zajkouskovy
15. nov 2016
3579 

Opakované zápaly močových ciest: Takto som si s nimi poradila

Máte často aj vy problém s opakovaným zápalom močových ciest?

Ja osobne prekonám ročne 3 až 4 zápaly a takmer vždy skončím na antibiotikách… Po 2 rokoch trápenia som si konečne povedala dosť a rozhodla som sa s tým niečo robiť a nielen jesť brusnice... . 

Áno, brusnice sú osvedčená prevencia, lenže tiež sa nedajú jesť stále. Po dlhom „googlovaní“, babských radách, poradách u lekára som dospela k tomuto:

  • Zásadne si obliekam bavlnené spodné prádlo. BIO bavlna mne osobne nevyhovovala, takže ju nemôžem odporúčiť.
  • Obliekam sa teplo, ale nie tak, aby som sa v problémových partiách potila. Dbám hlavne na to, aby bola schovaná spodná časť chrbta.
  • Pijem veľa tekutín, minimálne 2 litre denne. Pomáha to veľmi, veľmi … pretože sa vám vyplavujú baktérie z močovej rúry, čo býva najväčší problém pri zápaloch.
  • Nesadám si na studené lavičky a podobne, hlavne na jeseň, pretože sa pri chlade množia  baktérie.
  • Cvičím na chrbát. Možno tomu neveríte, ale nesprávne držanie tela má na to tiež vplyv.
  • Cvičím cviky na posilnenie panvového dna. Nájdete ich aj na internete, odporúčam pozerať lekárske stránky.
  • Robím si bylinkové kúpele napr. z prasličky roľnej, alchemilky lekárskej (2 – 3 krát do týždňa), prípadne s morskou soľou. Prospieva to správnemu pH.
  • Do kúpeľa si pridám niekoľko lyžíc octu, verte či nie, pomáha to. Používali to už naše staré mamy a nemýlili sa. Napomáha to správnemu pH.
  • NEJESŤ SLADKÉ, obmedziť cukor na minimum, pretože ovplyvňuje celkové pH vášho tela, teda aj močového ústrojenstva. 
  • Keď už cítite, že zápal na Vás „ide“... netreba stresovať, treba si urobiť dobrý kúpeľ a veriť že to prejde. Hlavne pozitívne myslieť.  Verím, že si niečo z týchto rád vezmete, ale hlavne že vám pomôže. 

#mk_blog_academy #blogujem
#zdravie
#mocovecesty
#zapalmocovychciest

Veľmi ale naozaj veľmi mi pomáha v kritickej chvíli si uvariť zápar z vmate petržlenu ideálne čerstvý v horšom prípade zmrazenú vňať zaliať horúcou vodou a vyliať po chvíli do kyblika a naparovat sa posediačky samozrejme spodnou časťou tela 🙂 okamžitá úľava a je vhodné tento čaj aj piť samozrejme nie ten z kýbla, ale inú várku, až sa preliať tým čajom. A myslím si, že by pomohol aj petržlen (napríklad nastrúhaný) samotný koreň, keďže tie látky sú obsiahnuté v celej rastline. Odporúčam vyskúšať ! Neverila som ale zaberá to na 200/

10. nov 2016

Ja odporucam kapucinku lekarsku,predtym som mavala zapaly kazdy druhy mesiac,teraz uz vyse roka nic

10. nov 2016

Mne pomohlo rozviest sa a skludnit nervy 🙂

15. nov 2016

@januska131 caj ci kupel?

26. nov 2016

@lenok tinktura,predavaju ju v mlynoch v tom zdravom obchode

26. nov 2016

@januska131 dakujem 😉

26. nov 2016

@januska131 moja mamina ma stale zapal. Kupila som jej tu kapucinku a ona sa strasne vtedy vyhadzala cela,az skoncila na pohotovosti. Ona si mysli,ze to z tej kapucinky. Nemas taku skusenost? Ja som jej chcela pomoct a takto to dopadlo

26. nov 2016

Absolútne nemám,ja ju práveže teraz používam ked sa mi zjaví nejaký pupak,lebo ona vnútorné zabíja bacily a pomáha to...aj kolegyne ju začali používať a tiež im pomohla..neviem,nemoze byť nejako alergická?

26. nov 2016

@januska131 neviem
Len odvtedy sa to uz boji uzivat. Skoda,lebo fakt som si myslela,ze jej to pomoze

26. nov 2016

Po 15 rokoch zapaloch mocovych ciest,odporucam Vam dat si vysetrit imunitu!Po skutocne vsetkych moznostiach liecby som asi pol roka prisla na to co mi skutocne pomaha.Pri prvych priznakoch VITAGYN C vaginalny krem,termofor alebo pomoze aj flasa s teplou vodou medzi nohy a URINAL HOT DRINK.Par dnoch aplikacie nepotrebujem ziadne antibiotika.A verte mi.Ja som uz skusila naozaj vsetko.

27. nov 2016

@lula03 je to možné, že mala alergiu, lebo kapucínka lekárska je prírodné antibiotikum a pravdepodobne zareagovala na niektorú jej zložku (tak ako sa to môže stať pri atb )

30. nov 2016

@lia1212 s tou horucou vodou aj ja,☺ mne velmi pomaha horuca voda- sprcha, az taka aku dokazem zvladnut, vela urologickeho caju nephrosal 3dcl 3xdenne, nic kysle, korenene, spat v ponozkach a tielku. Bavlne nohavicky nosim uz stale😀

6. apr 2017

A zabudla som Furantoin😀 Biseptol, ...

6. apr 2017

@januska131 presne, aj ja som kupila v Mlynoch kapucinku a ako jedina mi pomaha, aj preventivne alebo ked uz zacinam citit ze sa nieco deje, ako prva pomoc je skvela, dovtedy som vzdy skoncila s antibiotikami. Odkedy mam kapucinku, este mi vlastne zapal nikdy neprepukol do takej sily, zeby som musela brat antibiotika, dokaze ho v zarodku zlikvidovat

15. apr 2017

Existuje vakcína proti baktériám namieru, ktorú pacientovi vyhotovia vo Vyšných Hágoch, mal by sa zmierniť počet recidív a symptómov, prípadne ochorenie úplne ustúpi. KOntakt na primaárku MUDR. Moniku Poľanovú: 052 441 4307 Článok o vakcínach: https://www.newslab.sk/vyuzitie-autovakcin-v-li...

9. aug 2020

@kejt1 máte skúsenosť?

3. sep 2020

@mishelstraighter Áno, vyliečila som sa nimi po viac ako desiatich rokoch trápenia.

28. sep 2020

Začni písať komentár...

Odošli