zoizoi
16. feb 2018
156 

Fľaša s mliekom – aby chutila!

Počiatočná mliečna dojčenská výživa poskytuje bábätkám, ktoré nie sú dojčené alebo sú iba čiastočne dojčené, všetky nevyhnutné živiny, ktoré potrebujú v tomto dôležitom životnom období. Okrem správnej prípravy dojčenskej výživy sú pre zdravý vývin dieťatka rozhodujúce aj láska a starostlivosť.

Úplné alebo čiastočné kŕmenie bábätka s fľašou neznamená, že mu dávame menej lásky a pozornosti. Práve naopak: držte bábätko na rukách, rovnako ako pri dojčení, a snažte sa udržiavať očný kontakt. Takto bude Vaše bábätko nielen sýte, ale aj šťastné.

Správna príprava

Pri príprave mliečnej dojčenskej výživy treba vždy dodržiavať pokyny uvedené na obale. Aby sa zabezpečili živiny a stráviteľnosť dojčenskej výživy, je dôležité dodržiavať uvádzané množstvá prášku a vody. Keďže imunitný systém bábätka ešte potrebuje dozrieť, musíte dodržiavať niektoré hygienické pravidlá: fľašu s mliekom si pripravujte bezprostredne pred kŕmením, a nie dopredu. Ruky, odmerka a všetky časti fľaše musia byť absolútne čisté a suché. Vodu, ktorú zmiešate s mliečnou dojčenskou výživou, treba vždy najprv prevariť.

Pôžitok pri správnej teplote

Keď dávate bábätku fľašu s mliekom, nemala by byť teplota vyššia ako 37 °C (telesná teplota). Je dobré vyskúšať si teplotu nakvapkaním niekoľkých kvapiek mlieka na vnútornú stranu zápästia: mlieko má byť teplé, nie horúce. Množstvo mlieka, ktoré bábätko vypije, závisí od jeho chuti do jedla a od časti dňa. Nechajte bábätko piť toľko, koľko potrebuje sa nasýtilo. Ak niečo zostane, vyhoďte to. Žiadnu mliečnu dojčenskú výživu nepoužívajte opakovane.

Čisté cumlíky, zdravé deti

Všetky časti fľaše a cumlíky sa musia po každom jedle dôkladne prepláchnuť a vyčistiť.

Gumené cumlíky sa majú občas vyvariť (nie je potrebné pri silikónových cumlíkoch). Na dávkovanie prášku používajte výlučne odmerku priloženú v balení. Táto odmerka sa nemusí umývať ani sterilizovať. Po použití ju utrite čistou kuchynskou utierkou a dbajte na to, aby bolo balenie uložené na čistom a suchom mieste.

zdroj: https://www.hipp.sk/mlieka/produkty/priprava-flias/

#hipp ❤️

Začni písať komentár...

Odošli