Alternatívna liečba - zápal prínosových dutín

skyrra
26. dec 2016

Zdravím Vás, dievčatá.
Potrebujem poradiť o alternatívnej liečbe. Už dlhšie ma sužuje zápal prínosových dutín a komplikuje mi to život, neviem sa poriadne nadýchnuť celý deň a noc, ťažšie sa mi športuje, stále smrkám a chrápem... a hlavne sa obávam prípadných neskorších komplikácií. Navštívila som odborníčku, ale dopadlo to tak ako som si aj myslela. Zbežne ma prezrela, dostala som liek, ktorý som mala užívať nejaký čas. Liek mi však nesadol (po užití sa objavili neuveriteľne silné migrény vystreľujúce z prínosových dutín nad očami) a navyše bol tak či tak určený len na zmiernenie príznakov tak som ho po týždni vysadila. Na kontrole som ešte nebola a plánujem si dať urobiť rtg - pre istotu, hlavne aby sa mi potvrdilo či to je alebo nie je mechanická prekážka alebo ide naozaj o zápal. Nemám však chuť zacykliť sa u doktorky pri skúšaní liečív. Vidím to všade okolo seba (výnimky potvrdzujú pravidlo :D), že každý len chodí lekárovi, ktorý nelieči (naozaj česť výnimkám), ale len skúšajú rôzne liečivá, ktoré stav buď zhoršia, nezmenia alebo nevyliečia úplne.
Chcela by som zájsť k niekomu kto sa mi naozaj povenuje, jednak na fyzickej a aj duchovnej úrovni, pomôže mi určiť príčinu a prekonať ju. Nemáte nejaké skúsenosti s konkrétnymi alternatívnymi liečiteľmi, ktorých by ste vedeli odporučiť? Samozrejme, môžem si ich vyhľadať aj na internete, ale zaujímali by ma hlavne Vaše osobné zážitky.
Nechcem sa s nikým hádať, ak niekomu vadí alternatívna liečba, nebudem mu brať názor, jednoducho len prosím o radu a prípadné odporúčania.
Vopred vďaka 🙂.

janinah
26. dec 2016

Ak dobre chápem bola si u jednej orl lekárky a skúsila si jeden liek a už lekárom neveríš.....je rozdiel,či je tam zápal dutín,či problém s nosovou sliznicou či skrivená nos. prepážka,všetko sa lieči inak napr. prepážka len operačne sa dá.Alergia je vylúčená? súhlasím,že to treba riešiť,treba si nájsť dobrého lekára a poradiť sa.Liečiteľov uznávam,ale záleží aj od diagnozy.

skyrra
autor
26. dec 2016

janinah, vďaka za príspevok. Samozrejme, že u odborníkov som bola viackrát s rôznymi problémami a vždy sa opakoval rovnaký scenár, akurát že s týmto zápalom prínosových dutín som bola len u jednej, ale už som vedela, že to bude to isté. Nejde o to či verím alebo nie, len už chcem ten problém vyriešiť, vyliečiť sa pretože ma to obmedzuje.
Viem aj o rôznych možnostiach komplikácií (prepážky mám vychýlené len veľmi mierne a aj sama doktorka mi povedala, že to nebude nimi), ale práve preto by som to chcela prebrať s niekým kto sa mi povenuje, nie tých 5 minút v ordinácií.
U liečiteľa som nikdy nebola tak neviem čo mám čakať a som si istá, že nie je liečiteľ ako liečiteľ, ale už som z toho zúfalá tak sa chcem pohnúť ďalej.

