Výpočet plodných a neplodných dní

erikad82
5. nov 2013

Dobrý deň! Viete mi poradiť ako na výpočet plodných/neplodných dní keď som po pôrode ešte nemala menštruáciu? Dá sa to vôbec už rátať? V minulosti som užívala antikoncepciu vo forme tabletiek,no nejako mi zle robila -veľmi som krvácala aj v priebehu užívania tabletiek. Potom som začala počítať plodné neplodné dni a celkom mi to vychádzalo. Teraz máme mimčo,ktoré má len 2 mesiačiky a nerada by som skoro otehotnela. Dávame si síce s manželom pozor,no už pár krát sa stalo,že môj manžel neovládol svoje telo a ... veď viete. Rozmýšlam aj nad antikoncepciou,ktorá sa zavádza pod kožu,no mám známe,ktorým to museli po krátkej dobe vybrať,lebo ich telo ju neprijalo.
Ďakujem!

jul11
5. nov 2013

@erikad82 pokial nepride ms,nevies ratat.takze bud ochrana,alebo pockat na prvu ms. ale pozor,pred ms prichadza ovulacia. stava sa to casto,ze zena skoro po porode otehotnie,lebo najskor pride ovulacia a ms uz nestihne prist. teoreticky si kojenim chranena,ale je to velmi rizikove.vravi sa,ze ked kojis tak kazde hodiny aj v noci,tak by si nemala dostat ovulaciu a ms,ale u kazdej zeny je to individualne,ak nechcete hned dalsie dietatko,tak by som to neriskovala.

kazunomiya
5. nov 2013

Informácie o tom, ako spoznať plodné a neplodné obdobie v čase po pôrode (príp. počas dojčenia) nájdeš v tomto odkaze: http://www.elep.sk/dojcenie-a-prirodzene-planov... (posledné dva linky), môžeš im poslať svoje otázky, prípadne sa môžeš obrátiť na Ligu pár páru (lpp.sk), asi by som túto otázku radšej riešila s niekým, kto má skúsenosti a LPP má certifikovaných poradcov (elep.sk tiež, ale myslím, že to je len jeden manželský pár, ktorý má aj tú stránku, tak neviem, aké majú momentálne kapacity). Hlavne vtedy, ak si s metódami prirodzeného plánovania rodičovstva resp. rozpoznávania plodnosti nemala predtým skúsenosti.

kazunomiya
5. nov 2013
janinah
5. nov 2013

popozeraj Pharmatex,podľa mňa najlepšia možnosť v tvojom prípade

erikad82
autor
6. nov 2013

@janinah ahoj! Ešte som o tom nepočula,tak idem kuknúť na nete,čo to vlastne je 😉

erikad82
autor
6. nov 2013

@janinah hm,zaujímavé a zdá sa pre mňa naozaj najvhodnejšie. Máš s tým nejakú skúsenosť?