zuzin78
14. nov 2016
54 

Test Kozmix

V nedeľu 13.11.2016 sme strávili príjemné popoludnie vo firme EDULAB v Bratislave. Má na starosti vzdelávanie pre deti školského veku a deti v materských školách. www.kozmix.sk alebo www.mojaprvaskola.sk

Vzdelávací portál Kozmix predstavuje moderný spôsob učenia detí prvého stupňa základných škôl.
Kozmix a jeho priatelia deti sprevádzali rôznymi úlohami od matematiky až po slovenčinu. Deti po vyriešení úloh sú odmeňované hviezdičkami.
Pri skúšaní svojich vedomostí, boli tam deti rôzneho veku, od maličkých prváčikov a až po "veľkú " štvrtáčku, boli veľmi nadšené. Niektoré sa menej hlásili a niektoré viac, ale p.Miloš a p.Lucia ich vedeli zaujať, takže pekne vydržali a každé dieťa sa dostalo na rád. Bolo to zaujímavé sledovať radosť detí, keď úlohu vyriešili. Vždy po vyriešení úloh dostali skladačku rakety a na záver hodiny ju spoločne zložili.
Najväčšiu radosť deti mali, keď sa spomenuli tablety,a hlášky, že každé jedno dieťa má doma tablet a najlepšie veta bola od dievčatká "Bez tabletu sa nedá žiť". Na tabletoch deti riešili úlohy z matematiky, každý taký ročník do ktorého chodí. Vyskúšali sme si to aj my rodičia, a bolo to zaujímavé. Rátanie kociek, niektorí rátali zajačiky, jedným slovom zaujímavé. Úlohy zvládli všetky deti, niektoré deti dostali aj pracovné listy, čo im pani vytlačila, takže stále neboli len na tablete a precvičili si aj svoju ručičku. 1,5 hodiny v Edulabe ubehlo ani nevieme ako. (Moja predskoláčka riešila úlohy prvého ročníka, rátala zajačikov, a veľmi sa jej to páčilo. Keď niečo nevedela pomohla jej staršia sestra alebo p. Lucia.). Na záver "hodiny" deti dostali tričká a diplom, a urobili si spoločnú fotku.
Z môjho pohľadu ako rodiča som veľmi spokojná, že niečo také ako Kozmix existuje, Prihlásim sa tam ako rodič a aj dcéra sa tam chce prihlásiť. Podľa mňa je to zaujímavé "učenie", hlavne nenásilne pre deti, zopakuje si čo sa naučila v škole. Len ma mrzí, že v našej škole, nie je nik ochotný, kto by sa tomu začal venovať.  
Som veľmi rada a ďakujem modrému koníku a firme EDULAB , že som tam mohla prísť aj s mojimi deťmi a ukázala som im, že "učenie" môže byť aj iné.
Ďakujem.

#test_kozmix

Uzasne! Tak som si to predstavovala. A my sme ochoreli.. :(

14. nov 2016
zuzin78
autor

@5draci juj to ma mrzi.... chripka ? my sa zatial drzime, aj ked u dcery v triede zuri zase crevna chripka....☹ uz 4ri chybaju

15. nov 2016

@zuzin78 snad nie chripka. Zacalo to skrabanim hrdla, to preslo za den, teraz sople a zvysena teplota na vecer. Tak to som nechcela ist hlavne kvoli ostatnym detom, nebudem tahat chorobu medzi zdrave. Ale strasne sme sa na to tesili. Achjo. Dakujeme 🙂

15. nov 2016
zuzin78
autor

@5draci dobry pristup, ze ste mysleli aj na druhe deti 🙂 dakujem
Zelam Vam skore udzravenie. ...

15. nov 2016

Začni písať komentár...

Odošli