luba41
26. dec 2016

ako alternatíva-napr. navštíviť homeopata..nájdi v zozname na ich stránke , príp možeš skusiť tuto skupinu a poradia overeného, s ktorým majú dobré skusenosti.. https://www.modrykonik.sk/group/1985/
takisto možno skusiť akupunkturu v nejakom centre

skyrra
autor
26. dec 2016

Ďakujem za tip! 🙂

trisp
26. dec 2016

Ja som na tom podobne, už pol roka. A ty máš aj alergiu? Lebo ja mám, sezónnu, vždy v júli a je to katastrofa, a čítala som, že ľuďom s alergiami sa zvykne vyvinúť tento chronický zápal dutín. Ale ja neverím na alternatívnu medicínu - ani akupunktúra, ani homeopatia. Ja skúšam ísť inou cestou - prírodné veci, strava - zásaditá, začala som si robiť zelené smoothies (a nemám žiadny drahý vitamix, normálne si to robím klasickým ponorným mixérom), žiadny cukor, sladkosti, a kúpila som si aromadifuzér a skúšam vonnú terapiu - eukalyptus, teatree, levanduľa, tymián, geránium, citrón a pod. Plus začínam cvičiť denne pol hodiny.

skyrra
autor
26. dec 2016

Nikdy som nemala žiadnu alergiu, myslím, že týmto to nie je :/. Ale máš pravdu, veľakrát si nadávam za jedlo, to by som naozaj mala zmeniť. S pohybom však nemám problém, bývame na kopci kde sa nedá výjsť autom takže niekoľkokrát denne si dávam výšlap, aj s rukami plnými nákupu. Posilka a fitko v jednom... :D.
Cítiš nejakú zmenu po úprave stravy? Myslím teraz konkrétne na ten zápal...

trisp
26. dec 2016

@skyrra Vieš čo, myslím, že áno, zápal tam mierny stále je, smrkám stále, ale akosi sa naozaj cítim lepšie, lepšie sa mi v noci dýcha, mám viac energie. A to sa o to snažím krátko, cca 3-4 týždne, a ja viem, že je to beh na dlhé trate. Nechcem to ale vzdať, verím, že strava strašne veľa spraví - ako Hippokrates povedal: Nech je strava tvojím liekom. Veľakrát som už chcela stravu a cvičenie zlepšíť, ale toto ma fakt nakoplo, lebo som mladá na to, aby som sa cítila furt chorá. A atb sa nedá užívať v kuse. Takže som odhodlaná spraviť všetko. Tu tiež píše jedna žena ako si vyliečila zápal dutín pitím smoothies: http://bargainbabe.com/got-rid-sinus-infections...
A skúšam prírodné atb - cesnak, jablčný ocot, cibuľa, kurkuma, škorica, zázvor...

skyrra
autor
26. dec 2016

Vďaka za link, idem sa do neho pustiť. Tiež skúšam prírodné antb, ale neužívam ich pravidelne, bohužiaľ :/. Buď zabudnem dokúpiť alebo nestihnem... strašné so mnou 🙂.
Inak, skúšala som aj koloidné striebro, niekto hovorí, že je zlé, ale myslím, že ide len o zámerne negatívnu propagáciu farmaceutického priemyslu. No tiež som nemala pocit, žeby nejak zázračne zabralo. S tým náhodou nemáš nejakú skúsenosť?

janinah
26. dec 2016

@skyrra
@skyrra že si alergiu nikdy nemala neznamená,že ju nemáš teraz...ale aj nemusíš,bez vyšetrenia sa to nedá vylúčiť...ty aj @trisp si trochu mýlite výrazy aj podstatu,už som tu písala....stále sa držíte zápalu dutín ono to však toto vôbec byť nemusí /píšem ako bývalá orl sestra s manželom orl lekárom/....homeopatiká sú o ničom,prv si vygoogluj čo to vlastne je....ľudia skúšajú kadečo,ale aj tá spomínaná úprava stravy bude málo platná,kým nenájdete PRESNÚ príčinu prečo smrkáš a zle sa ti dýcha na nos...

skyrra
autor
26. dec 2016

Myslím, že sa tu všetky bavíme o tom istom a to je zistenie príčiny. Zmena stravy podľa môjho názoru nie je málo platná, ak človek zmení jedálniček k lepšiemu, je to skvelé bez ohľadu na to či je nejak chorý alebo nie. Myslím, že to môže pomôcť aspoň našťartovať organizmus k lepšej imunite.
Tiež neviem do čoho idem pri homeopatikách, ale prečo nie? Dlhé roky som bez výsledku skúšala rôzne lieky u rôznych lekárov a odborníkov a už nevidím dôvod ostávať pri tom keď nie s tým nie som spokojná. Uvidím čo spravia homeopatiká a ak nič tak sa k tomu buď vrátim alebo skúsim niečo iné.

