas pandemie do obchodneho centra na nakup potravin, bez ruska. Co samozrejme mame kazdy rodic inak, minimalne by som o tom bola rada informovana co sa nestalo. a ten nakup bol miesto hrania sa na ihrisku atd. Kazdy chceme pre svoje dieta to najlepsie a preto som sa rozhodla napisat nasu skusenost aby sa dalsi rodicia do buducna mali sancu vyhnut podobnemu zazitku.

monika921
9. jan 2023

@44katka ahoj Katka. Zvazujem prave toto centrum a teda okrem tvojej zlej skusenosti , som nasla velmi pozitivne ohlasy. Mozem sa ta spytat, ze to ze dcerka dostala facku si videla, alebo ti sama povedala, alebo ako si sa o tom incidente dozvedela? ako ucitelka reagovala na tvoju staznost potom? dakujem za odpoved.

44katka
9. jan 2023

@monika921 Ahoj Monika. Aj ja som predtym nasla sice nie vela recenzií, ale len pozitivne. Neskor az potom som si vsimla, ze to boli bud znami, rodina atd. Alebo mali niektori mozno naozaj dobru skusenost, co len dufam. To nie je podstatné. S odstupom casu sme si s manzelom absolutne isti a nemame najmensiu pochybnost, co sa stalo. Ono v ten den ked nam pani učiteľka davala placucu dcerku tak doslova utiekla, ze sa ponahla a neodpovedala mi ani na otázky, ci bolo vsetko v poriadku. Uz vtedy mi rovno manzel povedal, ze to bolo viac ako divne spravanie. V zivote sme ju tak uplakanu a skruhami pod ocami nevideli. Dcerka nam to cele povedala neskor v aute. Teraz chodi do statnej skolky, miluje to tam najviac. Ale aj po polroku povedala, ze ma uzasne pani ucitelky, ale ze uz nikdy nechce k pani ucitelke Ivetke, ktora ju silno pacla po lici. Kazdy si pozname svoje dieta najlepsie. Verím alebo skôr dufam, ze to bolo jednorazove zlyhanie pani majitelky DC Drobizg, co ju ale neospravdlnuje ze situaciu absolutne nezvladla. Bola informovana, ze keby dcerka plakala, sme pripraveni prist kedykolvek aby adaptacia prebehla co najhladsie. To sa nestalo. Minimalne nemala nechat dieta hodiny plakat, ked sme boli jasne dohovoreni. Pani majitelku som konfrontovala telefonicky hned po prichode domov a tym sme si to len potvrdili. Povedala, ze to nespravila, ale jej reakcia bola evidentna, citila vinu. Je to asi prvykrat v zivote co pisem recenziu, ale jedna sa o deti. A to su situacie, ktore sa nielen nemaju stavat ale nemozu. Prajem stastnu ruku pri vybere.

monika921
9. jan 2023

@44katka dakujem krasne za odpoved a uprimnost. toto je naozaj neakceptovatelne