janinah
26. dec 2016

@skyrra ako ti zmena stravy zistí príčinu?je to výborný postup,ale nie liečba,len toto ako liečba je dosť málo... ako ti homeopatiká zistia príčinu?...urob ako myslíš,ja by som postupovala inak....

uhnakova
26. dec 2016

Mozes skusit uzivat tinkturu z kapucinky, dostat to v bio obchodoch. Uziva sa dlhodobo, aspon tri mesiace, trikrat za den po cca 8 hodinach. Je to prirodne atb, zvykne vykynozit rozne druhy bakterii, ktore prezivaju v dychacich cestach. Kludne totiz mozes mat prave nejakeho bacila v dutinach alebo na nosnej mandli a obycajne atb ho nezlikviduju uplne, takze sa pri prvej prilezitosti zase namnozi. Drzim palce 🙂

skyrra
autor
26. dec 2016

@janinah ale to ani nikde nebolo spomínané, že by strava zistila príčinu... a homeopatiká taktiež nie, príčinu skúsi zistiť homeopat, predpokladám 🙂. Vyskúšam, uvidím...
Vďaka za pomoc a rady. Uvítam každý názor, potrebujem si to prebrať a premyslieť.
@uhnakova ďakujem 🙂. Pozriem na to.

desszi
26. dec 2016

@skyrra odporucam vysadit aspon na cas liecenia vsetko mlieko a mliecne vyrobky, k tomu je nutne pravidelne, niekolkokrat denne preplachovat dutiny slanou vodou a anizovym vyvarom, ktory ma antisepticke ucinky (toto mam odporucane priamo od osoby, ktora sa roky zaobera cinskou medicinou) - treba si kupit v lekarni konvicku na preplach nosa https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty... a tou preplachovat a z homeopatik odporucam hepar sulfur 15CH alebo 30CH, ktore zabranuje tvorbe hnisu a napomaha vstrebavaniu pozor!! riedenie je nutne dodrzat nakolko nizsie riedenia (teda hepar sulfur 5CH a 9CH hnisanie podporuju a to v uzatvorenych dutinach nie je vhodne). Ja som mala teraz po chripke plne dutiny, boleli ma z toho zuby aj prave oko, po 24 hodinach uzivania hepar sulfur 30CH vyrazne zlepsenie 🙂 Samozrejme robim aj preplachy nech ide vsetko von. Tymto sposobom zvladnes aktualny stav, ak sa ti taketo pripady casto opakuju alebo mas este aj ine zdravotne problemy je dobre riesit ich konstitucnou homeopatiou alebo vyhladat odbornika na TČM.

luba41
26. dec 2016

@skyrra základ dobreho zdravotneho stavu je v psychike.. ak niečo nie je v tvojom živote v poriadku-stres doma, v práci atd tak sa to prejaví zdr. problemami...strava je takisto dôležitá, ale takisto aj celkový životný štýl-užívanie iných liekov, život s prírodou, zdravý pohyb, dobré rodinné vztahy, priatelstva atd.. v tej strave si človek musí už sakra dávať pozor, čo jedáva -pretože alergenom može byť hocičo-úplne bežná potravina..ak má niekto pelové alergie-problem možu robiť všetky potraviny ktoré prešli okolo obilnín, tráv / mlieko, cestoviny, vločky/, korenová zelenina, jablká, bylinky atd..to čo jednemu nerobí problem, u ineho ho sposobuje...a pelové alergie sa neprejavujú len nádchou..
ja som sa v poslednej dobe tiež "poučila" po pár navštevách lekárov, takže som sa rozhodla riešiť problemy inak..strava, duševná pohoda a alternativna liečba k tomu

trisp
26. dec 2016

@janinah Akože presná príčina? Ja viem, že je to zápal dutín, bola som na rtg, a vidno to. Či ešte niečo špecifickejšie treba určiť?

trisp
26. dec 2016

@janinah A ako som písala, ja alergiu na pele a byliny mám, každý rok v júni, ale toto je iné, toto je sínusitída, zelené hlieny, bolesť dutín, má to iné symptómy ako alergia, aj keď ako som sa dočítala, pacienti s alergiou si túto chronickú sínusitídu môžu vyvinúť.

ivka1619
16. feb 2018

@skyrra Odporúčam Laminine

marikabschmidt
10. máj 2020

@trisp @skyrra ahoj, ja mavam podobny problem.. mavam chronicky zapal v prinosovej dutine a obcas mi tahal aj na oko ci ucho ..zapal je zapal..a treba sa ho zbavit,. Mam tie iste skusenosti s lekarmi.. uz roky.. takze setricky a lekarky.. mozte vraviet co chcete.. farmapriemysel je svinstvo, lieci priznaky no nie problem.. pomaha mi klasicky recept zazvor, skorica, citron, cesnak nalozeny v mede.. zazvor, cesnak, citron na tenke platky nalozit do zavaracieho pohara.. vrstvu potom posypem skoricou, a opakujem zazvor, cesnak, citron, skorica..ked je pohar plny zalejem medom.. nechat odstat 48h.. nech to dobre spolu prejde. potom lyzicku zmesy do salky a zaliat horucou vodou.. pozor nie vriacou max. do 80°C ..nevraviac ze pomaha aj podporit imunitny system.. nielen pozastavit zapal v tele. je aj jemnejsia verzia skor na posilnenie imunity ..vtedy vynechavam cesnak .. do dzbanu narezem na tenucke platky asi 2ks zazvoru(aj s korou) velkeho ako palec, cely citron na polmesiaciky a pridam skoricu v celku robim to na 2 sposoby bud na studeno v lete..alebo zalejem 1-2l horucej vody do 80°C , necham odstat aspon par hodin.. vyhoda je ak vypijem polku vyluhu, dolejem do zvysku bud studenu alebo horucu vodua necham luhovat dalej..napoj popijam 2 dni a potom odporucam urobit cerstvy.. je to nielen protizapalovy ale aj antisepticky napoj.. overeny rokmi a vzdy zabera.. pri nadche obcas pomoze aj zazvorovy shot.. cista stava vytlacena zo zazvora.. staci stamperlik, kto da moze aj 0,04dl .. vela zdravia 🙂 pocas kury je dobre vysadit mlieko a mliecne vyrobky a psenicne vyrobky.. tie podporuju prekyslenie org.

adzy
7. nov 2023

@desszi dobrý deň je to už stará téma ale skúsim pisli ste ze hepar sulfur v malom riedenie ako je 9ch podporuje hnisanie?toto by ma veľmi zaujímalo lebo ho užívam na hnisavé rany aj abscesy a celkom pomáha 9ch tak teraz neviem ci nemám radšej kúpiť 30 ch ?

desszi
8. nov 2023

@adzy dobrý večer, nízke riedenia (teda 5CH a 9CH) podporujú hnisanie, teda sú vhodné ak máte napríklad podkožný absces a potrebujete, aby sa ten hnis "nazberkal" a absces praskol a vylial sa. Riedenia 15CH a 30CH podporujú vstrebávanie hnisu, akoby zasušenie rany, preto sú vhodnejšie, keď máme hnisavé ložiska vo vnútri tela (teda keď sa ten hnis nemá kam "vyliať") alebo potom, keď sa napríklad podkožný absces už vyleje a chcete ranu zasušiť a nechcete, aby sa tam tvoril ďalší hnis. Ak Vám 9CH funguje tak, ako potrebujete, nevidím dôvod meniť. Prípadne sa treba poradiť so študovaným homeopatom, ja mám len polročný kurz pre vlastné potreby 🙂

adzy
9. nov 2023

@desszi ďakujem krásne áno chodím k homeopatovy a 9ch mi vysušuje ich ale dal mi včera už hepar nejaké m ch co sa údajne nedá ani bežné kúpiť každopádne ďakujem